Κυριακη 28 Ιουλιου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Κατηγορεί Την Περιφέρεια Για Κάλυψη Σκανδάλου!

Ιουλ 26, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τις ενστάσεις της «Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας» σχετικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση του Σύνθετου

Τουριστικού Καταλύματος στις Νηές παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο επικεφαλής της παράταξης, Κώστας Πουλάκης, ο οποίος νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει για το ίδιο θέμα συνάντηση με εκπροσώπους της τοπικής «Κίνησης Πολιτών Σούρπης».

Ο κ. Πουλάκης ξεκίνησε την παρέμβασή του επισημαίνοντας ότι «το θέμα της περιβαλλοντικής αδειοδότησης της τουριστικής επένδυσης στις Νηές, δεν μπορεί να ξεκοπεί από το υπόλοιπο ιστορικό της εν λόγω υπόθεσης, μιας υπόθεσης που έχει προκαλέσει και στο παρελθόν και σήμερα αξιοσημείωτες αντιδράσεις. Πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό ζήτημα, με πολλές διαστάσεις και ερωτηματικά, οικονομικά, χωροταξικά, πολεοδομικά, αλλά και νομικά – ενδεχομένως δε και ποινικά».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Πουλάκης στο θέμα της αμφισβήτησης που υπάρχει σχετικά με την ιδιοκτησία της έκτασης στην οποία σχεδιάζεται να υλοποιηθεί η «επένδυση», τονίζοντας ότι «μέσω μίας τουλάχιστον “περίεργης” συναλλαγής, που έχει έντονη την οσμή του σκανδάλου, η έκταση πωλήθηκε στην ενδιαφερόμενη εταιρία από την Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος, παρ’ ότι δεν είχε κανένα νόμιμο δικαίωμα επ’ αυτής, και μάλιστα με ευθεία βλάβη του ελληνικού Δημοσίου, το οποίο διεκδικεί τη σχετική έκταση», αλλά και ότι  πρόκειται για μία «μπίζνα» που ξεκίνησε με αφορμή την υπόθεση των Μεσογειακών Αγώνων, στους οποίους η παράταξή του είχε εξαρχής αντιταχθεί. Ανέφερε δε ότι «την ίδια εποχή όλοι εσείς εδώ μέσα ήσαστε φανατικοί υπέρμαχοι των Αγώνων».
Εξάλλου, ο κ. Πουλάκης τόνισε ότι – ενώ εδώ και αρκετό καιρό οι διαδικασίες είχαν επί της ουσίας «παγώσει» – επανενεργοποιήθηκαν μόνο χάρη στο «Πολυνομοσχέδιο Βενιζέλου» (Ν. 4002/2011), που διευκόλυνε με μάλλον «φωτογραφικό» τρόπο μεγάλα συμφέροντα στο χώρο του τουρισμού. Ειδικότερα, ο κ. Πουλάκης αναφέρθηκε στις «άκρως ευνοϊκές για τους “μεγαλοκαρχαρίες” επενδυτές διατάξεις, σε σχέση με τους όρους δόμησης, τη φορολόγηση και άλλα ζητήματα», αλλά και στο σύνολο των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις «επενδύσεις», που είχαν ως αποτέλεσμα «να μην υπάρχει τίποτα περιβαλλοντικό στην περιβαλλοντική νομοθεσία».
Επίσης, ο κ. Πουλάκης έθιξε και τα επιμέρους ζητήματα που ανακύπτουν από την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, όπως το ότι η ΜΠΕ στηρίζεται στις προηγούμενες αδειοδοτήσεις και εγκρίσεις, οι οποίες τη δεδομένη στιγμή βρίσκονται «στον αέρα», μετά την αλλαγή των όρων της «επένδυσης», το ότι – παρά το υδατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή – στη ΜΠΕ εντοπίζονται σημαντικές σπατάλες νερού και μη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων,, το ότι επιτρέπεται η ιδιωτική πολεοδόμηση, κατά παρέκκλιση από τους γενικούς κανόνες, αλλά και το ότι στην ίδια περιοχή έχει ήδη αποφασιστεί η λειτουργία Καταδυτικού Κέντρου, άρα ενδέχεται να προκύψει σημαντική εμπλοκή από την κατασκευή εντός του ίδιου κόλπου και μίας μονάδας αφαλμύρωσης.
Κλείνοντας, ο κ. Πουλάκης σχολίασε ότι «η περιφερειακή αρχή, με τη θετική εισήγηση του κ. Καλτσογιάννη, παρέχει πολιτική, αλλά και νομική, κάλυψη σε ένα σκάνδαλο» και δεσμεύτηκε ότι «μια κυβέρνηση της Αριστεράς, μια Περιφερειακή Αρχή της Αριστεράς, δεν πρόκειται να συναινέσει, να συνεχίσει ή να αναγνωρίσει καμία επένδυση που γίνεται με τρόπο σκανδαλώδη, φωτογραφικό ή προδήλως παράνομο», διότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «στη δική μας αντίληψη, είναι άλλο η επένδυση και άλλο η ληστεία».


Κατηγορία Θεσσαλία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αυτοί Δεν Είναι Έλληνες...  Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την…
Nα Πουλάς, Αλλά Και Να Κερδίζεις Την εβδομάδα που έφυγε δυο σπουδαίοι επαγγελματίες αθλητές αποφάσισαν να αφήσουν τον…
Η Μεγάλη Ώρα Για Την Πατρίδα... Απόψε θα γίνει στη Βουλή η ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο. Το Πολυνομοσχέδιο…
Παραπονάκια Στον Απόηχο Της Παράστασης "Βαφτίσια" Μπορεί να μην έπεφτε καρφίτσα χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ όπου…
Ανέκδοτο: Ο Λαρισαίος Και Ο Αθηναίος Τρακαρει ένας αθηναίος με ένα λαρισαίο. Γυρνάει ο αθηναίος στο σπίτι και…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΘεσσαλιαΚατηγορεί Την Περιφέρεια Για Κάλυψη Σκανδάλου! Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων