Πεμπτη 9 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Το Βερολίνο Τον Έστειλε Στην ''Αρκούδα''!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Παναθηναϊκός από το 30` και μετά ήταν... τουρίστας στο εχθρικό Βελιγράδι, λόγω των καλών μαντάτων από το Βερολίνο

και σε ένα ματς που κρίθηκε στο τέλος έχασε 69-68 και τώρα πάει στη Μόσχα...

Ο Παναθηναϊκός παρ’ ότι βρέθηκε να χάνει από νωρίς με διψήφιες διαφορές, ανέτρεψε την κατάσταση στην καυτή Χάλα Πιονίρ αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει την υπεροχή του μέχρι τέλους γνωρίζοντας την ήττα με 69-68. Η Μακάμπι δούλεψε και για το “τριφύλλι” όμως καθώς νωρίτερα δραπέτευσε με το διπλό από το Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα και οι “πράσινοι” κλείδωσαν έτσι την παρουσία τους στα πλέι οφ της Ευρωλίγκα. Εκεί θα τεθούν αντιμέτωποι για δεύτερη σερί χρονιά την πανίσχυρη ΤΣΣΚΑ Μόσχας του Δημήτρη Ιτούδη.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με Διαμαντίδη, Σλότερ, Γιάνκοβιτς Γκιστ, Μπατίστα, ενώ με "ζεστούς" τους Μαριάνοβιτς και Ουίλλιαμς οι Σέρβοι προηγήθηκαν 9-4 στο 5`, με τους πράσινους να είναι πολύ νευρικοί στην επίθεση (2/7 διπ. και 0/2 τρίποντα). Παρότι τα ριμπάουντ ήταν ισορροπημένα (8-8), ο Σέρβος γίγαντας έκανε θραύση στο καλάθι, ενώ η ζώνη του Αστέρα είχε στραγγαλίσει τους πράσινους (0/5 τρίποντα). Ο Μαυροκεφαλίδης που είχε μπει αντί του Μπατίστα με 1/2 βολές έκανε το 14-7 στο 9`, με το 16-7 να είναι σκορ 10λεπτου.

Οι πράσινοι έτρεξαν στην επίθεση και μείωσαν 18-12 στο 11` με ένα 5-0, όπως όμως και οι Σέρβοι για να γίνει το 23-12 σε ένα λεπτό... Ο Αστέρας χωρίς να παίζει μπάσκετ της προκοπής διατηρούσε μια διαφορά γύρω στους 10 πόντους, με ένα νέο μίνι-κρεσέντο των πρασίνων να γίνεται το 24-18 στο 15`, χάρη σε ατομικές ενέργειες του Παππά. Ο Γιάνκοβιτς με τρίποντο μείωσε 26-21, ενώ με κάρφωμα του Μπατίστα η διαφορά πήγε στο -3 (26-23). Ο Φώτσης με την ενέργεια του και το μακρινό του σουτ έδωσε ανάσες, με το ημίχρονο να λήγει τελικά 30-26, με τον Παναθηναϊκό να βελτιώνει τα ποσοστά του και να μαζεύει και ριμπάουντ. Από τη στιγμή πάντως που δεν σκόραρε από την περιφέρεια (3/12 τρίποντα), οι πράσινοι είχαν σαφές επιθετικό πρόβλημα.

"Βαζέλες λαγοί, εμείς ήρθαμε, εσείς πού είστε;"

Με το τρίποντο του Γιάνκοβιτς ο Παναθηναϊκός πρώτη φορά προσπέρασε 31-30 στο 22` αλλά οι Σέρβοι απάντησαν με 8-0 για το 38-31. Οι πράσινοι έπαιξαν καλή άμυνα, παρέμειναν κοντά στο σκορ, αλλά ταυτόχρονα ήταν και πάλι αναξιόπιστοι στην επίθεση, με εξαίρεση τον Γιάνκοβιτς (9π.) που με τρίποντο στο 27` μείωσε 42-39. Διαμαντίδης και Μπατίστα αθόρυβα είχαν φτάσει τους 10π. με τη διαφορά να είναι πάλι στον πόντο (44-43) στο 29` και το ημίχρονο να λήγει 44-45. Με το που τέλειωσε το τρίτο δεκάλεπτο ήρθαν και τα ευχάριστα από το Βερολίνο, καθώς η Μακάμπι νίκησε την Άλμπα και ο Παναθηναϊκός προκρίθηκε στους "8"!

Τα νέα από τη Γερμανία φαίνεται πως απελευθέρωσαν τους πράσινους που με δυο σερί γκολ-φάουλ του Νέλσον έκανε το 44-51. Μετά ο Παναθηναϊκός έχασε για λίγο την αυτοσυγκέντρωση του (2 σερί λάθη ο Νέλσον) και στο 33` οι Σέρβοι μείωσαν 50-53. Με όπλο την καλή άμυνα οι πράσινοι πήγαν τη διαφορά στο +8 (50-58). Το άγχος είχε φύγει λοιπόν και βλέπαμε πλέον ελεύθερο μπάσκετ, αλλά με τον Παναθηναϊκό να κυνηγά τη νίκη. Οι κακές επιλογές στην επίθεση (τρεις σερί έχασε ο Γκιστ) έφεραν το 60-62 στο 38` και ο Κάλινιτς με βολές έκανε το 62-63 για να απαντήσει ο Διαμαντίδης με τον ίδιο τρόπο για το 62-65. Με τρίποντο ο Μπλάζιτς έκανε το 65-65, ο Αστέρας ανανέωσε και την επίθεση και στα 36`` πήρε προβάδισμα με βολές του Τζένκινς (67-65). Ο Παππάς στα 20`` με τρίποντο έκανε το 67-68, ο Μαριάνοβιτς με βολές το 69-68, που ήταν και το τελικό σκορ, αφού ο Διαμαντίδης αστόχησε στο τελευταίο δύσκολο σουτ.

Τα δεκάλεπτα: 16-7, 30-26, 44-45,  69-68

Πηγή: sportdog.gr

Ετικέτες Μπάσκετ    παναθηναικός    ευρωλιγκα   
Κατηγορία Αθλητισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Επόμενη Μέρα………. Tης Μαρίας Γαβαλά, Μέλος Του ΓΠ Θεσσαλίας Του ΚΚΕ
Μέσα Στο Ευρώ Με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος – Πρώην Νομάρχης)
''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
''ΟΧΙ Στους Δανειστές! ΌΧΙ Στη Δραχμή'' Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος - πρώην Νομάρχης)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςΤο Βερολίνο Τον Έστειλε Στην ''Αρκούδα''! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων