Δευτερα 21 Ιουλιου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Έτοιμη Να Γράψει Ιστορία Η Εθνική Κόντρα Στην Κόστα Ρίκα Για Τους «8»

Ιουν 29
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απόψε έχει «τελικό». Όσο κλισέ και να ακούγεται για ποδοσφαιρικό αγώνα, είναι η μόνη και η απόλυτη αλήθεια. Η Εθνική

Ελλάδας παίζει στις 11 το βράδυ κόντρα στην τυπικά γηπεδούχο Κόστα Ρίκα του γνωστού μας Τζόελ Κάμπελ. Την Κόστα Ρίκα που υπενθυμίζεται ότι βγήκε ζωντανή από τον όμιλο του θανάτου με Αγγλία και Ιταλία, τις οποίες και έστειλε διακοπές.

Ο αγώνας είναι νοκ-άουτ. Αυτό σημαίνει ότι όλα γίνονται και τα πάντα είναι ανοιχτά. Χωρίς προγνωστικά. Διότι αυτά ήταν που άφηναν την Ελλάδα εκτός συνέχειας μετά τη βαριά ήττα της πρεμιέρας από την Κολομβία, αυτά άφηναν εκτός τον Σάντος και τους παίκτες του από τη στιγμή που ισοφάρισε η Ακτή Ελεφαντοστού, πριν «μιλήσει» στο τέλος ο Γιώργος Σαμαράς.

Η Εθνική αντιμετωπίζει δύο προβλήματα. Το ένα δεν έχει λύση, αφού ο Παναγιώτης Κονέ έχει τεθεί εκτός μάχης λόγω θλάσης. Αναμφίβολα μια απουσία που «πονάει» τον Πορτογάλο τεχνικό, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί το δεύτερο «πρόβλημα» που προέκυψε μετά τη μεγαλειώδη πρόκριση (ναι, το καταφέραμε και αυτό ως Ελληνες).

Το «θέμα» αφορά τον Κώστα Κατσουράνη. Θα παίξει ή όχι; Θα είναι στην αρχική ενδεκάδα; Στις τελευταίες προπονήσεις, πάντως, ο 59χρονος κόουτς δείχνει να εμπιστεύεται αρχικά τους 11 που ξεκίνησε με τους Αφρικανούς, εκτός βέβαια του Κονέ όπως είπαμε.


Αυτό τουλάχιστον έδειξε στην τελευταία προπόνηση της Εθνικής, πριν την αναχώρηση από το Αρακαζού. Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός για τον χώρο του κέντρου προσανατολίζεται να διατηρήσει την τριάδα των Μανιάτη, Καραγκούνη και Σάμαρη. Ο Καρνέζης αναμένεται να επιστρέψει κάτω από τα δοκάρια, με την τετράδα των Τοροσίδη, Μανωλά, Παπασταθόπουλου και Χολέβα να αποτελεί την οπισθοφυλακή. Στην επίθεση, ο Σαμαράς θα παραμείνει στην κορυφή, με τον Χριστοδουλόπουλο αριστερά και τον Σαλπιγγίδη δεξιά.


Ποιοι είναι οι Κοσταρικανοί 

Αναμφίβολα πρόκειται για μια από τις μεγάλες εκπλήξεις του Μουντιάλ. Και μόνο το γεγονός ότι άφησε εκτός συνέχειας τα μεγαθήρια της Αγγλίας και της Ιταλίας, λέει πολλά. Ομάδα γρήγορη και τεχνική. Με προσωπικότητα και ψυχικά αποθέματα. Σε αυτά προσθέστε την τακτική του προπονητή Χόρχε Λουίς Πίντο, στον οποίο πιστώνεται μεγάλο μερίδιο επιτυχίας.

Κόντρα στην Ελλάδα απόψε θα παραταχθούν με το γνωστό 5-4-1, το οποίο θα αποτελούν οι Νάβας, Γκαμπόα, Ντουάρτε, Γκονζάλεζ, Ουμάνια, Ντίαζ, Τεχέντα, Μπόργκες, Ρουίζ, Μπολάνος και Κάμπελ. Μπόργκες και Τεχέντα, είναι δύο αποτελεσματικοί αμυντικοί μέσοι που παίζουν καλά τόσο επιθετικά όσο και αμυτνικά. Οι εξτρέμ Ρουίζ και Μπολάνος, συχνά συγκλίνουν στον άξονα, δίνοντας ανάσες και βοήθειες στον Τζόελ Κάμπελ δημιουργώντας ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Η Αχίλειος πτέρνα των κεντροαμερικανών είναι η άμυνα που τα πάει καλά στον αέρα, αλλά πολλές φορές παρουσίασε κενά, χωρίς όμως να τα πληρώσει ακριβά. Κυρίως λόγω των αντιπάλων που την υποτίμησαν.


Οι Κοσταρικανοί, όμως, δεν φαίνεται να υιοθετούν την ίδια λογική με τους ευρωπαίους αντιπάλους τους στον όμιλο. Σε μια από τις τελευταίες προπονήσεις τους, μάλιστα, εξήραν την αμυντική λειτουργία της ελληνικής ομάδας λέγοντας ότι το ματς θα είναι δύσκολο, αλλά ότι θα προσπαθήσουν να πετύχουν πρώτοι γκολ και γρήγορα.


Στο Ρεσίφε

Το ματς θα γίνει στο ολοκαίνουριο Περναμπούκο των 42.610 θεατών, το οποίο βρίσκεται στο παραθαλάσσιο Ρεσίφε της βορειοανατολικής Βραζιλίας που βρέχεται από τον Ατλαντικό.
Πηγή: newpost.gr

Ετικέτες Εθνική    Ελλάδα    Μουντιάλ    κοστα ρικα   
Κατηγορία Αθλητισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςΈτοιμη Να Γράψει Ιστορία Η Εθνική Κόντρα Στην Κόστα Ρίκα Για Τους «8» Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων