Τριτη 31 Μαρτιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Το Μαξίμου Διαψεύδει Το Υπουργείο Οικονομικών Για Την Παραμονή Του ΕΝΦΙΑ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μπέρδεμα έχει προκληθεί για άλλη μία φορά για τις προθέσεις της κυβέρνησης, καθώς μετά τον κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών,

που άφηνε ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να παραμείνει ο ΕΝΦΙΑ με την παρούσα μορφή του, το Μαξίμου παρεμβαίνει και το διαψεύδει. 

 

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως ο ΕΝΦΙΑ θα αντικατασταθεί από Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά πως αυτό θα γίνει άμεσα. Επισημαίνουν δε πως η αντικατάσταση ενός από τους πιο άδικους φόρους που έχουν υπάρξει με έναν κοινωνικά δίκαιο φόρο, είναι προτεραιότητα της κυβέρνησης. 

 

Ωστόσο, η αντίδραση αυτή του Μαξίμου ήρθε μετά τα όσα διέρρευσε κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος σημείωνε με νόημα πως εάν δεν υπάρξει παρέμβαση σε κάτι που υπάρχει, αυτό μένει ως έχει, μιλώντας πάντα για τον ΕΝΦΙΑ. 

 

Αναφορικά με το αφορολόγητο όριο, φαίνεται πως μετατίθεται η αύξησή του, καθώς πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως η αύξηση στις 12.000 ευρώ δεν μπορεί να αλλάξει τώρα, αλλά σταδιακά, χωρίς όμως να διευκρινίζεται ο χρονικός ορίζοντας.

 

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο υπάρχει και δεύτερο σημείωμα με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε excel, οι οποίες όμως δεν έχουν γνωστοποιηθεί και θα δοθεί στη δημοσιότητα εάν δοθεί και από τα κλιμάκια.

 

Από το υπουργείο Οικονομικών, κορυφαίος παράγοντας αναφέρει πως τα στοιχεία για 3,2 δισ. ευρώ από τη λίστα είναι το ελάχιστο όριο που μπορεί να πιάσει η ελληνική πλευρά και βάζουν "ταβάνι" τα 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

 

Για τα όσα ακούγονται περί προβλήματος αποπληρωμής της δόσης στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου διευκρίνισε πως αυτή η δόση θα πληρωθεί κανονικά στις 9 Απριλίου, ενώ διέψευσε κατηγορηματικά τον λεγόμενο φόρο λίπους και επεσήμανε πως δεν υπάρχει σκέψη για αύξηση φόρων σε ποτά και τσιγάρα.

Click for more: Αυτή είναι η λίστα των μεταρρυθμίσεων

 

Από το υπουργείο Οικονομικών παραδέχονται πως υπάρχει σοβαρό θέμα με την εισπραξιμότητα, αναφέροντας για παράδειγμα τον διπλασιασμό του τουρισμού στη Μύκονο την ίδια ώρα που φαίνεται μείωση του ΦΠΑ κατά 30%. Αυτό ίσως και να αποτελεί ένα μήνυμα της κυβέρνησης πως ίσως να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα λεγόμενα κοσμοπολιτικά νησιά.

 

Για τη σύνδεση ταμειακών μηχανών με το υπουργείο Οικονομικών πηγές του υπουργείου σημειώνουν πως αυτό θα χρειαστεί μήνες για να πραγματοποιηθεί οπότε μέχρι τότε πρέπει να βελτιωθεί η εισπραξιμότητα κυρίως του ΦΠΑ όπου και εντοπίζεται το σοβαρότερο θέμα. 

Πηγή: newsit.gr

Ετικέτες ΕΝΦΙΑ    Μαξίμου   
Κατηγορία Οικονομία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τις Φορολογικές Δηλώσεις Του Δημήτρη Γιαννακού (Λογιστής - Φοροτεχνικός)
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING: Νομοθέτηση Τώρα! Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου Δικηγόρος, Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας
Ριζικές Aλλαγές Kαι Όχι «Μερεμέτια» Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Εν Αρχή Ην Η ..Δασκάλα! Της Ελένης Αξιόγλου
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΟικονομιαΤο Μαξίμου Διαψεύδει Το Υπουργείο Οικονομικών Για Την Παραμονή Του ΕΝΦΙΑ Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων