Τριτη 18 Ιουνιου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Πορεία Ειρήνης Από Το Μεζούρλο Στην Κεντρική Πλατεία

Μαϊ 09, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Πορεία ειρήνης θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα την Παρασκευή 17 Μαϊου.

Την διαμαρτυρία διοργανώνει η Γραμματεία Λάρισας της Επιτροπής Ειρήνης για την Διεθνή Ύφεση και θα έχει ως εκκίνηση το Μεζούρλο, ενώ η πορεία θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία Λάρισας. Οι συμμετέχοντες θα κάνουν στάση στην 1η Στρατιά, όπου και θα επιδώσουν ψήφισμα.

Παράλληλα, την Παρασκευή 24 Μαϊου και ώρα 8.30 μ.μ. διοργανώνεται εκδήλωση στη Λάρισα με θέμα τις εξελίξεις στην Κούβα, όπου θα παραβρεθεί κουβανική τριμελής αντιπροσωπεία του Ινστιτούτου Φιλίας των Λαών. Ο χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης θα είναι η πλατεία Λαμπρούλη στο Φρούριο, ενώ συνδιοργανωτές είναι η Επιτροπή Ειρήνης Λάρισας, ο Ελληνοκουβανικός Σύνδεσμός Φιλίας και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα τα μέλη της Γραμματείας Λάρισας της Επιτροπής Ειρήνης επισήμαναν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω: «Απευθύνουμε αγωνιστικό κάλεσμα στους εργαζόμενους, στα λαϊκά στρώματα και στη νεολαία της πόλης και της ευρύτερης περιοχής για μαζική συμμετοχή στην πορεία ειρήνης που διοργανώνει η Γραμματεία Λάρισας της ΕΕΔΥΕ την Παρασκευή 17/5/2013.

Την περίοδο που διανύουμε, θεωρούμε πως ο λαός μας μαζί με την καθημερινή μάχη για το μισθό και την σύνταξη, τα εργασιακά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα, έχει υποχρέωση να πάρει αποφασιστικά μέρος στον αγώνα ενάντια στην επίθεση κατά της Συρίας και του Ιράν, για να αποτραπεί με οποιονδήποτε τρόπο, η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο αιματοκύλισμα που προετοιμάζεται στην περιοχή μας.

Ήδη η Αν. Μεσόγειος και η Μ. Ανατολή όπως και η ευρύτερη περιοχή εδώ και αρκετό διάστημα έχουν μετατραπεί σε πεδίο έντονου ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Όλα αυτά είναι απόρροια της καπιταλιστικής κρίσης που τροφοδοτεί και δυναμώνει τους ανταγωνισμούς για την κατάκτηση νέων αγορών και μεγαλύτερης κερδοφορίας των μονοπωλίων. Αυτό το δρόμο υπηρετούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ αλλά και κράτη της περιοχής που επεμβαίνουν συστηματικά στις εσωτερικές υποθέσεις της Συρίας, ρίχνοντας «λάδι στη φωτιά», εκμεταλλευόμενοι  τη σύγκρουση στη χώρα αυτή, για να δικαιολογήσουν  ένα νέο ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Γεγονός που και ιστορικά αποδεικνύεται πως πόλεμος και οικονομική καπιταλιστική κρίση, κρίση και πόλεμος πάνε μαζί. Είναι σύμφυτα του ίδιου του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Αυτό επιχειρούν να συγκαλύψουν σήμερα τα διάφορα κέντρα και επιτελεία του ιμπεριαλισμού. Ότι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι είναι γέννημα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και εξαφανίζονται με την ανατροπή του ίδιου του συστήματος που τους γεννά.

Αυτό σηματοδότησε και η μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών πριν 68 χρόνια σαν σήμερα. Επιβεβαίωσε περίτρανα, πως η όποια υπεροχή του αντίπαλου, μπορεί να στραπατσαριστεί όταν οι λαοί αναλάβουν πρωταγωνιστικό ρόλο με ηγέτιδα δύναμη την εργατική τάξη.

Αυτό ακριβώς επιχειρούν να σβήσουν σήμερα από την μνήμη των λαών, παραχαράσσοντας την ιστορία καθιερώνοντας σε επίπεδο ΕΕ την 9η Μάη ως «Ημέρα της Ευρώπης».

Καλούμε το λαό της περιοχής μας να είναι σε ετοιμότητα, να καταδικάσεις την ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Συρίας και την απαράδεκτη εμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στο συριακό λαό, υποστηρίζοντας τη θέση ότι οι εξελίξεις στη Συρία είναι υπόθεση του λαού της. Διεκδικούμε:

-Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΗΠΑ και ΝΑΤΟ κατά της Συρίας και Ιράν. Να μη χρησιμοποιηθούν οι βάσεις.

-Άμεση απεμπλοκή της χώρας, να μην τηρηθεί οποιαδήποτε «συμβατική υποχρέωση».

-Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.

-Να δυναμώσει η πάλη για αποδέσμευση από τους σχεδιασμούς και το ΝΑΤΟ».

Ετικέτες πορεία    Ειρήνης    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Στην Υγειά Μας Βρε Παιδιά... Χάσαμε Τα Σανέλ Της Στάη! Χτές τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Σήμερα νευριάζω με όλο αυτό που…
Τι Θα Κάνουν Νασιώκας, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος; Μία από τις παρουσίες που σχολιάστηκε έντονα στην εκδήλωση για το βιβλίο…
Τηλεφώνημα Τζανακούλη Σε Αρβανιτόπουλο Για ΣΤΕΓ- Πάλι Ο Δήμαρχος Θα «Καθαρίσει»; Την αντίδρασή του για την μεταφορά της έδρας της ΣΤΕΓ από τη…
Από Τη Λάρισα Η «Πράσινη» Απάντηση Για Τους Πλειστηριασμούς Μείζον ζήτημα και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ανέκυψε από…
Nέα Δομή Των Ενόπλων Δυνάμεων: "Ώδυνεν Όρος Έτεκεν Μυν" (Κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι) Του Γιάννη Ταφύλλη*
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠορεία Ειρήνης Από Το Μεζούρλο Στην Κεντρική Πλατεία Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων