Τριτη 23 Ιουλιου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Νέα Κόντρα Δημοσιογράφων Με Στελέχη Της ΝΔ Για Τις… Κλειστές Πόρτες

Απρ 20, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε τεταμένο κλίμα ξεκίνησε η συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν σήμερα στη Λάρισα τα στελέχη της ΝΔ κ.κ. Μιχελάκης και Ταυρής.

Αιτία αποτέλεσε ο χθεσινός αποκλεισμός των δημοσιογράφων – πέρα από την λήψη κάποιων φωτογραφιών –από το στρογγυλό τραπέζι όπου συζητήθηκαν θέματα διαφάνειας.
Σήμερα στο ζήτημα αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Φίλιππος Ταυρής, ο οποίος και επισήμανε το αμίμητο ότι «ήταν επιλογή της ΝΔ η συζήτηση για τη διαφάνεια να μην διεξαχθεί υπό την επήρεια οποιασδήποτε επίδρασης»  προσπαθώντας να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη απόφαση για παρεμπόδιση του δημοσιογραφικού έργου.
Προφανώς κατά τον κ. Ταυρή οι δημοσιογράφοι αποτελούν… κακή επίδραση και η διαφάνεια υπηρετείται καλύτερα όταν το ακροατήριο είναι πλήρως ελεγχόμενο.
 Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή συζήτηση για τη διαφάνεια – πέρα από τις φωτογραφίες – τα στελέχη της ΝΔ  που μετείχαν σ’ αυτήν δεν έκαναν κάποια δημόσια δήλωση και βέβαια περιφρούρησαν με… στρατιωτική πειθαρχία την απόφαση για κλειστές πόρτες.
Σαν να μην έφθασε η χθεσινή απαράδεκτη συμπεριφορά, σήμερα οι δημοσιογράφοι ενημερώθηκαν ότι ούτε στις διαδικασίες του προσυνεδρίου – που θα διεξαχθεί το απόγευμα – θα είναι δυνατόν να υπάρξει παρουσία εκπροσώπων των ΜΜΕ.
Αυτό όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε νέα θύελλα αντιδράσεων, καθώς αποτελεί ένα ακόμη εμπόδιο στην άσκηση του δημοσιογραφικού λειτουργήματος. Μάλιστα, η άποψη που εξέφρασαν οι κ.κ. Μιχελάκης και Ταυρής ότι «και τα άλλα κόμματα δεν επιτρέπουν την παρουσία δημοσιογράφων στις διαδικασίες τους» προφανώς και αποτελεί φθηνό άλλοθι.
Είναι σαφής η κεντρική απόφαση της ΝΔ για απόλυτα ελεγχόμενη ροή πληροφόρησης σε ότι αφορά τα συμβαίνοντα στο εσωτερικό του κόμματος.
Και όλα αυτά έρχονται σε συνέχεια της απαράδεκτης τακτικής του υπουργού Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλου, ο οποίος δύο φορές στη Λάρισα τον τελευταίο μήνα έθεσε ανυπέρβλητα εμπόδια στη δουλειά των δημοσιογράφων.
Πάντως, αν εκεί στη ΝΔ ενδιαφέρονται να τελειοποιήσουν τις μεθόδους χειραγώγησης της ενημέρωσης μπορούν να αντιγράψουν όσα συνέβαιναν στα ολοκληρωτικά καθεστώτα της Ανατολικής Ευρώπης ή να πάρουν μαθήματα από τις εποχές που η Ελλάδα ζούσε σε συνθήκες πλήρους καταπίεσης.

Ετικέτες κόντρα    δημοσιοηράφοι    ΝΔ   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Μεγάλη Ώρα Για Την Πατρίδα... Απόψε θα γίνει στη Βουλή η ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο. Το Πολυνομοσχέδιο…
Παραπονάκια Στον Απόηχο Της Παράστασης "Βαφτίσια" Μπορεί να μην έπεφτε καρφίτσα χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ όπου…
Ανέκδοτο: Ο Λαρισαίος Και Ο Αθηναίος Τρακαρει ένας αθηναίος με ένα λαρισαίο. Γυρνάει ο αθηναίος στο σπίτι και…
Σκηνές... Ροκ Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Για Ένα Ψήφισμα Μπορεί η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να είχε θέμα το Σχέδιο…
«Πράσινη» Οβίδα Του Κ. Σάββα Στον Θ. Πάγκαλο Το διαβάσαμε πριν από λίγη ώρα στον λογαριασμό που έχει στο Facebook…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΝέα Κόντρα Δημοσιογράφων Με Στελέχη Της ΝΔ Για Τις… Κλειστές Πόρτες Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων