Κυριακη 18 Οκτωβριου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Λάρισα: Έξαρση Στις Κλοπές Δικύκλων

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εξαρση στις κλοπές μοτοποδηλάτων καταγράφονται τους τελευταίους μήνες στη Λάρισα με πρωταγωνιστές κυρίως ανήλικους μαθητές, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ.

από τις μέχρι σήμερα συλλήψεις δραστών. Το τελευταίο εξάμηνο περίπου, με βάση μαρτυρίες συμπολιτών, έχουν κλαπεί περισσότερα από 100 μηχανάκια («παπάκια») από αρκετές συνοικίες της Λάρισας που συνήθως βρίσκονται εγκαταλειμμένα σε διάφορες περιοχές του Πηνειού. Μόνο τα τελευταία 24ωρα καταγράφηκαν δυο κλοπές όπου, στη μια περίπτωση άγνωστοι δράστες έκλεψαν δυο μηχανάκια και, στη δεύτερη περίπτωση κλάπηκε ένα μηχανάκι 64χρονου Λαρισαίου από τη συνοικία του Αγ. Κωνσταντίνου με αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ να συλλαμβάνουν τρεις ανήλικους μαθητές, 15 και 14 ετών αντίστοιχα. Όπως και τον περασμένο Αύγουστο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ Λάρισας, συνελήφθη ένας 16χρονος Λαρισαίος ο οποίος, μαζί με έναν 17χρονο συνεργό του, έκλεψαν τη μοτοσικλέτα 35χρονου. Από την αστυνομία εκτιμάται ότι στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δράστες κλέβουν τα μηχανάκια «μόνο για τη βόλτα» και τα εγκαταλείπουν μόλις τελειώσουν τα καύσιμα. Δεν αποκλείεται ωστόσο το ενδεχόμενο, σε άλλες περιπτώσεις οι δράστες να κλέβουν τα μηχανάκια μεταπωλώντας τα, αντί «πινακίου φακής», σε τρίτους για να καταλήξουν σε αποθήκες όπου θα γίνουν φθηνά ανταλλακτικά. Στην πρώτη περίπτωση οι ιδιοκτήτες των μοτοσικλετών είναι πιο τυχεροί καθώς ενημερώνονται από την ΕΛ.ΑΣ. για να παραλάβουν το κλεμμένο μηχανάκι τους. Στη δεύτερη περίπτωση τα κλεμμένα δεν εντοπίζονται ποτέ αφού τα περισσότερα μέρη, έχουν τοποθετηθεί πάνω σε άλλα μηχανάκια, είτε με αλλαγή χρώματος, είτε με αλλαγή αριθμών. Υπάρχουν βεβαίως και σπάνιες εξαιρέσεις, όπως συνέβη προ μηνών, όπου νεαρός Λαρισαίος σε ιστοσελίδα πώλησης ανταλλακτικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών αναγνώρισε την… προς πώληση, εξάτμιση της κλεμμένης του μηχανής (μια KAWASAKI Z1000) με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας να προχωρούν σε συλλήψεις διαπιστώνοντας ότι η μηχανή είχε μεταπωληθεί σε άλλο Λαρισαίο στην Καστοριά, αφού νωρίτερα «χτυπήθηκε» νέος αριθμός πλαισίου, κινητήρα κλπ. Οι έρευνες της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε εξέλιξη και παραμένουν στοχευμένες ειδικά στο σκέλος των κλοπών που γίνονται προκειμένου τα κλεμμένα μηχανάκια να καταλήξουν ανταλλακτικά. Τον περασμένο Ιούνιο για παράδειγμα, εντοπίσθηκε ισόγειος χώρος στάθμευσης πολυκατοικίας στο κέντρο της Λάρισας όπως και αυλή σπιτιού σε δημοτικό διαμέρισμα της Λάρισας, που είχαν μετατραπεί σε «συνεργεία». Οι κλέφτες δρουν μετά το μεσημέρι, σε διάφορες συνοικίες ενώ «δεν χάνουν λεπτό» στις περιπτώσεις αμέλειας του ιδιοκτήτη, που αφήνει τα κλειδιά πάνω στη μηχανή. Σε αρκετές επίσης περιπτώσεις κόβουν και τα καλώδια προκειμένου να θέσουν σε κίνηση το μηχανάκι και εφόσον αυτό δεν επιτευχθεί, τότε το μετακινούν με τα χέρια σε κοντινή περιοχή όπου θα το πάρουν μετά από μερικά 24ωρα.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Ετικέτες Κλοπές Δικύκλων    εξαρση    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Χρήσιμα Συμπεράσματα Για Κέρδη - Απώλειες Κομμάτων Tου Νίκου Καρδούλα, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. - MSc Τηλεπισκόπισης - GIS_UK…
Αχ, Λάρισα, Λάρισα... Κάποτε έγραψα ότι η Λάρισα είναι όμορφη πόλη, η ομορφότερη, ότι ακόμη…
Πρόσληψη 6.000 Αναπληρωτών Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Του Αιρετού Στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
Ο Πολιτισμός Σε Πρώτο Πλάνο... Της Άννας Βαγενά, υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΛάρισα: Έξαρση Στις Κλοπές Δικύκλων Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων