Κυριακη 13 Σεπτεμβριου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Κλιμάκιο Του ΕΛΓΑ Στο Δήμο Τεμπών Για Τις Καταστροφές Από Το Χαλάζι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε διάστημα μικρότερο των 3 μηνών επλήγη η ευρύτερη περιοχή Μακρυχωρίου του Δ.Τεμπών.

Την Πέμπτη 10/9/2015 και ώρα 19:00 το απόγευμα έντονη χαλαζόπτωση διάρκειας 30 λεπτών περίπου έπληξε περιοχές του Δήμου και συγκεκριμένα .Περιοχές της Τ.Κ Μακρυχωρίου με πληγείσες καλλιέργειες Ελιές, Καλαμπόκι, κηπευτικά, μηδική, βαμβάκι, καρπούζια με ποσοστά ζημίας από 70% έως και 100%. Περιοχές της Τ.Κ. Ελάτειας με πληγείσες καλλιέργειες Ελιές, καλαμπόκι , αμπέλι και ποσοστά ζημίας από 70% έως και 100%. Περιοχές της Τ.Κ. Πουρναρίου με πληγείσα καλλιέργεια κυρίως την ελιά και ποσοστά από 70% έως 100%. Περιοχές της Τ.Κ. Σπηλιάς με πληγείσες καλλιέργειες Κηπευτικών, Καρυδιάς, Καστανιάς με ποσοστά ζημίας από 70% έως 100%. Οι ανταποκριτές ΕΛΓΑ του Δήμου άμεσα απέστειλαν αναγγελίες ζημίας ανά Τ.Κ. και ξεκίνησε ήδη η διαδικασία δήλωσης των ζημιών με προθεσμία 15 ημερών.

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με τον Διευθυντή Θεσσαλίας κ.Μιχ. Λιόντο και τους κ.Σπυρόπουλο Επόπτη ΕΛΓΑ Ν.Λάρισας και τον κ. Τσιάμπα μαζί με τον Δ/ντή Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Καλφούντζο Παναγιώτη και τον Αντιπερειφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δεσπόπουλο Κων/νο επισκέφτηκαν το Δ. Τεμπών όπου παρουσία του Δημάρχου κ. Κολλάτου Κων/νου , του Προέδρου του Δ.Σ Κ. Τσέτσιλα Δημήτριο , τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Στέλιο Σαϊτη και του Δ/ντή Γεωργικής Ανάπτυξης κ. Μπετχαβέ Σπύρου ενημερώθηκαν για το μέγεθος της ζημιάς .

 


Στη συνέχεια επισκέφτηκαν αγροτικές εκτάσεις της πληγείσας περιοχής , όπου είδαν από κοντά τις καταστροφές που προκλήθηκαν.

Ο δήμαρχος έδωσε εντολή να κινητοποιηθούν οι υπηρεσίες του Δήμου Τεμπών πέρα από τον ΕΛΓΑ για την καταγραφή των ζημιών.
Μιλώντας ο Δήμαρχος δήλωσε :
''Δυστυχώς για ακόμη μια φορά οι καιρικές συνθήκες έρχονται να δώσουν ένα χτύπημα σε παραγωγούς της περιοχής του Δ.Τεμπών σε μια δύσκολη συγκυρία .
Είμαστε βέβαιοι ότι οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ θα κινηθούν γρήγορα και με δικαιοσύνη να προχωρήσουν τη διαδικασία αποζημίωσης των παραγωγών''.

 

Ετικέτες δήμος Τεμπών    χαλάζι    ΕΛΓΑ   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

potami
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΚλιμάκιο Του ΕΛΓΑ Στο Δήμο Τεμπών Για Τις Καταστροφές Από Το Χαλάζι Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων