Παρασκευη 4 Σεπτεμβριου 2015

Αγίας Ερμιόνης κόρης Αποστόλου Φιλίππου

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Σουλουπώνουν Δρόμους Της Λάρισας Επιτέλους! - Δείτε Ποιους

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με ανακούφιση υποδέχθηκαν στον Δήμο Λάρισας την επιτυχή αυτή τη φορά, κατάληξη του διαγωνισμού για τις ασφαλτοστρώσεις τμημάτων

κεντρικών οδών της Λάρισας. Αφού ο πρώτος διαγωνισμός που βγήκε στον αέρα τον περασμένο Ιούνιο κηρύχθηκε άγονος, καθώς οι τότε πολιτικές εξελίξεις, όπως είναι γνωστό, «πάγωσαν» κάθε οικονομική δραστηριότητα με τον επαγγελματικό κόσμο να τηρεί στάση αναμονής.

 

Ο διαγωνισμός, που αφορούσε σε έργα ασφαλτοστρώσεων με προϋπολογισμό μεγαλύτερο των 970.000 ευρώ, επαναλήφθηκε προχθές και μετά τον ορισμό αναδόχου, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν σε έναν μήνα περίπου.

 

Οι εργασίες ασφαλτόστρωσης αφορούν σε τμήματα κεντρικών οδικών αρτηριών που με την ολοκλήρωσή τους στην πραγματικότητα θα ανακουφίσουν χιλιάδες οδηγούς που σήμερα πραγματικά ταλαιπωρούνται από την ακαταλληλότητα των δρόμων, οι οποίοι καθίστανται παράλληλα και επικίνδυνοι ειδικά για την ασφάλεια των δικυκλιστών.

 

Είτε από καθιζήσεις, είτε από θρυμματισμό της ασφάλτου, δρόμοι όπως η Ηρ. Πολυτεχνείου, η Καρδίτσης, η Βόλου, η Φαρσάλων αλλά και κεντρικοί οδοί με έντονο κυκλοφορικό φόρτο (όχι μόνο τις ώρες αιχμής) από τη μη υλοποίηση έργων συντήρησης εδώ και χρόνια έχουν καταστεί επικίνδυνοι για την οδική ασφάλεια, προκαλώντας τις έντονες αλλά και δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των οδηγών.

 

Με τους οδηγούς να αναμένεται να ταλαιπωρηθούν πρόσθετα λόγω της υλοποίησης των έργων το ερχόμενο φθινόπωρο αφού οι περιορισμοί στις τραπεζικές συναλλαγές, «πάγωσαν» τον πρώτο διαγωνισμό με το χρονοδιάγραμμα να θέλει την εκτέλεση εργασιών ασφαλτόστρωσης τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η κίνηση των οχημάτων είναι μειωμένη.

 

Μετά την ασφαλτόστρωση χωματόδρομων στη Γιάννουλη, το Τμήμα Οδοποιίας της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, μέσω του Τεχνικού Προγράμματος για το 2015, παράλληλα με έργα που αφορούν σε πεζοδρόμια και πεζοδρόμους, προκήρυξε και το έργο της ασφαλτόστρωσης προκειμένου να βελτιωθεί η καθημερινότητα των συμπολιτών.

 

Ετσι με τη διευθέτηση τυπικών εκκρεμοτήτων, ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί έως το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου και να ξεκινήσουν οι εργασίες σε τμήματα οδών όπως η Ιωαννίνων, η Περιφερειακή Τρικάλων, η Ηρ. Πολυτεχνείου, η Καρδίτσης, η Βόλου, η Φαρσάλων, η Παναγούλη ενώ ο ίδιος διαγωνισμός αφορά και σε τμήματα οδών σε διάφορες συνοικίες.

 

«Εξαίρεση» ως προς την άμεση εγκατάσταση του εργολάβου, θα αποτελέσει η οδός Βόλου αφού της ασφαλτόστρωσης θα πρέπει να προηγηθούν έργα της ΔΕΥΑΛ που αφορούν στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

 

ΚΡΑΣΠΕΔΑ

 

Υπενθυμίζεται πως μέσω του Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Λαρισαίων για το 2015, μεταξύ άλλων έχουν προβλεφθεί έργα όπως ασφαλτόστρωσης και κρασπέδων στην 3η Δημοτική Κοινότητα (συνοικίες Αγ. Γεωργίου, Ν. Σμύρνης, τμήμα της Τούμπας) αλλά και στην 4η Δημοτική Κοινότητα (συνοικίες Αβέρωφ, Ηπειρώτικα, Ν. Πολιτεία, Ανθούπολη και υπόλοιπο τμήμα της Τούμπας).

 

Τσιμεντοστρώσεων σε μικρούς δρόμους των προαναφερόμενων Δημοτικών Κοινοτήτων αλλά και στις συνοικίες της 1ης Δημοτικής Κοινότητας (Φιλιππούπολη, Αγ. Θωμάς, Νεάπολη και Ιπποκράτης) και σε συνοικίες της 2ης Δημοτικής Κοινότητας (Κέντρο, Ταμπάκικα).

Πηγή: Ελευθερία 

 

Ετικέτες δρόμοι    λακκουβες    Λάρισα    ασφαλτοστρωση   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΣουλουπώνουν Δρόμους Της Λάρισας Επιτέλους! - Δείτε Ποιους Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων