Κυριακη 19 Ιουλιου 2015

Οσίου Δίου

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Δημοτικό Συμβούλιο: Ρένα ''Κλέψατε..." - Καλογιάννης: "Ευτελής Ο Τρόπος Σας" - Σούλτης: ''Με Τα Χεράκια Μου Το Έγραψα''

Ιουλ 16
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Το Επιχειρησιακό Σχέδιο του Δήμου Λαρισαίων περιόδου 2015-2019, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης σήμερα

Πέμπτη στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας με τις κόντρες να δίνουν και να παίρνουν για μια ακόμη φορά και να …ανάβουν τα αίματα εν μέσω της  καλοκαιρινής ραστώνης.
Η …κλασσική κόντρα λοιπόν μεταξύ δημοτικής αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης βρήκε την θέση της σε ένα ακόμη ΔΣ. Αυτή τη φορά όμως στην κόντρα Καλογιάννη – Καραλαριώτου, μπήκε …σφήνα και ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Διοίκησης & Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γιώργος Σούλτης καθώς ήταν εκείνος που έκανε τη σχετική εισήγηση για το επιχειρησιακό Σχέδιο, οπότε ήταν και ο πρώτος που δέχθηκε τα «φαρμακερά βέλη» της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένας Καραλαριώτου.


ΦΑΡΜΑΚΙ ΕΚΑΤΕΡΩΘΕΝ…
Ο διάλογός τους απολαυστικός, αμέσως μετά και εφόσον ο κ. Σούλτης ολοκλήρωσε την εισήγηση σχετικά με το όραμα που έχει η δημοτική αρχή σε όλους τους τομείς για τα επόμενα 4 χρόνια, αναλύοντας και περιγράφοντας όλο τον σχεδιασμό και τονίζοντας πως στόχος της δημοτικής αρχής είναι να υλοποιηθούν όλα όσα λέγονται και να μην μείνουν λόγια του αέρα, επισημαίνοντας πως πολλά έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται ήδη.
Μάλιστα υπογράμμισε πως μεγάλες προτεραιότητες αποτελούν πχ η αγροτική ανάπτυξη, τα χρήματα του ΕΣΠΑ και «τα ευρωπαϊκά προγράμματα που δεν αξιοποίησε η δημοτική αρχή Τζανακούλης» όπως τόνισε ρίχνοντας …φαρμάκι για τον …πρώην.
Εφόσον ολοκλήρωσε όμως, το …φαρμάκι του ήρθε πίσω και όχι από την παράταξη Τζανακούλη, αλλά από αυτή της κ. Καραλαριώτου η οποία στην τοποθέτησή της σε έντονους τόνους φρόντισε να κάνει …μπουρλότο τόσο τον αντιδήμαρχο, όσο φυσικά και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, κάνοντας λόγο για …κλοπή και αντιγραφή του Επιχειρησιακού Σχεδίου, καθώς τόνισε πως σε πολλά σημεία (τα οποία και διάβασε λεπτομερώς) είναι ίδια με το Επιχειρησιακό Σχέδιο της δημοτικής αρχής Τζανακούλη το 2011.
«Ουσιαστικά δεν διαφωνούμε» είπε η Ρένα και συνέχισε «…αλλά μας ζητάτε να ψηφίσουμε μια αντιγραφή, δεν υπάρχουν αυτά τα πράγματα, ενώ εσείς κ. δήμαρχε αυτά τα ίδια το 2011 τα είχατε καταψηφίσει. Για όλα αυτά εμείς καταψηφίζουμε».

Για να πάρει την αυθόρμητη απάντηση του Γιώργου Σούλτη: «Δεν ισχύει αυτό, μα τα έγραψα με τα χεράκια μου όλα αυτά…», συμπληρώνοντας πως όλα όσα διάβασε η κ. Καραλαριώτου αποτελούν θεωρεία και πως υπάρχουν σε όλα τα Επιχειρησιακά Σχέδια ούτως ή άλλως, ενώ η ίδια , όπως σημείωσε, δεν μπήκε στον κόπο να κάνει κριτική, παρά μόνο αναλώθηκε στο να διαβάζει ανούσια αποσπάσματα. Για να πάρει την απάντηση της επικεφαλής ότι κριτική θα κάνει όταν θα γίνουν τα εν λόγω έργα και φτάσουν στην φάση της υλοποίησης.


Στο ίδιο μήκος κύματος και η απάντηση του δημάρχου που πήρε τον λόγο φανερά εκνευρισμένος: «Κάτι δεν πάει καλά εδώ, αλλά είναι γνωστή η μηδενική αντιπολίτευση που κάνει η κ. Καραλαριώτου.  Καταρχάς το 2011 καταψήφισα διότι υπήρχε ένα πολυσέλιδο λειψό κείμενο, όσα για εσάς θα έπρεπε να είχατε κάνει προτάσεις και όχι αυτό που κάνετε. Περιμένετε πάντως λίγο, κρατηθείτε, το φθινόπωρο θα υπάρχουν πολύ πιο συγκεκριμένα πράγματα στο Επιχειρησιακό μας Σχέδιο που είναι πολύ διαφορετικό από αυτό του 2011 ούτως ή άλλως.


Εμείς τη Λάρισα τη θέλουμε να έχει μια εναλλακτική στρατηγική όχι αυτή της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης, την θέλουμε βέβαια τρίτο πόλο ανάπτυξης στην Ελλάδα. Με εξέπληξε ο τρόπος που προσεγγίσατε το θέμα, ήταν απλά ευτελής».

Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΕ KAI ΠΕΡΑΣΕ

Ο Θανάσης Μαμάκος εκπροσωπώντας την παράταξη «Λάρισα Πόλη Του Αύριο» απόντος του κ. Τζανακούλη, τόνισε πως ο δήμαρχος ήταν ισοπεδωτικός σε αντίθεση με τον κ. Σούλτη ενώ σημείωσε επίσης πως το Επιχειρησιακό Σχέδιο στηρίζεται σε πολλά σε αυτό της δικής του παράταξης του 2011. Τέλος τόνισε ότι η παράταξη του το υπερψηφίζει, αλλά θα το δει ξανά στην β’ φάση του.
Ο επικεφαλής από την «Ανθρώπινη Πόλη» Έκτορας Νασιώκας τόνισε πως το σχέδιο δεν είναι ολοκληρωμένο και γενικά μίλησε για τα 4 σημαντικά σημεία που έχουν για τη δική του παράταξη σημασία και έχουν σχέση με το όραμα της πόλης, όπως η ψηφιακή πόλη, η πράσινη ανάπτυξη, ο πολιτισμός και η αγροτική ανάπτυξη.
Ολοκληρώνοντας δήλωσε την πρόθεση να υπερψηφίσει, αλλά ήθελε να ακούσει και τις δευτερολογίες και τελικά δήλωσε παρών.


Ο Ντίνος Διαμάντος επικεφαλής της «Νέας Λάρισας» αφού έκανε μερικές παρατηρήσεις, είπε στην δημοτική αρχή πως αυτό που δεν φρόντισε να κάνει είναι να υπογραμμίσει τους τομείς τους οποίους θα τρέξει πιο γρήγορα και σημείωσε πως η παράταξή του το υπερψηφίζει σε πρώτη φάση, περιμένοντας την δεύτερη.
Τέλος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στην προσφιλή του τακτική ήταν αρνητικός και τόνισε μεταξύ άλλων: «Το όραμά σας είναι ο καπιταλιστικός μονόδρομος» και σημείωσε πως η παράταξή του καταψηφίζει το Επιχειρησιακό Σχέδιο της δημοτικής αρχής.


ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΡΕΝΑΣ…
Πριν την τοποθέτησή της η Ρένα Καραλαριώτου έθεσε κάποια ερωτήματα και πήρε τις σχετικές απαντήσεις:
1.    Αν άλλαξε η στάση του δημάρχου για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις αναφέροντας χαρακτηριστικά την Ανθρωπομάνια για να λάβει την εξής απάντηση από τον κ. Καλογιάννη: «Για την Ανθρωπομάνια θα πω ότι απλά δεν πήγαινε αυτό το θέμα. Όμως πχ «Οι Φίλοι Του Πηνειού» στους οποίους είμαι και μέλος είναι στη σωστή κατεύθυνση. Οπότε μακριά από εμένα οι όποιες γενικεύσεις…».

2.    Για Το Κολυμβητήριο Της Νεάπολης, τι ακριβώς γίνεται:
Ο δήμαρχος απάντησε: «Είναι μια ιστορία ετών μιας εργολαβίας από το 2004 και πρέπει να τελειώσει επιτέλους. Χρειάζονται ακόμη 150-200 χιλιάδες ευρώ. Είχα μιλήσει με τον περιφερειάρχη που είχε πει ότι θα βοηθήσει αλλά δεν το επέτρεψαν οι συγκυρίες. Μελετούμε τον τρόπο για να το τελειώσουμε.
3.    Για Την Μεσοχώρα και τον Αχελώο:
Ο κ. Καλογιάννης τόνισε τα εξής: «Μην περιμένετε δογματικές απόψεις από εμένα, άλλοι είναι οι δογματικοί. Εγώ από το 1982 ζω αυτή την κατάσταση και δεν υπήρξε ούτε μια διαδικασία που να δίνει διέξοδο. Η Θεσσαλία χρειάζεται νερό και πρέπει να κάτσουμε να το κουβεντιάσουμε».
4.    Για Τον Σχεδιασμό σχετικά με την ακίνητη περιουσία του δήμου:
Εδώ απάντησε ο κ. Σούλτης, σημειώνοντας: «Θα πρέπει να γίνει καταγραφή βασικά, εμείς προτείναμε να γίνει πχ ένα δημοτικό αγρόκτημα».

5.    Για Την Λειτουργία του Δημοτικού Ραδιοφώνου και τους εργαζόμενους εκεί:
Τον λόγο πήρε ο κ. Π. Καμάρης (Γραφείο Διεθνών Σχέσεων – Συμβούλων – Επιστημονικών –
Ειδικών Συνεργατών ) ο οποίος έδωσε εξηγήσεις τονίζοντας πως στο Δ. Ραδιόφωνο εργάζονται 3 δημοσιογράφοι, ένας μουσικός παραγωγός, ένας δημοσιογράφος στην πρωινή ζώνη για πολιτική ενημέρωση και τρεις φοιτητές που κάνουν την πρακτική τους.

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Ιουλίου 2015 17:54

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ολοκληρωμένο Σχέδιο Εξόδου Της Ελλάδας Από Την Κρίση Tου Αβέλλα Ν. Μιχαήλ, Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών – Αστυνομικός
Η Επόμενη Μέρα………. Tης Μαρίας Γαβαλά, Μέλος Του ΓΠ Θεσσαλίας Του ΚΚΕ
Μέσα Στο Ευρώ Με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος – Πρώην Νομάρχης)
''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΔημοτικό Συμβούλιο: Ρένα ''Κλέψατε..." - Καλογιάννης: "Ευτελής Ο Τρόπος Σας" - Σούλτης: ''Με Τα Χεράκια Μου Το Έγραψα'' Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων