Δευτερα 6 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Μάξιμος: Καμία Aυτοκριτική Για ''Γερμανοτσολιάδες'';

Ιουν 24
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

''Σεις με μέτρα 8 δις είστε η εθνικά υπερήφανη κυβέρνηση;'' - Δριμεία κριτική Χαρακόπουλου στην κυβέρνηση

«Θα ανέμενα, έστω και τώρα, μια λέξη αυτοκριτικής από εκείνους που με περισσή ευκολία χαρακτήριζαν “γερμανοτσολιάδες” τους υποστηρικτές του mail Χαρδούβελη, που περιείχε μέτρα μόλις 980 εκατομμύρια ευρώ! Σεις που εισηγείστε μέτρα 8 δις είστε η εθνικά υπερήφανη κυβέρνηση;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας από το βήμα της βουλής στη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την απόδοση ιθαγένειας σε μετανάστες.    
Ο Θεσσαλός πολιτικός σχολιάζοντας την επικαιρότητα άσκησε δριμεία κριτική στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λέγοντας χαρακτηριστικά «είπατε ότι θα σκίζατε τα μνημόνια, με μιάς, με έναν νόμο, με ζουρνάδες και νταούλια, θα μοιράζατε λεφτά, που είχαν κοπεί από τους κακούς μνημονιακούς. Και τι κάνατε; Επιλέξατε για πέντε ολόκληρους μήνες να παίζετε θέατρο, βαρουφάκεια παίγνια, δημιουργικές ασάφειες, και άλλα φαιδρά.
Και το αποτέλεσμα ποιο είναι σήμερα; Με την πλάτη κολλημένη στο τοίχο, η Ελλάδα, με την υπογραφή του πρωθυπουργού παρακαλώ, να προτείνει μέτρα 7,9 δις. Εσείς, που ανατρέψατε την προηγούμενη κυβέρνηση για 980 εκατομμύρια! Και ακόμη δεν γνωρίζουμε τι άλλο θα μπει στην ασήκωτη λίστα των μέτρων. Αλλά και από αυτά που γνωρίζουμε, είναι βέβαιο ότι θα πληγούν όλοι, και μην προσπαθείτε να παραπλανήσετε. Η δραματική αύξηση του ΦΠΑ σε τρόφιμα, σε εισιτήρια, σε είδη πλατιάς κατανάλωσης, στην εστίαση, η αύξηση των κρατήσεων στα ασφαλιστικά ταμεία, θα πλήξουν τα λαϊκά στρώματα, για τα οποία υποτίθεται εσείς οι υπερασπιστές των αδυνάτων κόπτεσθε.
Το χειρότερο, όμως, όλων είναι ότι τα μέτρα σας θα χτυπήσουν την καρδιά της οικονομίας, τον ιδιωτικό τομέα. Ο φορο-βομβαρδισμός θα ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει όρθιο στέλνοντας ακόμη περισσότερους στην ανεργία. Και ακόμη δεν γνωρίζουμε τι τελικά θα φέρει η συμφωνία σας, για το χρέος, για την χρηματοδότηση, για επιπρόσθετα μέτρα που πρόκειται να παρθούν στην πορεία, όπως η πιθανολογούμενη ραγδαία αύξηση της φορολογίας στους αγρότες».

ΦΥΛΛΟ ΣΥΚΗΣ…
Όσον αφορά στο μεταναστευτικό ο κ. Χαρακόπουλος έκανε λόγο για «ένα πρόβλημα που απειλεί να μετατραπεί σε “βόμβα μεγατόνων”, και να τινάξει στον αέρα την ήδη εύθραυστη κοινωνική μας συνοχή. Είναι αδιανόητο η Ελλάδα που είναι πύλη εισόδου μεταναστών να θεσπίζει τη χαλαρότερη νομοθεσία για την απόδοση ιθαγένειας. Κανείς δεν έχει αντίρρηση, ένας άνθρωπος που γεννήθηκε εδώ, πήγε σχολείο, αποφοίτησε, είναι ενήλικος, αγαπάει την Ελλάδα, νοιώθει την Ελλάδα ως πατρίδα του να πάρει την ελληνική ιθαγένεια. Άλλο, όμως, αυτό και άλλο να λες ότι την ιθαγένεια την παίρνει ένα παιδί απλά και μόνο με την εγγραφή του στην α΄ δημοτικού. Αν δεν ολοκληρωθεί η διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου, πώς μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να είναι το ένα ή το άλλο; Αυτό που προτείνει το νομοσχέδιό σας για τη σχολείο είναι φύλλο συκής. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο. Σκοπός είναι η μαζική απόδοση ιθαγένειας».

Ετικέτες Χαρακόπουλος    Κριτική    Βουλή   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
''ΟΧΙ Στους Δανειστές! ΌΧΙ Στη Δραχμή'' Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος - πρώην Νομάρχης)
Kι Όμως Υπάρχει Διέξοδος! *Του Γ. Καραβάνα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )
Αυτός Ο Πάπας Δεν Θα Ζητήσει Ποτέ Συγνώμη! Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον πάπα Βασιλακόπουλο, που δεν βρίσκει το…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΜάξιμος: Καμία Aυτοκριτική Για ''Γερμανοτσολιάδες''; Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων