Πεμπτη 9 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Στην ΤΤΕ Τα Διαθέσιμα Του Δήμου Λαρισαίων - Πέρασε Το Άνοιγμα Λογαριασμού Από Το Δημοτικό Συμβούλιο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Σε λογαριασμό που θα ανοιχεί στην Τράπεζα της Ελλάδος θα κατατεθούν τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου Λαρισαίων όπως αποφάσισε

το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από μια μακρά συνεδρίαση με ιδιαίτερη ένταση.

Αν και η απόφαση της ΚΕΔΕ στο συνέδρια της που προηγήθηκε ήταν επί της ουσίας οι Δήμοι να μην συμορφωθούν με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που οδηγεί τα ταμειακά του διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος το Δημοτικό Συμβούλιο της Λάρισας αποφάσισε κατα πλειοψηφία, με μοναδικούς διαφωνούντες τη Λαϊκή Συσπείρωση και την παράταξη του Κώστα Τζανακούλη, να ανοίξει ο Δήμος Λαρισαίων λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδος και να καταθέσει τα ταμειακά του διαθέσιμα.

Καλογιάννης : Και να εξαφανιστούν τα διαθέσιμα ο Δήμος θα ανταπεξέλθει αν...

Ο Δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης αφού εξέφρασε για άλλη μια φορά την απογοήτευση του για το συνέδρια της ΚΕΔΕ, το οποίο όπως είπε αποδείχθηκε κατώτερο των περιστάσεων και εξαντλήθηκε σε θέματα όχι ουσίας, τόνισε πως ο Δήμος Λαρισαίων με τις πάσης φύσεως εισρροές που έχει είναι σε θέση να μπορέσει να πληρώσει όλες τις εκρεμμότητες του.

Αν κι όπως τόνισε μπαίνουμε σε μια περίοδο έργων. με 4 εκατομμύρια ευρώ να ανεμένεται να πάνε σε αυτά, ο Δήμος είναι σε θέση εφόσον συνεχιστεί η χρηματοδοτική ροή όπως το πρώτο τετράμηνο του έτους να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις του ακόμη κι αν εξαφανιστούν τα ταμειακά αποθέματα των 12 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία υπάρχουν αυτή τη στιγμή, όπως είχε αποκαλυφθεί και στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμως ο κ. Καλογιάννης τόνισε πως πρέπει ο Δήμος να κρατήσει ένα "μαξιλάρι" ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ για παν ενδεχόμενο και να προχωρήσει στην κατάθεση του υπολοίπου ποσού στην ΤτΕ.

Καραλαριώτου: Ναι στο άνοιγμα του λογαριασμού αλλά...

Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κα. Ρένα Καραλαριώτου τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος λογαριασμού του Δήμου στην ΤτΕ για την κατάθεση των αποθεματικών και τη βοήθεια έτσι της Κυβέρνησης στην διαπραγμάτευση που κάνει με τους δανειστές.

Όμως η κα. Καραλαριώτου ζήτησε την εξαίρεση κάποιων χρημάτων από τα 12 εκ. του αποθεματικού ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα στη κανονική λειτουργία του Δήμου αίτημα το οποίο κι έγινε αποδεκτό από τη Δημοτική Αρχή όπως αυτό φάνηκε κι απ΄πο την ομιλία του Δημάρχου.

Παράλληλα, όπως τονίστηκε κι από τον Αντιδήμαρχο κ.Νταή η συζήτηση γινόταν επί της ουσίας για το άνοιγμα του λογαριασμου κι όχι για το ύψος του ποσού που θα κατατεθεί σε αυτόν καθώς αυτό θα προκύψει από τις Επιτροπές του Δήμου εφόσον φυσικά εξασφαλιστεί η ομαλή του ροή.

Τζανακούλης: Όχι στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμεικά διαθέσιμα, βάλτε τα αλλού για να...

Το παρών στο Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε και ο πρώην Δήμαρχος Λαρισαίων Κώστας Τζανακούλης ο οποίος διαφώνησε ανοιχτά με τη θέση της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το άνοιγμα λογαριασμού στην ΤτΕ και τη κατάθεση των αποθεματικών σε αυτόν. Όπως τόνισε ο τέως Δήμαρχος το θέμα με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων είναι παλιό κι όχι τωρινό.

Μάλιστα κατηγόρησε τόσο τα κυβερνητικά στελέχη, όσο και ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας Αλέξη Τσίπρα πως δεν είχε σαφή εικόνα για το ύψος των ταμειακών διαθέσιμων των Δήμων θεωρώντας λανθασμένα πως υπάρχουν "παρκαρισμένα", όπως τόνισε χαρακτηριστικά, 2,5 δις ευρώ ποσό που δεν ανταποκρίνεται σε καμιά περίπτωση στην πραγματικότητα και εντύπωση που οδήγησε την Κυβέρνηση σε αυτή τη λανθασμένη κίνηση της ζήτησης τους από τους Δήμους.

Επίσης ο κ. Τζανακούλης προέτρεψε τον νυν Δήμαρχο πως αν θέλει να βάλει κάπου τα ταμειακά διαθέσιμα να "παζαρέψει" με άλλες τράπεζες το επιτοκίο εκεί όπου μπορεί να πάρει μέρι 4% κι όχι 2% που δίνει η ΤτΕ και πως θα μπορεί να πάρει ο Δήμος σε δυο μέρες οποιοδήποτε μέρος του ποσού που θέλει άμεσα.

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 00:12

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Επόμενη Μέρα………. Tης Μαρίας Γαβαλά, Μέλος Του ΓΠ Θεσσαλίας Του ΚΚΕ
Μέσα Στο Ευρώ Με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος – Πρώην Νομάρχης)
''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
''ΟΧΙ Στους Δανειστές! ΌΧΙ Στη Δραχμή'' Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος - πρώην Νομάρχης)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΣτην ΤΤΕ Τα Διαθέσιμα Του Δήμου Λαρισαίων - Πέρασε Το Άνοιγμα Λογαριασμού Από Το Δημοτικό Συμβούλιο Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων