Τριτη 17 Μαρτιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Όλοι Μαζί Για Την Αναβάθμιση Των Δήμων!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Μια φιλική συνάντηση, μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα, ως ένδειξη της καλής συνεργασίας ανάμεσα στους δήμους και τους εκπροσώπους του τοπικού

Τύπου έγινε σήμερα στα γραφεία της ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) Θεσσαλίας, στη Λάρισα, όπου από πλευράς ΠΕΔ τονίστηκαν οι προσπάθειες που γίνονται για την αναβάθμιση και την βελτίωση σε ότι αφορά τους δήμους.

 

Ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας Γιώργος Κωτσός καλωσορίζοντας όλους τους εκπροσώπους του λαρισινού Τύπου, σε αυτή τη συνάντηση που έγινε με σκοπό την καλύτερη γνωριμία με τους ανθρώπους που ασχολούνται με το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, τόνισε μεταξύ άλλων πως η  ΠΕΔ είναι εξόχως πολιτικό όργανο, και ο ρόλος της δεν είναι απλά διεκπεραιωτικός, αλλά κάνει παρεμβάσεις και θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα τουρισμού και ανάπτυξης.

Επίσης σημείωσε πως οι 13 θεματικές επιτροπές που υπάρχουν  για πρώτη φορά θα λειτουργούν υποστηρικτικά και προπαρασκευαστικά.  Τέλος πρόσθεσε: «πρέπει να αναδείξουμε την περιφερειακή διάσταση της ΠΕΔ και πρέπει να αναπτυχθεί το ανθρώπινο δυναμικό, να ενδυναμωθεί το έμψυχο δυναμικό το αιρετό και το υπερεσιακό.

 

Από την πλευρά της η γραμματέας της ΠΕΔ και δημοτική σύμβουλος του δήμου Λαρισαίων  κ. Ρένα Καραλαριώτου, αναφέρθηκε στο ότι υπάρχουν ουσιαστικά προβλήματα, οπότε ο ρόλος της ΠΕΔ είναι πολύ σοβαρός και σημείωσε πως οι στόχοι των επόμενων ετών για την ΠΕΔ, είναι η στήριξη των δήμων, η κοινωνική πολιτική, οι ενέργειες για χρήματα από την κεντρική κυβέρνηση που θα βοηθήσουν τους δήμους, οι ουσιαστικές παρεμβάσεις στα προβλήματα των δήμων. 

 

Ο πρώην πρόεδρος της ΚΕΔ Θεσσαλίας,  και αρχηγός πλέον της αντιπολίτευσης στο δήμο Κιλελέρ, κ. Ρίζος Κομήτσας έκανε λόγο για μια απόλυτα ομαλή διαδοχή στο προεδρείο της ΠΕΔ, η οποία είπε είναι υγιέστατη οικονομικά, κάτι που οφείλεται στην συνετή διαχείριση και στο άξιο ανθρώπινο δυναμικό που υπάρχει.

 

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νίκος Ευαγγέλου μίλησε για πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει από όλους στην ΠΕΔ, ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Θανάσης Νασιακόπουλος τόνισε ότι αυτή η συνάντηση είναι μια καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων και πως θα πρέπει να γίνουν κινήσεις για να διορθωθούν οι όποιες αδυναμίες, ο κ. Χρήστος Καπετάνος (αρχηγός της αντιπολίτευσης στο δήμο Φαρσάλων) μίλησε για ένα κλίμα που υπάρχει στην ΠΕΔ, χωρίς κομματικούς χρωματισμούς καθώς δεν χωρούν αυτά όπως σημείωσε.

 

Ο κ. Μάνθος Σαρρής, μέλος του Δ.Σ της ΠΕΔ και Δημοτικός Σύμβουλος Λαρισαίων μίλησε για ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει μπροστά και αυτό μπορεί να σηματοδοτήσει την αναβάθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

 

Τέλος, ο κ. Νίκος Στώικος από τον δήμο Βόλου (την ελάσσονα αντιπολίτευση)  τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό εργαλείο η συγκεκριμένη επιτροπή και υποσχέθηκε πως από τον ρόλο του θα προσπαθήσει να αναδείξει διάφορα ζητήματα όπως για παράδειγμα τους αναπτυξιακούς στόχους.

 

 

Ετικέτες ΠΕΔ Θεσσαλίας    δήμοι   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΌλοι Μαζί Για Την Αναβάθμιση Των Δήμων! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων