Δευτερα 2 Φεβρουαριου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Η... ''Ελπίδα'' Έρχεται, Η Πόπη Φεύγει – «Παραδίδω Μια Από Τις Καλύτερες Αποκεντρωμένες Στην Ελλάδα» Τόνισε Στον ΗΧΟ 91 Η Π. Γερακούδη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Για λόγους εντιμότητας και ευσεινηδησίας η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμενης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας Καλλιόπη Γερακούδη υπέβαλλε την παραίτησή της στον υπουργό Εσωτερικών., καθώς όπως δηλώνει εξυπηρετεί μια άλλη πολιτική. Μιλώντας στον ΗΧΟ 91 και στην

εκπομπή ''Δεν Έχουν Τον Θεό Τους'' με τους Βαγγέλη Βουλάγκα και Βαγγέλη Ρωμανό μίλησε για τα πάντα σχετικά με την παραμονή της στην Αποκεντρωμένη για 5 ολόκληρα χρόνια και όχι μόνο...
 
Για Την Παραίτησή Της
 
«Επί της ουσίας έχω φύγει από τη θέση μου, αλλά θα ασκώ τα καθήκοντά μου μέχρι να δημοσιευτεί η παραίτησή μου στην Εφημερίδα Της Κυβερνήσεως.
 
Για το γεγονός ότι υπηρετώ μια άλλη πολιτική, το έντιμο, το σωστό και αυτό που μου υπαγορεύει η συνείδηση μου είναι να αποχωρήσω.
 
Έκανα μια απλή δήλωση παραίτησης στον υπουργό Εσωτερικών από τη στιγμή που ορκίστηκε η κυβέρνηση. Πιστεύω και οι άλλοι συνάδελφοί μου να κάνουν το ίδιο. Εγώ από το βράδυ των εκλογών είχα έτοιμη την παραίτηση και περίμενα να δω ποιος θα είναι ο υπουργός Εσωτερικών.
 
Υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία, εμείς ανήκουμε στην κυβέρνηση μας, είπαν να περιμένουμε και να υπογράφουμε, εντάξει εγώ υπογράφω αυτά που πρέπει να υπογράφω και όχι αυτά που χρίζουν πολιτικής απόφασης».
 
Για Το Αν Υπάρξει Διάδοχος Της…
 
«Υπάρχει κάτι στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης με το οποίο εγώ διαφωνώ πλήρως και το ΠΑΣΟΚ που εκπροσωπώ, αλλά και η κυβέρνηση που με είχε ορίσει στη θέση αυτή, ότι θα καταργηθούν οι αποκεντρωμένες διοικήσεις, θα περιμένουμε να δούμε αν υλοποιηθεί η απόφαση αυτή, η δική μου άποψη είναι κάθετα αντίθετη».
 
Τα Ευχαριστώ Της Πόπης
 
«Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είχα συμβούλους, υπήρχε μόνο διοικητική υποστήριξη και ένας αποσπασμένος συνεργάτης από το δήμο Λάρισας τότε, τώρα υπάλληλος της αποκεντρωμένης διοίκησης. Ευχαριστώ τους υπαλλήλους της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του 2009 και του 2010, όπως και τους υπαλλήλους της αποκεντρωμένης.
Έπεσα πάνω στις μεγάλες αλλαγές, Καλλικράτης κλπ και δεν είχα συμβούλους, πέσαμε στην δημοσιονομική κρίση της χώρας. Έκρινα ως πολιτικό πρόσωπο ότι μπορούσα να εξασφαλίσω κάποια χρήματα που θα πήγαιναν άλλου και θα ήταν χρήσιμα, αντί να έχω συμβούλους και αυτό αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος. Η αποκεντρωμένη διοίκηση που παραδίδω είναι μια από τις καλύτερες της χώρας. Πρώτη στις επενδύσεις, έχει άριστες υπηρεσίες και άριστο προσωπικό, ξέρουν πολύ καλά την δουλειά τους οι υπάλληλοι, το γνωρίζουν καλά όλοι αυτό στην Ελλάδα, έχουμε πάρει συγχαρητήρια γι’ αυτό.
Επίσης, να ευχαριστήσω εσάς τους δημοσιογράφους, τους φορείς με τους οποίους συνεργάστηκα, για τον σεβασμό στον διακριτικό τρόπο ζωής μου».
 
Για Συνεργασία Με Αγοραστό Και Τον Έλεγχο…
 
«Συνεργαστήκαμε άψογα με τον Κώστα Αγοραστό. Οι αιρετοί περιφερειάρχες έχουν μία άποψη, αλλά δεν συμφωνώ. Δεν μπορεί κανένας αιρετός να είναι χωρίς έλεγχο. Πρέπει να υπάρχουν αρμοδιότητες υπουργείων στις αποκεντρωμένες. Διάφορα υπουργεία πέρασαν αρμοδιότητες στην αποκεντρωμένη. Έτσι πολίτες, δήμαρχοι και περιφερειάρχες δεν αναγκάζονται να τρέξουν στην Αθήνα να λύσουν τα προβλήματά τους. Εντάξει ο κ. Αγοραστός, εκπροσωπεί και ένα συνδικαλιστικό όργανο και έτσι διεκδικούν κάποιες αρμοδιότητες.
Και με τους 50 δημάρχους είχα άριστη συνεργασία και με τους πρώην νομάρχες».
 
Για Τον Κώστα Τζανακούλη…
 
«Εξαιρετική η σχέση μας και με τον Κώστα Τζανακούλη, όμως πολύ καλή ήταν στο μικρό διάστημα της συνεργασίας μας και με τον Απόστολο Καλογιάννη με τον οποίο μάλιστα συμπίπτουν οι απόψεις μας σε πολλά θέματα».
 
Για Το Αν Θα Μείνει Λάρισα
 
«Τα πέντε αυτά χρόνια έγινε κομμάτι της ζωής μου αυτός ο τόπος, δεν πρόκειται να χαθώ από την περιοχή. Έχω αναπτύξει και φιλίες εκτός των συνεργατών μου εδώ…».
 
Για Την Μεγαλύτερη Δυσκολία Που Συνάντησε…
 
«Επειδή ήμουνα και πρωτάκι στις 15 πρώτες ημέρες που είχα έρθει εδώ, ήταν η βραχόπτωση στα Τέμπη, για 8 μήνες κρατήσαμε την Ελλάδα ανοιχτή χωρίς να έχουμε ούτε ένα σοβαρό ατύχημα στην περιφέρεια Θεσσαλίας. Ότι ζήτησα από την τότε κυβέρνηση το είχα, δεν μου αρνήθηκαν καμία βοήθεια.
Επίσης, ο δρόμος Λάρισα – Τρίκαλα ήταν κάτι πολύ δύσκολο. Παρέδωσα στον κ. Αγοραστό έτοιμα δημοπρατημένα έργα, αλλά για να τα φτάσω εκεί σε 1,5 χρόνο, περάσαμε πολλά και ευχαριστώ εδώ τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για την βοήθεια. Γι’ αυτό το έργο είμαι υπερήφανη».
 
Για Κάποια Παράλογη Απαίτηση Αιρετού…
 
«Όχι δεν υπήρχε. Μόνο μια μόνιμη σύγκρουση υπήρχε πάντα για τις δαπάνες. Για τα έξοδα τα περιττά που θεωρούσα εγώ, διότι φυσικά λειτουργούσα ως γυναίκα, ως νοικοκυρά, ενώ οι αιρετοί δεν το έβλεπαν έτσι πολλές φορές».
 
Αν Έγιναν Τυχόν Σπατάλες Και Η ...Ενοχή Της Πόπης
 
«Σπατάλες δεν γίνονται, απλά λόγω κρίσης είναι αυξημένες οι κοινωνικές δαπάνες. Νιώθω μια μεγάλη ενοχή μέσα μου και θέλω να την πω: Οι δήμοι έπαιρναν αποφάσεις να μειώσουν τα τιμολόγια στους τρίτεκνους, οι τρίτεκνοι δεν θεωρούνται πολύτεκνοι (παράλογο βέβαια αυτό κατά την άποψή μου) εγώ δεν μπορούσα να εγκρίνω αυτή την απόφαση των δ. συμβουλίων, το πάλεψα, αλλά δεν μπόρεσα».

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 14:33

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ορκιστείτε Παρακαλώ Του Στυλιανού Π. Σούρλα
Ο Απερχόμενος Πρωθυπουργός... Της Δέσποινας Σβερώνη Χονδρονάσιου, Υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή στο Νομό Λάρισας
Ανοικτή Επιστολή Προς Νέους Και «Νέους»… Της Μαριάνθης Παπαδοπούλου – Υποψήφιας Βουλευτή της Ν.Δ.
Η Ελλάδα Mετά Του Γ. Καραβάνα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΗ... ''Ελπίδα'' Έρχεται, Η Πόπη Φεύγει – «Παραδίδω Μια Από Τις Καλύτερες Αποκεντρωμένες Στην Ελλάδα» Τόνισε Στον ΗΧΟ 91 Η Π. Γερακούδη Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων