Πεμπτη 11 Σεπτεμβριου 2014

Ευανθία, Εύα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Οι Εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Το Φεστιβάλ συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια μαχητικής και ασυμβίβαστης πορείας! Από άκρη σε άκρη σε όλη την χώρα, με εκατοντάδες πολύμορφες

δραστηριότητες, μεταφέρει το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα της εποχής μας: «Για να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων» Συνεχίζουμε! Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του Οδηγητή είναι μοναδικό, αντέχει στον χρόνο, είναι μια νεολαιίστική γιορτή, μια αιχμηρή πολιτική και πολιτιστική πρόταση με πολλές μορφές τέχνης, συναυλίες, αφιερώματα, αθλητικές δραστηριότητες, με συζητήσεις και εκδηλώσεις με την συμμετοχή χιλιάδων λαού και νεολαίας. Το 40ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Λάρισα θα κορυφωθεί στις 12 και 13 Σεπτέμβρη, στην Κοίτη του Πηνειού με πλούσιο πρόγραμμα αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Ολόκληρη την καλοκαιρινή περίοδο πραγματοποιούνται δεκάδες προφεστιβαλικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε γειτονιές και χωριά της Λάρισας. Πλευρές της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, των θέσεων μας καθώς και διάφορες μορφές τέχνης προβάλλονται μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων. 

Ανακοινώνουμε σήμερα κάποιες από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του 40ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ με επίκεντρο την ερασιτεχνική δημιουργία, το θέατρο, τον κινηματογράφο, το βιβλίο:

40 χρόνια τώρα το Φεστιβάλ μας δίνει βήμα σε νέους δημιουργούς και ερασιτεχνικά μουσικά σχήματα για να εκφραστούν, να προβάλουν την δουλειά τους. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για ένα νέο μουσικό συγκρότημα που θέλει να φτιάξει μουσική, να κάνει πρόβες κλπ Στηρίζουμε αυτήν την προσπάθεια νέων ανθρώπων (μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων, ανέργων) που με μεράκι το παλεύουν. Η ΚΝΕ στέκεται στο πλευρό τους:

Η αρχή γίνεται την Παρασκευή 22 Αυγούστου, στην πλατεία Νεάπολης, στις 20:30. Συναυλία με τους «Hot Rats» και τον Λευτέρη Βουλγαράκη των «Εναλλάξ».

Το Θέατρο από το πρώτο Φεστιβάλ αποτελεί βασικό στοιχείο των εκδηλώσεων μας. Μεγάλες μορφές του Ελληνικού Θεάτρου όπως ο Κομμουνιστής ηθοποιός Μάνος Κατράκης, τίμησαν με το έργο τους και την στάση τους το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Στις μέρες μας υπάρχουν θεατρικές ομάδες που δεν βολεύονται στην σαπίλα του σημερινού συστήματος, προβληματίζονται για το πώς τα έργα τους μπορούν να στείλουν μήνυμα, να εμπνεύσουν. Η θεατρική ομάδα της ΚΝΕ στην Λάρισα τα τελευταία χρόνια κάνει μια ιδιαίτερη προσπάθεια να ασχοληθεί με την θεατροποίηση λογοτεχνικών και ιστορικών κειμένων αλλά και κλασικών έργων όπως του Μπέρτολτ Μπρεχτ. Φέτος ανεβάζει ένα θεατρικό αφιέρωμα στην δράση της ΕΠΟΝ Λάρισας την περίοδο 1940-1949 ενώ στο κεντρικό διήμερο του Φεστιβάλ ανεβάζει μια μουσικοθεατρική παράσταση για την ζωή του Γερμανού Κομμουνιστή ηγέτη Έρνεστ Τέλμαν. Το θεατρικό αφιέρωμα για την ΕΠΟΝ θα παιχτεί:

Παρασκευή 22 Αυγούστου, Φάρσαλα / Κεντρικός πεζόδρομος, στις 21:00

Παρασκευή 29 Αυγούστου, Λάρισα / Πλατεία Χαραυγής, στις 21:00

Μια κινηματογραφική προβολή σήμερα αποτελεί πολυτέλεια για την πλειοψηφία του λαού και της νεολαίας καθώς τις περισσότερες φορές το εισιτήριο είναι απαγορευτικό. Μια ταινία όμως μπορεί να συμβάλει στον προβληματισμό και στην συζήτηση για βασικά κοινωνικά και πολιτικά ζητήματα της εποχής μας. Η ΚΝΕ παίρνει την πρωτοβουλία να παρουσιάσει επιλεγμένες ταινίες με το σύνθημα «Βραδιές κινηματογράφου στις γειτονιές της Λάρισας, για μαθητές, νέους άνεργους, εργαζόμενους, φοιτητές, νέα ζευγάρια»: 

Πέμπτη 21 Αυγούστου, πλατεία Λαχανόκηπων, στις 21:00

Τρίτη 26 Αυγούστου, πλατεία Αβέρωφ, στις 21:00

Τετάρτη 27 Αυγούστου, πλατεία Ταμπάκικα, στις 19:00. Δραστηριότητες για παιδιά και στην συνέχεια ταινία για μικρούς και μεγάλους

Πέμπτη 28 Αυγούστου, πλατεία Εργατικών Κατοικιών Γιάννουλης, στις 21:00

Σάββατο 30 Αυγούστου, πλατεία Φαλάνης, στις 21:00

Η διάδοση  του μαρξιστικού, του προοδευτικού λογοτεχνικού βιβλίου, των εκδόσεων της «Σύγχρονης Εποχής» είναι ανάγκη των καιρών. Το βιβλιοπωλείο και οι εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής πάντα κέντριζαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών του Φεστιβάλ και αποτελούσαν βασικό κομμάτι των προφεστιβάλικών εκδηλώσεων και των εκδηλώσεων όλης της χρονιάς του Κόμματος και της ΚΝΕ. Θα παρουσιαστούν οι εξής εκδόσεις ιστορικού περιεχομένου της «Σ.Ε.»:

Παρασκευή 29 Αυγούστου, Συκούριο / Κεντρικός πεζόδρομος, 21:00 «Αναμνήσεις για τον Έρνεστ Τέλμαν» της Ίρμα Τέλμαν

Κυριακή 31 Αυγούστου, Γόννοι / Πλατεία, 21:00 «292 μετά το Γράμμο – Βίτσι» του Γιώργη Τρικαλινού

 

Ετικέτες ΚΝΕ    φεστιβάλ   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΟι Εκδηλώσεις του 40ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων