Τριτη 5 Αυγουστου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Εναλλακτικός Τουρισμός Στο Νομό Λάρισας - Βαρεθήκατε Τη Θάλασσα; Κάντε Κάτι Καινούριο! (ΦΩΤΟ)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Βαρεθήκατε τα ίδια και τα ίδια; Θέλετε να δοκιμάσετε κάτι καινούριο στις διακοπές σας ή απλά τα Σαββατοκύριακά σας, κάνοντας κάτι διαφορετικό

από το κλασικό μπάνιο στα παράλια χωρίς να χρειαστεί καν να φύγετε μακριά από το νομό μας;

Η λύση είναι μία και λέγεται εναλλακτικός τουρισμός, αλλάξτε φιλοσοφία, πάρτε μια γεύση και διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει. Μια δοκιμή θα σας πείσει!

 

Rafting 

Κατάβαση ποταμών με φουσκωτές βάρκες (RAFT) 4 έως 8 ατόμων. Ο Πηνειός Ποταμός είναι από τα μεγαλύτερα σε μήκος ποτάμια της Ελλάδος, τμήματα του οποίου βρέχουν τις παρυφές των ορεινών όγκων του Κισσάβου και του Κάτω Ολύμπου.

ΒΕΡΝΕΖΙ: Μία απαιτητική κατάβαση στα στενά του Πηνειού (περιοχή Βερνέζι ) σε ένα από τα καλύτερα ποτάμια για Rafting στην Ελλάδα. Σε όλο το μήκος αυτού του τμήματος, τα περάσματα είναι συνεχόμενα με μικρά μόνο διαστήματα ομαλής ροής. Τα περισσότερα περάσματα 3ου και 4ου βαθμού. Σημαντικό στοιχείο ο όγκος νερού του ποταμού. Η εμπειρία θα είναι μοναδική και η αδρεναλίνη θα ανέβει κατακόρυφα!!!

 

Διάρκεια καταβασής: 2 ώρες

Κατώτατο όριο ηλικίας: 16 ετών

ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ: Κατάβαση με διθέσια (Hot-Dog) και μονοθέσια φουσκωτά (monoraft) σε μια διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς μέσα στην κοιλάδα των Τεμπών, στον Πηνειό ποταμό. Μία διαδρομή με περάσματα 1ου και 2ου βαθμού δυσκολίας για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά ενός επίγειου παράδεισου.

 

Διάρκεια καταβασής: 2 ώρες

Κατώτατο όριο ηλικίας: 16 ετών

Περίοδος υλοποίησης: όλο το έτος

 

 

Canoe Kayak

 

Διάσχιση πλωτών τμημάτων ποταμών ή φυσικών και τεχνιτών λιμνών με διθέσια πολυεστερικά canoe-kayak. Τα canoe-kayak φέρουν και ειδικό κάθισμα για παιδιά, ιδιότητα που καθιστά την δραστηριότητα ιδανική για οικογένειες.

 

ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ: Μία ήρεμη, αλλά καθ'όλα ψυχαγωγική κατάβαση στα πλούσια νερά του Πηνειού έως τις εκβολές του στο Αιγαίο Πέλαγος. Μία περιήγηση που μας φέρνει σε επαφή με τη μυθολογία της ευρύτερης περιοχής και την πλούσια χλωρίδα και πανίδα του υδροβιότοπου. Η κατάβαση διαρκεί περίπου 2 ώρες και καταλήγει στο σημείο Στρίντζος, απέραντη αμμώδη παραλία.

ΚΟΙΛΑΔΑ ΤΕΜΠΩΝ: Ο Πηνειός προσφέρει μία όμορφη διαδρομή rafting μέσα από την κοιλάδα των Τεμπών. Μία διαδρομή εξαιρετικής ομορφιάς με περάσματα 1ου και 2ου βαθμού δυσκολίας για όσους επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά ενός επίγειου παράδεισου. Η διαδρομή προσφέρεται για αρχάριους, παιδιά και μεγάλες ηλικίες.

 

Διάρκεια καταβασής: 2 ώρες

Περίοδος υλοποίησης: όλο το έτος

 

Παραπέντε - Αλεξίπτωτο Πλαγιάς

 

Συναρπαστικές πτήσεις στο ορεινό πεδίο του Ολύμπου και του Κισσάβου με αλεξίπτωτο πλαγιάς! Η θέα από "ψηλά" και το συναίσθημα της απόλυτης ελευθερίας που θα νιώσετε θα σας χαρίσουν μία αξέχαστη εμπειρία.

Περίοδος υλοποίησης: Όλο το χρόνο

 

 

Πεζοπορία - Trekking

 

Περπατήστε στα σηματοδοτημένα και χαρτογραφημένα μονοπάτια του Μαυροβουνίου, του Κισσάβου και του Κάτω Ολύμπου και απολαύστε την μαγεία της φύσης μέσα στα καταπράσινα δάση με τα ρυάκια και τους καταρράκτες. Θαυμάστε από ψηλά την θέα του κάμπου της Λάρισας, την κοιλάδα των Τεμπών και το γαλάζιο του Αιγαίου.

Περίοδος υλοποίησης: Όλο το χρόνο

Πηγή: larissa-beach.gr

 

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΕναλλακτικός Τουρισμός Στο Νομό Λάρισας - Βαρεθήκατε Τη Θάλασσα; Κάντε Κάτι Καινούριο! (ΦΩΤΟ) Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων