Τεταρτη 30 Ιουλιου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ραντεβού Στις Μπάρες Της Οργής! Κινητοποίηση ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Και Μαγνησίας Το Σάββατο Στα Διόδια Μοσχοχωρίου

Ιουλ 25
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέχρι και λαϊκές συνελεύσεις στις γειτονιές κάνουν για να εκφράσουν την οργή τους για τα διόδια...  Διαμαρτυρία οργής από γειτονιά της Νέας Ιωνίας!

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας και ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, συνδιοργανώνουν κινητοποίηση αύριο Σάββατο 26 Ιουλίου στις 11.30πμ, στα διόδια Μοσχοχωρίου,  για τα μεγάλα προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και την απαράδεκτη τιμή των διοδίων, και καλούν τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή.

Το τροχαίο έγκλημα στην ΠΕΟ Λάρισας-Βόλου με θύματα τρία νέα παιδιά, ξαναφέρνει στην επιφάνεια με τον χειρότερο τρόπο την απαξίωση, από την πλευρά της Πολιτείας, των αναγκών των τοπικών κοινωνιών, οι οποίες συνεχίζουν να ζουν, να έχουν ανάγκες, και να μετακινούνται από τον παλιό δρόμο, ακόμη και μετά την κατασκευή της νέας Εθνικής Οδού με τα πανάκριβα διόδια. Εκεί είναι τα χωριά τους και τα σπίτια τους.
Την απαξίωση από την πλευρά της πολιτείας και προς την ανθρώπινη ζωή, καταδεικνύει και η χθεσινή δήλωση του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ότι «δεν αφήνουν να φτιάξουμε καλύτερο το δρόμο για να μην πηγαίνουν περισσότερα οχήματα από τον παλιό».
Από τον παλιό όμως πηγαίνουν όλο και περισσότερα οχήματα, αφού οι ληστρικές, και προσφάτως επικαιροποιημένες, συμβάσεις με τους «εθνικούς εργολάβους» αύξησαν απαράδεκτα την τιμή των διοδίων Μοσχοχωρίου, των πιο ακριβών σε ολόκληρο το μήκος της ΠΑΘΕ, βάζοντας σε κίνδυνο  οδηγούς και επιβάτες μικρών και μεγάλων οχημάτων που δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά.
Οι τοπικές κοινωνίες και τα κινήματα ενάντια στα διόδια, προειδοποιούσαν από καιρό για αυτό τον παραλογισμό. Σήμερα όμως, είναι απολύτως αναγκαίο να υπάρξει κοινή δράση για την κατάργηση των διοδίων και την πίεση προς το Υπουργείο Μεταφορών, για τη λήψη μέτρων συντήρησης και ασφάλειας της Παλιάς Εθνικής Οδού Λάρισας-Βόλου.
Οι ανθρώπινες ζωές και οι ανάγκες των πολιτών πρέπει επιτέλους να θεωρηθούν πιο σημαντικές από τις ανάγκες των εργολάβων για περισσότερα κέρδη.

Ζητούμε την κατάργηση των διοδίων γιατί η  ελεύθερη και ασφαλής μετακίνηση  είναι δικαίωμα.

Στη Λάρισα η συνάντηση έχει οριστεί στις 10.30πμ έξω από το Δημοτικό Ωδείο. Η αναχώρηση λεωφορείου για τα διόδια Μοσχοχωρίου θα γίνει στις 11πμ από το ίδιο σημείο

Και από γειτονιά της Νέας Ιωνίας κινητοποίηση στα διόδια

Δείτε την ανακοίνωση της λαϊκής συνέλευσης της γειτονιάς του Αγ. Νεκταρίου Νέας Ιωνίας:

"Διαμαρτυρία "ΟΡΓΗΣ" στα Διόδια Μοσχοχωρίου. Σάββατο 26 Ιουλίου, 12:00 μεσημέρι.

Το κράτος των "τζαμπατζήδων", των κολλητών μεγαλοεργολάβων και των "αθώων" τραπεζιτών, ευθύνεται για την τραγική απώλεια της ζωής τριών νέων παιδιών στην παλιά εθνική.
Αφού έστησαν βιομηχανία δικών γιατί αντισταθήκαμε στις μπάρες των διοδίων στους δρόμους, μετά έβαλαν μπάρες σε ολόκληρη τη ζωή μας: στη δουλειά, στην υγεία, στη στέγη και μας στέλνουν κατά χιλιάδες στα σκουπίδια και τα συσσίτια.
Μας στέλνουν στο θάνατο.
Θα τους αφήσουμε;
Ενάντια στην εξατομίκευση, να επανακτήσουμε τη ζωή που μας κλέβουν,να οργανώσουμε τη δράση μας στους δρόμους, στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς.
Να πληρώσουν οι καπιταλι(η)στές τη χρεοκοπία του συστήματός τους.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΠΑΡΕΣ ΠΟΥ ΚΟΒΟΥΝ
ΤΟ ΝΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Λαική Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου"

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014 22:12

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΡαντεβού Στις Μπάρες Της Οργής! Κινητοποίηση ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Και Μαγνησίας Το Σάββατο Στα Διόδια Μοσχοχωρίου Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων