Σαββατο 12 Ιουλιου 2014

Βερονίκη, Βέρα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ώρα ‘’Μηδέν’’ Για Το Πανεπιστημιακό – Διαμαρτυρία Και Πορεία Των Γιατρών Που Λένε Ότι Η Κατάσταση Είναι Τραγική- ΦΩΤΟ

Ιουν 18
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και αμέσως μετά

ακολούθησε πορεία στην 5η ΥΠΕ όπου συναντήθηκαν με τον διοικητή κ. Λ. Μακρή. 

Οι γιατροί κατέθεσαν την κατάσταση στον κ. Μακρή και του εξήγησαν τα όσα συμβαίνουν και τι ακριβώς ζητάνε τονίζοντας πως δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση.

Η απεργία είχε πολύ μεγάλη συμμετοχή περίπου τα 2/3 συμπεριλαμβανομένων και των διευθυντών. Η απεργία όπως είπαν η γιατροί θα συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι να πάρουν ένα χρονοδιάγραμμα από την διοίκηση για την καταβολή των δεδουλευμένων και να γίνει μια συζήτηση για να τεθεί μια νέα βάση στη χρηματοδότηση των νοσοκομείων και να υποστηριχθεί το Πανεπιστημιακό. 

Σημειώνεται ότι με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν σήμερα τα δημόσια νοσοκομεία που δέχονται μόνο τα επείγοντα περιστατικά, λόγω της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας των ιατρών και των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο όπως ισχυρίζονται οι γιατροί που ζητούν να βρεθεί λύση στα βασικά αιτήματα τους, δηλαδή να τους καταβληθούν οι εφημερίες, να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα σε αυτές και φυσικά να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε ότι έχει να κάνει με το προσωπικό αλλά και τα υλικά που χρειάζονται τα νοσοκομεία μας. 

Η πρόεδρος των Ιατρών του ΠΓΝΛ κ. Σοφία Σωτηράκου σε δηλώσεις της τόνισε πως οι γιατροί ζητάνε να πληρωθούν οι εφημερίες και να στελεχωθεί το Πανεπιστημιακό με περισσότερο προσωπικό αφού υπάρχει άμεση ανάγκη γι’ αυτό, και καθώς οι μέρες που περνάει η υγεία και ειδικά η κατάσταση στο νοσοκομείο είναι τραγική. 

Στην διαμαρτυρία έδωσαν το παρόν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Διώτη και κ. Γελαλής.   

Και ο Ιατρικός Σύλλογος ήταν εκεί με τον κ. Γιαννόπουλο για να συμπαρασταθεί στους γιατρούς του πανεπιστημιακού, όπως και το Εργατικό Κέντρο Λάρισας με τον κ. Τσιαπλέ. 

Εκεί ήταν και ο κ. Σ. Παπαδόπουλος μέλος της Εκτελεστικής γραμματείας ΟΕΝΓΕ, ο οποίος τόνισε ότι είναι αθλιότητα αυτό που γίνεται με τις εφημερίες. Να προστεθεί ότι αναμένονταν από την Αθήνα και ο πρόεδρος ΟΕΝΓΕ κ. Δ. Βαρνάβας. 

 

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014 13:48

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Η Άλωση Της Πόλης Και Οι Σαρακατσάνοι Του Στυλιανού Παν. Σούρλα (Δικηγόρος Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. τ. Πρόεδρος Συνδέσμου…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΏρα ‘’Μηδέν’’ Για Το Πανεπιστημιακό – Διαμαρτυρία Και Πορεία Των Γιατρών Που Λένε Ότι Η Κατάσταση Είναι Τραγική- ΦΩΤΟ Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων