Σαββατο 9 Αυγουστου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

''Προίκα'' 2 Εκ. Αφήνει Ο Τζανακούλης Στον Καλογιάννη – Εντυπωσιάστηκε ο Νέος Δήμαρχος Από Τα Όσα του Είπε ο Απερχόμενος Για Τα Οικονομικά Του Δήμου (βίντεο)

Ιουν 03
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνάντηση και συζήτηση είχαν σήμερα και δέκα μέρες μετά τις εκλογές ο απερχόμενος δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας

Τζανακούλης και ο νέος δήμαρχος κ. Απόστολος Καλογιάννης.
Ο πρώτος υποδέχτηκε τον νέο δήμαρχο στο γραφείο του αφού συζήτησαν για πάνω από μία ώρα τα του δήμου προχώρησαν σε δηλώσεις. Μάλιστα ο κ. Τζανακούλης εντυπωσίασε όπως φάνηκε τον κ. Καλογιάννη λέγοντάς του ότι ο δήμος βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση παρά την κρίση αφού υπάρχουν χρήματα στις τράπεζες, όπως είπε για να  ξεχρεωθούν όλα αυτά τα οποία χρεωστάει και να μείνουν και πάνω από 2 εκατομμύρια. Κάτι που είχε πάρα πολλά χρόνια να συμβεί, όπως τόνισε ο κ. Τζανακούλης.

Αναλυτικά ο κ. Τζανακούλης, δήλωσε:

«Με επισκέφθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος, ο κ. Καλογιάννης σε μια πρώτη συνάντηση για να του κάνω μια ενημέρωση για τα του δήμου. Βέβαια τις επόμενες ημέρες θα έχουμε την ευκαιρία να του πούμε περισσότερες λεπτομέρειες για ότι ζητήσει, αλλά του είπα ήδη ότι θα του δώσουμε και σε γραπτό κείμενο τα οικονομικά του δήμου, το προσωπικό, την εξέλιξη των έργων και ότι άλλο θελήσει. Θα προσπαθήσουμε να βρούμε και ένα χώρο εδώ για να έρχεται εδώ και ο ίδιος να μπορούμε να μιλάμε πιο άνετα και να μπορεί να ενημερώνεται από τους διευθυντές και το άλλο προσωπικό.

Με την ευκαιρία να του πω ότι από 1η Σεπτεμβρίου του παραδίδουμε έναν δήμο σε πάρα πάρα πολύ καλή κατάσταση από οικονομικής πλευράς πρώτα αλλά και από λειτουργικής. Από οικονομικής, γιατί είναι η πρώτη φορά που ο δήμος έχει μετρητά στις τράπεζες για να ξεχρεωθούν όλα αυτά τα οποία χρεωστάει και να μείνουν και πάνω από 2 εκατομμύρια. Αυτό είχε πάρα πολλά χρόνια να συμβεί. Έχουμε τακτοποιήσει όλα τα χρέη των προηγούμενων ετών μέσω του συμψηφισμού αλλά και του δανείου που παρεχώρησε το κράτος σε όλους τους δήμους για τα λεγόμενα ληξιπρόθεσμα, υπάρχει μια περίοδο χάριτος των 2 ετών και θα μπορέσει να δουλέψει πολύ πιο άνετα από ότι ένας δήμος που δεν έχει χρήματα και περιμένει κάθε μήνα να πάρει από τους ΚΑΠ και τα ανταποδοτικά.

Είναι γνωστό ότι υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα της μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού κυρίως για την καθαριότητα, το πράσινο, τις τεχνικές υπηρεσίες κλπ μέχρι το 2016, δυστυχώς υπάρχει απαγόρευση. Και αυτά όλα εξυπηρετούνται μέσω των οκταμήνων, εντεκαμήνων κλπ. Ήδη τον ενημέρωσα ότι θα γίνει πρόσληψη τις επόμενες ημέρες των οκταμηνιτών για την καθαριότητα, περιμένουμε από το υπουργείο να μας εγκρίνει τις προσλήψεις του προσωπικού που θα υπηρετήσει στους παιδικούς σταθμούς και σε άλλους οργανισμούς του δήμου αλλά και σε αυτόν καθ’ αυτόν το δήμο, πιστεύουμε ότι θα έρθουν έγκαιρα οι προσλήψεις για να αρχίσει η πρόσληψη που γίνεται ως γνωστόν μέσω ΑΣΕΠ, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για κανέναν ότι μπορούν να γίνουν διάφορα πράγματα. Ο κ. Καλογιάννης ως έμπειρος αυτοδιοικητικός τα γνωρίζει αυτά. Θα υπάρχει και η συνεργασία και επειδή ο νόμος προβλέπει να γίνεται και ο προϋπολογισμός σιγά σιγά θα έχουμε αυτή την συνεργασία, εμείς, ο κ. Καλογιάννης οι συνεργάτες του και οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για να γίνει και αυτό.

Τα μεγάλα έργα της πόλης είναι σε εξέλιξη τόσο εδώ όσο και στη Γιάννουλη και τη Φαλάνη, μια άλλη μέρα μιλήσουμε και για τη ΔΕΥΑΛ.

Όλες οι εργολαβίες τρέχουνε, είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα γι’ αυτά τα έργα τα μεγάλα και ο προγραμματισμός από εκεί και πέρα θα γίνει από τον ίδιο και τους συνεργάτες του για το επόμενο χρονικό διάστημα από το φθινόπωρο ή για να είμαστε ειλικρινείς από το νέο έτος και μετά γιατί αυτή είναι μια μεταβατική περίοδος.

Του εύχομαι να είναι γερός πάνω απ’ όλα και να έχει μια καλή θητεία. Η δική μας παράταξη θα κάνει εποικοδομητική αντιπολίτευση, το έχουμε πει επανειλημμένα. Δεν πρόκειται να κάνουμε αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Και αν ο κ. Καλογιάννης και οι συνεργάτες του ζητάνε την συνδρομή μας, την βοήθειά μας ή οτιδήποτε να τους ενημερώνουμε, θα είμαστε στην διάθεσή τους. Διότι ότι κάναμε δεκαπεντέμιση χρόνια δεν είναι για τον εαυτό μας, είναι για τους Λαρισαίους. Δεν πρόκειται να αποκρύψουμε τίποτα ούτε να κρατήσουμε γνώσεις για τον εαυτό μας. Εφόσον μας ζητάει θα μεταφέρουμε τις γνώσεις μας διότι οι πολίτες αυτό θέλουν, ο μεγάλος δήμος πρέπει να προχωρήσει. Εμείς είχαμε βάλει πολύ ψηλά τον πήχη και θα είμαστε εδώ να παρακολουθούμε ώστε να πετυχαίνουμε αυτά τα οποία θέλουμε όλοι εμείς και όλοι οι Λαρισαίοι».


Από την πλευρά  του ο κ. Απόστολος Καλογιάννης τόνισε:

«Επισκέφθηκα τον απερχόμενο δήμαρχος τον κ. Τζανακούλη και είχαμε μια γόνιμη συνάντηση και συζήτηση για όλα τα ζητήματα του δήμου για τα οποία χρειάζεται να έχουμε ενημέρωση ως νέα δημοτική αρχή προκειμένου στις δύσκολες συνθήκες που υπάρχουν στην κοινωνία μας και στο δήμο μας και στην πόλη, να μην χάσουμε ούτε μια μέρα δημοτικής δραστηριότητας από λειψή ενδεχομένως ενημέρωση. 
Προς την κατεύθυνση αυτή υπήρξαν συγκεκριμένες συζητήσεις που έχουν σχέση με τον προϋπολογισμό που θα αφορά τη νέα δημοτική αρχή και συμφωνήσαμε πως θα συνταχθεί με δεσμεύσεις και από τη νέα δημοτική αρχή σε μια συζήτηση που θα γίνεται διαρκείας στη βάση της ενημέρωσης που είπαμε.

Υπάρχουν ζητήματα όπως αυτό του παζαριού που είναι σε εξέλιξη δεν προλαβαίνουμε σα νέα δημοτική αρχή να κάνουμε αυτή την περίοδο κάποια παρέμβαση. Έχουμε πει εμείς ότι θα ανοίξουμε έναν κύκλο διαβούλευσης στην πόλη για να δούμε πως θα προχωρήσει αυτή η υπόθεση από εδώ και πέρα.
Ζήτησα και έγινε δεκτό από τον δήμαρχο ότι θα δούμε από κοινού τις επιτροπές δημιουργίας του παζαριού.

Έχω μια ενημέρωση και αυτό είναι καλή είδηση, δεν την περίμενα για να είμαι ειλικρινής, την ενημέρωση που έχει σχέση με τα οικονομικά και το θετικό πρόσημο που μπορούμε να έχουμε ξεκινώντας τη νέα θητεία. Αυτό είναι μια καλή είδηση η οποία φαντάζομαι πέρα της προφορικής ενημέρωσης, όπως και ο κ. Τζανακούλης δεσμεύτηκε θα μου τα καταθέσει και με συγκεκριμένα στοιχεία τις επόμενες ημέρες.

Προσδοκώ στη συνεργασία του απερχόμενου δημάρχου και όλων των συμβούλων του νέου δημοτικού συμβουλίου μέσα από μια αντίληψη που έχω κατ’ επανάληψη καταθέσει στην πόλη για μια διαφορετική λειτουργία στην οποία θα μπορούσαμε να σπάσουμε τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες όπως ήταν μέχρι τώρα συντεταγμένες και να περάσουμε σε μια πιο γόνιμη συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου τα ζητήματα να λύνονται με μια όσμωση όλων των απόψεων και με μια σύνθεση που θα εγγυάται το καλύτερο δυνατό.

Το αίτημά μου να βρεθεί ένας χώρος για να μπορώ να δουλεύω και εγώ εδώ τις επόμενες ημέρες μέχρι την ανάληψη των νέων μου καθηκόντων, το είδε θετικά ο δήμαρχος και θα το εξετάσει όπως μου είπε. Άρα έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας που ξεκινάει με μια συνεργασία που αρχίζει από σήμερα».

Πολυμέσα

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 03 Ιουνίου 2014 15:29

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα''Προίκα'' 2 Εκ. Αφήνει Ο Τζανακούλης Στον Καλογιάννη – Εντυπωσιάστηκε ο Νέος Δήμαρχος Από Τα Όσα του Είπε ο Απερχόμενος Για Τα Οικονομικά Του Δήμου (βίντεο) Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων