Δευτερα 28 Απριλιου 2014

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Στο Επίκεντρο Η Κοινωνική Πολιτική Για Τον Τσιλιμίγκα - Οι Θέσεις Και Οι Δεσμεύσεις Της Παράταξης «Θεσσαλών Συμπολιτεία» (φωτο)

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τις θέσεις της παράταξης «Θεσσαλών Συμπολιτεία» για τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής, τις οργανώσεις κοινωνικής πολιτικής, τις οργανώσεις

κοινωνικής παρέμβασης και εθελοντισμού,  παρουσίασαν απόψε ο  επικεφαλής της και υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Ν. Τσιλιμίγκας και η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Λιακούλη, στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης  που έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος» . Στην εκδήλωση έκαναν παρεμβάσεις οι εκπρόσωποι φορέων: Ράλλης Τσιουλάκης Πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Θεσσαλίας, Βασίλης Τσιάρας αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Θεοφάνης Θάνος ταμίας του συλλόγου ΙΑΣΩ και Κωστας Μπουγάς πρόεδρος του Συλλόγου Δωρητών Οργάνων Σώματος. Aξίζει να σημειωθεί πως το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Έκτορας Νασιώκας, με την Ευαγγελία Λιακούλη να τονίζει πως είχαν προσκληθεί όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι... Στο "Διόνυσο" ήταν μεταξύ άλλων και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Βασίλης Έξαρχος.

Ομιλία Νικόλαου Τσιλιμίγκα
Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Νικόλαος Τσιλιμίγκας τόνισε τα εξής στην ομιλία του:

"Εδώ και πολλά χρόνια είμαι αντιμέτωπος καθημερινά με τον ανθρώπινο πόνο,  που φθάνει πολλές φορές  στην απόγνωση .
Είμαι από αυτούς που λέω στους ανθρώπους μας ότι θα παλέψουμε μαζί και θα νικήσουμε. Μοιραζόμαστε το κουράγιο και τη δύναμή μας και συν Θεώ, τα καταφέρνουμε  τις περισσότερες φορές … 
Νιώθω  με μεγάλη συγκίνηση τα συναισθήματα των ανθρώπων και την ιερότητα  των δεσμών που ακόμη κρατάει μέσα της η ελληνική οικογένεια. 
Θυμώνω όταν διαπιστώνω ότι με πολύ απλούς τρόπους,θα μπορούσαμε να έχουμε λύσει ζητήματα που ταλαιπωρούν στην καθημερινότητα τους πολίτες και κανείς πραγματικά δεν νοιάζεται γι’αυτό.
Ένα ξεχαρβαλωμένο, απαρχαιωμένο, γραφειοκρατικό σύστημα διοίκησης όλων των δομών, που ταλαιπωρεί τους ήδη ταλαιπωρημένους, βασανίζει τους ήδη βασανισμένους και θυμώνει ακόμη περισσότερο τους ήδη θυμωμένους.
Ένα σύστημα διοίκησης που δεν κατάφερε να είναι αποτελεσματικό διότι δεν κατάφερε ποτέ πραγματικά να κερδίσει το σεβασμό των πολιτών .
Η προσπάθεια επιβολής των αποφάσεων που το κράτος ή η αυτοδιοίκηση λαμβάνει, χωρίς να έχει την εσωτερική συναίνεση του πολίτη που σέβεται κι εμπιστεύεται τους θεσμούς, δείχνει στα μάτια των πολιτών σαν ένα ακόμη δυσβάσταχτο βάρος.
Όλα αυτά δεν θα υπήρχαν πραγματικά  και οι πολίτες θα σέβονταν τους θεσμούς και θα τηρούσαν τις αποφάσεις, αν ένιωθαν ότι ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας απλώνονταν από πάνω τους και τα στηρίγματα που όλοι μας χρειαζόμαστε καθημερινά για να προχωρήσουμε, ήταν διασφαλισμένα για τον καθένα, ανεξάρτητα της κοινωνικής θέσης του και της οικονομικής κατάστασής του.  

Δεν υπάρχει λοιπόν  αμφιβολία πως ένα από τα πλέον σημαντικά σημεία της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης για τους δύο βαθμούς της αυτοδιοίκησης, όπου κρίνονται οι πολιτικές των παρατάξεων που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών, είναι αυτό της κοινωνικής πολιτικής.

Σε μια χώρα που παραδέρνει μέσα στα άκρως περιοριστικά πλαίσια που η οικονομική κρίση έχει διαμορφώσει, με τραυματισμένη την κοινωνική συνοχή της, με ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακόμη και επιβίωσης, με συσσωρευμένη την απογοήτευση για το πολιτικό σύστημα, η συζήτηση για το ρόλο της Περιφέρειας αλλά και ευρύτερα της αυτοδιοίκησης για την κοινωνική πολιτική και το ρόλο των κοινωνικών και εθελοντικών οργανώσεων, συνιστά αδήριτη αναγκαιότητα. Και τούτο διότι η συζήτηση αποτελεί το αναγκαίο προαπαιτούμενο για την εκπόνηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου  πολιτικών που θα ανατρέπουν αυτή την ζοφερή εικόνα σε επίπεδο Θεσσαλίας, με την εφαρμογή των προβλεπομένων από τον «Καλλικράτη» αλλά και την ανάδειξη της Περιφέρειας σε κεντρικό συντονιστή και ελεγκτή της απόδοσης στην εφαρμογή των πολιτικών αυτών.
Θέση της παράταξής μας είναι πως οι κοινωνικοί φορείς αποτελούν φάρο αλληλεγγύης στους δύσκολους καιρούς που περνάμε και είναι υποχρέωσή μας να καταστήσουμε το ρόλο τους,  ακόμη πιο αποτελεσματικό. Κι αυτό μπορεί να γίνει ακόμη και εφευρίσκοντας τρόπους μεγιστοποίησης της παρέμβασής τους,  επ’ ωφελεία αυτών που πλήττονται από την κρίση, πάντα βέβαια μέσα στο πλαίσιο του νόμου.
Δυστυχώς, από όλους τους προηγούμενους ομιλητές, προέκυψε το τεράστιο μέγεθος των προβλημάτων που χρονίζουν και δεν αντιμετωπίζονται στα πλαίσια ενός οργανωμένου επιχειρησιακού σχεδίου  άσκησης και προγραμματισμού δράσης για την εκπόνηση της κοινωνικής πολιτικής στη Θεσσαλία, με όρους σύγχρονους που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες των ανθρώπων μας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ
Η αντίληψή μας και ο σχεδιασμός της παράταξής μας θέτει τον άνθρωπο και την κοινωνική πολιτική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός της και των στόχων της για το επόμενο διάστημα.
Επιδίωξή μας θα είναι η εφαρμογή μιας σειράς μέτρων και δράσεων που θα αλλάζουν σημαντικά την σημερινή κατάσταση. Η πολιτική μας στον κοινωνικό τομέα  είναι συναρτημένη φυσικά και με την οικονομική και αναπτυξιακή μας στρατηγική.  Γι αυτό και ανήκει στις προτεραιότητές μας ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου η μεγιστοποίηση της απορρόφησης χρημάτων για την καταπολέμηση της φτώχειας από την Περιφέρειά μας.
 Αυτό προϋποθέτει την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που υπάρχουν και βέβαια συστηματική διεκδίκηση στη βάση συγκεκριμένου σχεδιασμού για την αντιμετώπιση των αναγκών.
Τι προτείνουμε για τους κοινωνικούς φορείς:
Δυστυχώς ξεκινάμε «από το Α της αλφαβήτα» . Αρχικώς την καταγραφή τους σε επίπεδο Θεσσαλίας καθώς και την καταγραφή των φορέων ειδικού σκοπού και εθελοντισμού και την δημιουργία αντίστοιχων μητρώων γι’ αυτούς. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η απαράδεκτη κατάσταση της άγνοιας του αριθμού και του ρόλου των φορέων αυτών!
Την δημιουργία ενός δικτύου φορέων που θα συνεργάζονται για την βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών
Δεσμευόμαστε για την συμμετοχή των φορέων αυτών στην επιτροπή διαβούλευσης της Περιφέρειας για την διαμόρφωση της ατζέντας κοινωνικής πολιτικής που θα ασκηθεί σε επίπεδο Θεσσαλίας. Η επιτροπή αυτή θα καθορίζει τις προτεραιότητες των παρεμβάσεων στις  ειδικές ομάδες πληθυσμού. Θα διαβουλεύεται επίσης για την αντιμετώπιση φαινομένων όπως η διαρροή μαθητικού δυναμικού από τα σχολεία, η κακοποίηση παιδιών και γυναικών κ.α.
Προτείνουμε ακόμη την εκπόνηση ενός ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου δράσης των κοινωνικών φορέων
Την σύσταση Κοινωνικού Παρατηρητηρίου για των έλεγχο των δράσεων που οι φορείς αναπτύσσουν αλλά και την μέτρηση των αποτελεσμάτων των ασκούμενων πολιτικών ώστε ανά πάσα στιγμή η Περιφέρεια να γνωρίζει πώς υλοποιούνται οι αποφάσεις που λαμβάνονται, αν οι πόροι που διατίθενται απορροφώνται αποτελεσματικά και αν συντρέχουν λόγοι για την διαφοροποίηση των δράσεων που αναπτύσσονται.
Επιδιώκουμε  την αξιοποίηση στον μέγιστο βαθμό των συντονιστικών αρμοδιοτήτων που διαθέτει η Περιφέρεια στους τομείς της υγείας και πρόνοιας, σε συνεργασία με τα νοσοκομεία, τα ΝΠΔΔ και τα κρατικά ΝΠΙΔ,  για την εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης, εμβολιασμών, προσυμπτωματικού ελέγχου κ.ο.κ.

Η χάραξη της κοινωνικής μας πολιτικής αποτελεί τον θεμέλιο λίθο στον πυρήνα ενός μοντέλου ανάπτυξης που θα επιδιώκει την κοινωνική δικαιοσύνη και θα επαναφέρει την κοινωνική συνοχή στις προτεραιότητες της Περιφέρειας. Αλλωστε, θεωρούμε, πως κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή αποτελούν την βασική αποστολή της αιρετής περιφέρειας, ιδίως σήμερα που η κρίση έχει αφήσει το ισχυρό της αποτύπωμα στον κοινωνικό ιστό. Είναι προφανές πως σήμερα δώσαμε τους άξονες της πολιτικής σ’ έναν νευραλγικό τομέα της πολιτικής ευθύνης μιας Περιφέρειας. Οι άξονες αυτοί αναδεικνύουν την βασική φιλοσοφία της παράταξής μας και τους τρόπους μέσω των οποίων θα υλοποιήσουμε την πολιτική μας. Δηλώνουμε ανοιχτοί σε κάθε δημιουργική πρόταση την οποία θα εντάξουμε στον σχεδιασμό μας. Το πρόγραμμά μας ολοκληρωμένο θα βρίσκεται στη διάθεση όλων μέσα στις επόμενες ημέρες.  Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όσους εκπροσώπους φορέων κατέθεσαν τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους για τα ζητήματα της κοινωνικής πολιτικής και του εθελοντισμού. Θεωρούμε σημαντική της παρουσία τους και τη συνεισφορά τους στο έργο μας. Όπως έχω ξανατονίσει διεκδικούμε η Θεσσαλία να καταστεί  κέντρο ανάπτυξης, προορισμού και κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε πράξη μέχρι το 2020 αξιοποιώντας πρώτα απ’ όλα το έμψυχο δυναμικό της και τις τεράστιες δυνατότητες που διαθέτει η περιοχή μας σε όλους τους τομείς.
 Στους Θεσσαλούς δεν αρμόζει η διαχείριση της μίζερης και προβληματικής πραγματικότητας που σήμερα εμφανίζεται ως αναπόδραστη πραγματικότητα.
Εχοντας επίγνωση απόλυτη των δυσκολιών της συγκυρίας,  σας καλούμε να δώσουμε μαζί των αγώνα για μια νέα πραγματικότητα που θα την συνθέσουμε μαζί, με έμπνευση, δουλειά, πρόγραμμα, διεκδίκηση, διαφάνεια και αποτελέσματα.

Φίλες και Φίλοι,
Δεν υπάρχει τίποτε μεγαλύτερο και σπουδαιότερο από την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια .
Δεν υπάρχει τίποτε μεγαλύτερο και σπουδαιότερο από υγιείς, ευτυχισμένους και χαρούμενους ανθρώπους.
Κάθε μέρα που προστίθεται στη ζωή μας, έχει μόνο ένα σκοπό:
Να γινόμαστε καλύτεροι, πιο ανθρώπινοι, να πλαταίνουμε και να βαθαίνουμε μέσα μας . 
Οφείλουμε να υπηρετήσουμε τον Τόπο μας και τους ανθρώπους του, αγωνιζόμενοι καθημερινά να δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να ζήσουν όμορφα,  με υγεία και αξιοπρέπεια , νιώθοντας ασφάλεια και προστασία .
Αυτός για μένα προσωπικά είναι ο νέος δρόμος ευθύνης μου και η δέσμευσή μου σε όλους  εσάς".   

Ομιλία Ευαγγελίας Λιακούλη

Η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ευαγγελία Λιακούλη είπε τα εξής στην ομιλία της:"Φίλες και Φίλοι, 
  Επιλέξαμε σε ειδική εκδήλωση να συζητήσουμε, παρουσία των φορέων και των πολιτών, για τα ζητήματα που σχετίζονται με την Κοινωνική Πολιτική που θα έπρεπε να εκπονείται ήδη από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, αλλά που δυστυχώς ούτε καν σχεδιάστηκε στη διάρκεια της θητείας της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής.
    Η επιλογή μας για τη σημερινή συνάντησή μας, αντιλαμβάνεται κανείς ότι έγινε διότι στο σύγχρονο τοπίο τα αδιέξοδα έχουν πληθύνει τόσο πολύ και σε τόσο πολλά επίπεδα, που μόνο ως αδήριτη ανάγκη μπορεί κάποιος να αντιληφθεί τον επιχειρησιακό σχεδιασμό κοινωνικής πολιτικής στη Θεσσαλία και εξαιτίας αυτού του λόγου, οφείλουμε εξαρχής να τονίσουμε ότι αποτελεί τον κεντρικό στόχο της δικής μας Περιφερειακής Αρχής, στόχο συνδεδεμένο απόλυτα με την ανάπτυξη του τόπου μας.
Ο χώρος της Κοινωνικής Πολιτικής αποτελεί – παραδοσιακά- έναν από τους σημαντικότερους Τομείς παρέμβασης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού. Το γεγονός αυτό ισχύει τόσο για τη χώρα μας, όσο και για τις περισσότερες χώρες του κόσμου. Βεβαίως, υπό το πρίσμα της παρούσας οικονομικής συγκυρίας, το θέμα αποκτά ιδιαίτερη σημασία για τον κάθε πολίτη αλλά και συνολικά για  τη χώρα μας.
Οφείλουμε να κάνουμε κάποιες χρήσιμες  επισημάνσεις:
Το πρώτο σημείο είναι η εντονότατη αναπτυξιακή διάσταση που περιλαμβάνει ο όρος ‘Κοινωνική Πολιτική’. Φαντάζομαι ότι θα έχετε παρατηρήσει όλοι  πως σε όποια συζήτηση γίνεται για την σημερινή οικονομική κατάσταση, συνυπάρχει και η αναζήτηση για αναπτυξιακή πορεία ως προϋπόθεση  για να βγούμε από την κρίση, με ταυτόχρονη αναφορά στα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν σήμερα στην Ελληνική κοινωνία και στην αναζήτηση των ενδεδειγμένων μέτρων ανάπτυξης. Αυτό βέβαια δεν είναι τυχαίο. Σύμφωνα με βασική Αρχή της Βιώσιμης Ανάπτυξης, κάθε σημαντική πολιτική δράση έχει πάντοτε Κοινωνική, Περιβαλλοντική και Οικονομική συνιστώσα. Αν αγνοήσουμε αυτή την ανάγκη σύνθετης εξέτασης των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών παραμέτρων είναι βέβαιο πως θα οδηγηθούμε σε μια υπεραπλουστευτική προσέγγιση- και αυτό δεν είναι και τόσο σπάνιο στις ημέρες μας.
   Μια δεύτερη παρατήρηση είναι η στενή σχέση εξάρτησης και αλληλοκάλυψης  μεταξύ δράσεων Δήμων και Περιφερειών. Αρκετά συχνά, ακόμα και στον τρόπο που ο Καλλικράτης περιγράφει και οριοθετεί αρμοδιότητες, δίνεται η εντύπωση ότι μπορούμε να περιγράφουμε τον ένα βαθμό Αυτοδιοίκησης χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη μας, τι συμβαίνει στον άλλο βαθμό. Αυτό δε γίνεται.  
      Σύμφωνα με τις βασικές αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης, η πρόοδος της Κοινωνίας στηρίζεται στην εταιρική σχέση και ο εκσυγχρονισμός στην κοινωνία  γίνεται -πρέπει να γίνεται,  από πολλές πηγές.  Αυτό που είναι κοινωνικά και αναπτυξιακά σημαντικό, είναι ο εκσυγχρονισμός να γίνεται όχι με τη μορφή ανεξάρτητων και ασύνδετων δράσεων αλλά με τη μορφή συγκλινουσών πολιτικών
       Βασική αρχή της σύγχρονης Διακυβέρνησης είναι ότι ο χώρος εξυπηρέτησης του πολίτη -μέσω της υλοποίησης πολιτικών -πρέπει να είναι «χωρίς ραφές», πρέπει να είναι ενιαίος. Αλλοίμονο αν το κάθε αιρετό Όργανο έχει τη δική του «λειτουργική παντιέρα». 
Μια τρίτη παρατήρηση  είναι  η  σημαντική πολιτιστική διάσταση που έχει το πλαίσιο των κοινωνικών πολιτικών σε μια οργανωμένη κοινωνία. Νομίζω πως θα συμφωνήσετε, ότι η κοινωνική πολιτική αποτελεί έκφραση και μέτρο της ωριμότητας και της ευαισθησίας μιας κοινωνίας. Συνεπώς, η κοινωνική πολιτική αποτελεί χαρακτηριστικό στοιχείο της φυσιογνωμίας του πολιτισμού μας καθώς επηρεάζει και προσδιορίζει τις ίδιες τις ανθρώπινες σχέσεις.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ
Εύλογο είναι πως πριν την οιανδήποτε αναφορά στο τι προτίθεται να προτείνει και να εφαρμόσει η παράταξή μας «Θεσσαλών Συμπολιτεία» είναι επιβεβλημένο να σταθούμε με ιδιαίτερη προσοχή στα όσα μέχρι σήμερα έγιναν ή δεν έγιναν κατά τη διάρκεια της θητείας της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής και να αξιολογήσουμε τη λειτουργία της στα πλαίσια άσκησης της κοινωνικής πολιτικής της 
Σήμερα βρισκόμαστε μπροστά σε μια πραγματικότητα που κατατάσσει την Θεσσαλία στην δεύτερη θέση, μετά την Ηπειρο, μεταξύ των Περιφερειών της χώρας στη φτώχεια.
 Το ποσοστό της ανεργίας στη Θεσσαλία καλπάζει , με ποσοστό επί του ενεργού πληθυσμού που ανέρχεται στο 30%.
 Η καθημερινότητα των πολιτών επιδεινώνεται και το παραγωγικό δυναμικό ασφυκτιά.
Οι κοινωνικοί φορείς έχουν αφεθεί στο έλεος μιας αποσπασματικής και εν πολλοίς ατελέσφορης επιχορήγησης, κατά το δοκούν της Περιφερειακής Αρχής και χωρίς κανένα βραχυπρόθεσμο ή μακροπρόθεσμο σχεδιασμό .
Η κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμπυκνώθηκε, όλο το προηγούμενο διάστημα  στο επίπεδο της διανομής, εν είδη  ελεημοσύνης, τροφίμων σε αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας με πρωτοβουλία του αρμοδίου Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
  Η απορρόφηση κονδυλίων από το ΕΣΠΑ για την καταπολέμηση της φτώχειας και της ανεργίας κινήθηκε σε δυσανάλογα χαμηλά επίπεδα εν σχέσει με το μέγεθος του προβλήματος.
  Δεν ενισχύθηκε ο θεσμός των κοινωνικών συνεταιρισμών ενώ εμφανίζουμε ως Περιφέρεια έναν ιδιότυπο απομονωτισμό,  αναφορικά με την υιοθέτηση καλών πρακτικών στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής που ήδη εφαρμόζονται σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Η δράση των φορέων κοινωνικής παρέμβασης και εθελοντισμού των πολιτών, παρά την κρίσιμη συμβολή τους στην απάλυνση των επιπτώσεων της κρίσης στους πολίτες, παραμένουν ένας χώρος αχαρτογράφητος και χωρίς ένταξη σ’ ένα συνεκτικό δίκτυο που θα καθιστά πιο αποτελεσματική τη δράση τους.
Τα άτομα με αναπηρία βρίσκονται ακόμη, παρά τα βήματα που έχουν γίνει έστω και χωρίς και πάλι έναν συνολικό και σχεδιασμένο τρόπο, μακριά από την επιθυμία αλλά και υποχρέωσή μας να τους διασφαλίσουμε όρους ισότιμης πρόσβασης στην καθημερινότητα και στη ζωή. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο αν αντιληφθούμε πως η αναπηρία δεν είναι παρά μια έκφανση της ανθρώπινης ποικιλότητας, που μπορεί να επισυμβεί στον καθένα μας ανά πάσα στιγμή  κι όχι κατάρα που οδηγεί στον αποκλεισμό και στην αποξένωσή τους από το κοινωνικό και παραγωγικό γίγνεσθαι του τόπου μας.
Κι όμως όλοι συμφωνούν στα λόγια πως ο ρόλος των κοινωνικών φορέων καθώς και των λοιπών φορέων κοινωνικής δράσης και εθελοντισμού, είναι αποφασιστικής σημασίας για την αντιμετώπιση προβλημάτων των πολιτών. Προφανώς για την κατάσταση αυτή υπάρχουν ευθύνες σ’ αυτούς που άσκησαν τη διοίκηση της Περιφέρειας κατά το προηγούμενο διάστημα.
Εμείς ως αντιπολίτευση στο Περιφερειακό Συμβούλιο σε πλείστες περιπτώσεις ασκήσαμε κριτική στις εφαρμοζόμενες πολιτικές και προτείναμε, με δημιουργική και συνθετική διάθεση, τρόπους και δράσεις για αλλαγές στον τρόπο πλεύσης στα ζητήματα αυτά.  Δεν ευτυχήσαμε να εισακουσθούμε γεγονός που απομειώνει την δυνατότητα του οργάνου να παράγει πολιτική σε περιφερειακό επίπεδο και να αίρει την πεποίθηση που, σε πολλές περιπτώσεις,  διαμορφώνουν οι πολίτες πως πόροι μοιράζονται με ευνοιοκρατικό τρόπο, ενθαρρύνοντας σχέσεις πελατειακής εξάρτησης με φορείς.
 Πεποίθησή μας είναι πως αυτή η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.
Είναι εφικτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας να παίξει εκείνο τον συντονιστικό ρόλο που της αναλογεί ώστε να καταστεί αποτελεσματική η άσκηση της κοινωνικής πολιτικής, με μετρίσιμα αποτελέσματα και χωρίς χρονικές και οικονομικές υπερβάσεις, με αποφάσεις που θα λαμβάνονται μετά από διαβούλευση των φορέων που ενεργοποιούνται σ’ αυτούς τους τομείς. Ενας από τους στόχους άλλωστε και της αποψινής μας εκδήλωσης είναι να δοθεί ο λόγος σε εκπροσώπους φορέων της περιοχής για να θέσουν υπόψιν μας τον προβληματισμό και τις προτάσεις τους για τα ζητήματα που τους απασχολούν ώστε να γίνουν συνδιαμορφωτές του προγράμματός μας που θα τεθεί ενώπιον των πολιτών και θα αποτελεί το δεσμευτικό πλαίσιο των ενεργειών μας εφόσον αυτοί με την ψήφο τους, δώσουν το δικαίωμα στην «Θεσσαλών Συμπολιτεία» και στον επικεφαλής της Ν. Τσιλιμίγκα ν’ αναλάβει τα ηνία της Περιφέρειας για την επόμενη κρίσιμη πενταετία οπότε και θα υλοποιηθεί το σχέδιο για τη Θεσσαλία του 2020.
Εγγύηση για την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας είναι ο συνδυασμός μας που αποτελείται από καθαρούς και γνήσιους ανθρώπους, της βιοπάλης και του μόχθου, επιστήμονες και τεχνίτες, όλοι μακριά από κάθε επαγγελματισμό στην πολιτική.
Η μέγιστη εγγύηση όμως είναι ο ίδιος επικεφαλής της κίνησής μας, που έχει αφιερώσει τη ζωή του στο συνάνθρωπο , στην προσφορά και στην ίδια τη ζωή".

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 21:41

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

marios
ganoxoritou
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ανεργία Και Αγροτικά Προβλήματα Στο Δήμο Λαρισαίων Του Μάριου Ξηρομερίτη (Ιατρός – Ουρολόγος Και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Νέα Λάρισα…
Τι Θα Μπορούσε Να Κάνει Ο Δήμος Λαρισαίων Για Την Ανεργία; Από Την Λία Γκουντρουμπή - Θώμου, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Λάρισας με τη…
Η Δίκη Του Ιησού Του Στυλιανού Σούρλα (Δικηγόρος, Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.)
''Το Οραμά Μας Για Την Θεσσαλία...'' Του Μπάμπη Παπασπύρου
Σαρακατσαναίοι Και Ελληνική Επανάσταση Του Στυλιανού Σούρλα, Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου - Δ ι κ η γ…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΣτο Επίκεντρο Η Κοινωνική Πολιτική Για Τον Τσιλιμίγκα - Οι Θέσεις Και Οι Δεσμεύσεις Της Παράταξης «Θεσσαλών Συμπολιτεία» (φωτο) Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων