Κυριακη 13 Απριλιου 2014

Βάιος, Βάγια, Δάφνη

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Η «Προίκα» Της ΓΑΙΟΣΕ Τεράστιο Θέμα Υποστηρίζει Ο Καλογιάννης – «Επίθεση» Στον Κ. Τζανακούλη Τονίζοντας Ότι Αδιαφορεί

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ζήτημα «ζωής και θανάτου» χαρακτήρισε σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι στο νέο του εκλογικό κέντρο, ο επικεφαλής της

«Συμπαράταξης» και υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, το θέμα για τους αδόμητους χώρους στην πόλη. Χαρακτηρίζει δε, το θέμα πάγιο και ζήτημα ζωής και θανάτου, κάνοντας λόγω για προικοδότηση των εντός του αστικού ιστού ακινήτων της ΓΑΙΟΣΕ.
«Ένα κομμάτι των χώρων αυτών ανήκει στον ΟΣΕ και τώρα στην ΓΑΙΟΣΕ. Εμείς μιλούσαμε και μιλάμε για υπογείωση των σιδηροδρομικών γραμμών. Αίτημα το οποίο έχει εγκαταλειφθεί επί της ουσίας από την δημοτική αρχή η οποία ουδέποτε διεκδίκησε ένα τέτοιο ζήτημα με αποτέλεσμα να μην λύνεται αυτό το πρόβλημα για χρόνια ολόκληρα, ενώ άλλες πόλεις όπως η Αλεξανδρούπολη έχουν υπογειώσει τμήματα των γραμμών τους. Αυτό οφείλεται στις δημοτικές αρχές που πέρασαν και κυρίως στην δημοτική αρχή του κ. Τζανακούλη τα 16 τελευταία χρόνια, όπου αυτές οι διεκδικήσεις έχουν πάει στην πάντα. Εμείς επαναφέρουμε το θέμα αυτό, καθώς έγινε κάτι το εκπληκτικό.
Με την ψήφιση του περίφημου πολυνομοσχεδίου από την κυβέρνηση πρόσφατα, προικοδοτήθηκαν τα εντός του αστικού ιστού ακίνητα της ΓΑΙΟΣΕ, με μια απερίγραπτου χαρακτήρα διάταξη. Σύμφωνα με την διάταξη αυτή, στα εν λόγω ακίνητα, δίνονται όροι δόμησης, προχωρώντας σε μια "κατ' εξαίρεση" πολεοδόμηση και ακυρώνοντας ουσιαστικά κάθε έννοια πολεοδομικού σχεδιασμού. Η ρύθμιση αυτή αφορά τόσο στα μη πολεοδομημένα ακίνητα της ΓΑΙΟΣΕ, όσο και τα εντός σχεδίου πόλης. Ιδιαίτερα για τα εντός σχεδίου πόλης, δίνεται η δυνατότητα να τροποποιούνται τα εγκεκριμένα σχέδια πόλης ή ΓΠΣ, προς χάριν της επιδιωκόμενης αναπτυξιακής παρέμβασης της ΓΑΙΟΣΕ.
Στην πόλη μας υπάρχουν ακίνητα της ΓΑΙΟΣΕ εντός (από τον Σ. Σταθμό ως την περιφερειακή Τρικάλων) και εκτός σχεδίου πόλης (βόρεια του Σ. Σταθμού και νοτιοδυτικά της περιφερειακής Τρικάλων), που όλα όμως περιλαμβάνονται στο ΓΠΣ και επηρεάζονται από τις παραπάνω ρυθμίσεις.
Η βάση της παραπάνω ρύθμισης είναι να απεμπλακούν τα ακίνητα της ΓΑΙΟΣΕ από οποιαδήποτε μορφή κοινωνικού ελέγχου, για να αναπτυχθούν κατά τις επιθυμίες οποιουδήποτε μελλοντικού επενδυτή. Κάτι που γίνεται παραπάνω από σαφές, από την μεταφορά των ιδιοκτησιών του ΟΣΕ, με μια διυπουργική απόφαση, στο Δημόσιο.
  Η πόλη και οι κάτοικοί της δεν έχουν πλέον κανένα λόγο στο τι πρόκειται να γίνει εκεί. Οποιαδήποτε μορφή διαβούλευσης, διαπραγμάτευσης, συμμετοχής στα δρώμενα για την πόλη θάβεται. Η κοινωνική αποδοχή παύει να είναι προαπαιτούμενη για οτιδήποτε σκοπεύει να πράξει η ΓΑΙΟΣΕ. Να μην ξεχνάμε, γιατί μερικοί φαίνεται πως έχουν επιλεκτική μνημονιακή μνήμη, πως η διαβούλευση, η κοινωνική αποδοχή και ο συμμετοχικός σχεδιασμός είναι κατευθυντήριες γραμμές για την ΕΕ.
Πρέπει να σημειώσουμε, πως στο θεσμοθετημένο ΓΠΣ της πόλης, ως νόμος του κράτους, υπάρχει συγκεκριμένη επιταγή (όπως και στο μη θεσμοθετημένο ακόμα ΡΣΛ).
Δηλώνουμε κατηγορηματικά, πως είμαστε αντίθετοι σε αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον της πόλης μας και των παιδιών μας, σε αποφάσεις που παίρνονται με απόντες τους κατοίκους αυτής της πόλης. Είναι σε ευθεία αντίθεση με τις θέσεις μας και τις απόψεις μας.
Να είναι όλοι σίγουροι, πως ο λαός της πόλης θα σταθεί απέναντι σε τέτοιες απαράδεκτες πρακτικές, που του αφαιρούν το δικαίωμα να αποφασίζει αυτός για την πόλη του».   
Μάλιστα, ο κ. Καλογιάννης και η «Συμπαράταξη» καλούν όλους τους φορείς και τις άλλες παρατάξεις να πάρουν άμεσα θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα.



Ετικέτες Καλογιάννης    ΓΑΙΟΣΕ    συμπαραταξη   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 21:55

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

marios

sdrali
ganoxoritou
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Το Οραμά Μας Για Την Θεσσαλία...'' Του Μπάμπη Παπασπύρου
Σαρακατσαναίοι Και Ελληνική Επανάσταση Του Στυλιανού Σούρλα, Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου - Δ ι κ η γ…
Συγγνώμη Αρχιστράτηγε... Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
«Οδός ;» Αίτημα Για Ονοματοδοσία Για Κωνσταντίνο Χαλκίδη Και Χρήστο Καρανάσιο Της Λίας Γκουντρουμπή Θώμου, Δημ. Σύμβουλος 4ης Δημ. Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων
Η Γυναίκα Στο Σοσιαλισμό Της Δήμητρας Σίσκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΗ «Προίκα» Της ΓΑΙΟΣΕ Τεράστιο Θέμα Υποστηρίζει Ο Καλογιάννης – «Επίθεση» Στον Κ. Τζανακούλη Τονίζοντας Ότι Αδιαφορεί Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων