Σαββατο 12 Απριλιου 2014

Λάζαρος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

«Μνημονιακότατος Και Παιδί Του ΣΘΕΒ Ο Αγοραστός» - Βολές Του Νίκου Πουτσιάκα Κατά Του Περιφερειάρχη Στον ΗΧΟ 91

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Φιλοξενούμενος του ΗΧΟΥ 91 και της εκπομπής «Δεν Έχουν Τον Θεό Τους» με τους Βαγγέλη Βουλάγκα και Βαγγέλη Ρωμανό ήταν σήμερα το πρωί

ο επικεφαλής της περιφερειακής κίνησης "Οικολογική Θεσσαλία - Ανοικτή Αλληλέγγυα Παρέμβαση" Νίκος Πουτσιάκας ο οποίος έδωσε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη.

Το κοινωνικό ζήτημα είναι αυτό στο οποίο δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και έριξε βολές για το συγκεκριμένο θέμα στον κ. Αγοραστό, ενώ τόνισε ότι ο περιφερειάρχης δεν είναι ο άνθρωπος των έργων όπως φαίνεται.

Γιατί Έθεσε Υποψηφιότητα Με Τους Οικολόγους Πράσινους
«Πήρα την απόφαση, διότι είχα μια καλή πρόταση που σκέφτηκα πολύ. Γνωρίζω καλά τα θέματα της Περιφέρειας, είμαι επιστημονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Θεώρησα ότι με αυτά που περνάει η χώρα πρέπει να ασχοληθούμε. Οι άλλες παρατάξεις ειδικά στα κοινωνικά ζητήματα δεν ασχολήθηκαν όπως έπρεπε με τα προβλήματα και είπαμε ότι οφείλουμε να μπούμε σε αυτή την διαδικασία. Το θέμα της κοινωνικής οικονομίας είναι πολύ σημαντικό και πρέπει να ασχοληθούμε σοβαρά. Μπαίνουμε πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι σε αυτό το εγχείρημα και όλοι λειτουργούμε διαφορετικά. Θέλουμε να κριθούμε από τις πράξεις μας».

Οι Βολές Κατά Αγοραστού
«Ο περιφερειάρχης δεν χρησιμοποίησε ούτε ένα ευρώ για κοινωνικά προγράμματα. Ο κόσμος υποφέρει και δεν έγινε τίποτα, έπεσε παντού μόνο μπετόν. Πολύ μπετόν, τίποτα άλλο… Να μην θυμόμαστε την ανεργία μόνο στις εκλογές. Στα κοινωνικά ζητήματα πρέπει να  δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα. Υπάρχουν πάντα δυνατότητες. Εμείς σαν σημαία έχουμε το θέμα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ένας νέος θεσμός. Ο πρωτογενής τομέας, επίσης πρέπει να αξιοποιηθεί, με έναν κατάλληλο μηχανισμό υποστήριξης. Ο Αγοραστός εμφανίζεται ο άνθρωπος των έργων, αλλά δεν ισχύει αυτό διότι λόγω ΕΣΠΑ, θα γίνονταν τα έργα ούτως ή άλλως».

Επίσης υπάρχει θέμα με την περιφέρεια που δίνει χρήματα στα ΜΜΕ πριν τις εκλογές. Κανονικά θα έπρεπε να δώσει η Περιφέρεια κάποια χρήματα στα ΜΜΕ τα τοπικά, δεν γνωρίζω το ποσό ακριβώς, αλλά όχι τώρα σε προεκλογική περίοδο. Διανέμει φυλλάδια του ΕΣΠΑ πριν τις εκλογές, αυτό δεν μπορεί να συμβαίνει για να διαφημίζετε ο ίδιος στο δίμηνο πριν τις εκλογές».



Για Τα Πρόσωπα Που Κατεβαίνουν Στην Περιφέρεια
«Την τύχη της Θεσσαλίας δεν πρέπει να την αφήσεις σε άτομα life style, αυτό είναι ζημιά προς τον τόπο, όχι επειδή για κάποιον λόγο είναι αναγνωρίσιμα κάποια άτομα να βρίσκονται στην Περιφέρεια. Αυτό πρέπει να αλλάξει».

Τι Θα Έκανε Αν Έβγαινε Στις Εκλογές
«Δεν είμαστε το φαβορί, το γνωρίζουμε και δεν τρέφουμε αυταπάτες, αλλά υπάρχει μια δυναμική από εκεί που δεν το περιμένει κανείς και ποτέ κανείς δεν ξέρει.
Οι προτεραιότητες μας λοιπόν την επόμενη ημέρα των εκλογών, αν ήμασταν εμείς οι νικητές θα ήταν εξής:

1.    Θεσμική αλλαγή, να λειτουργεί η περιφέρεια με διαφάνεια.
2.    Ο πρωτογενής τομέας, να ενισχυθεί. Να παράγουμε έναν πλούτο που θα διανεμηθεί ισότιμα.
3.    Προτεραιότητα στα κοινωνικά θέματα

Το Πλάνο Για Τους Αγρότες
«Να κάνουμε αναδιάρθρωση καλλιεργειών. Είμαστε ελλειμματικοί σε αυτή την κατεύθυνση και εκεί θα παίξουν ρόλοι οι μηχανισμοί. Χρειάζονται υπηρεσίες που είχαν ατονήσει.


Για Το Γεγονός Ότι Η Θεσσαλία Είναι Η 2η Πιο Φτωχή Περιφέρεια
«Ανεξήγητο το πώς η περιφέρεια είναι η δεύτερη πιο φτωχή περιφέρεια. Θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο τον περιφερειάρχη. Άρα να μην υπερηφανεύεται. Εκεί λειτουργούν με διάφορες αλχημείες. Δεν είναι μόνο ευθύνη βέβαια του κ. Αγοραστού αυτό, μερίδιο ευθύνης έχει και η παλιά κρατική περιφέρεια και οι παλιές νομαρχίες».

Περί Οικολογίας…
«Δεν έχουμε δώσει την βαρύτητα που πρέπει στην Ελλάδα στο θέμα της οικολογίας. Δεν είμαστε αυτοί που …πετάμε φίδια, όπως μας έχουν μερικοί…
Το περιβαλλοντολογικό είναι πολύ σοβαρό θέμα».

Για Τις Άλλες Υποψηφιότητες Στην Περιφέρεια
«Δεν έχω ακούσει ακόμη τις απόψεις τους, ιδιαίτερα του κ. Τσιλιμίγκα, για να μπορέσω να εκφράσω μια άποψη. Ο τελευταίος γνωρίζω ότι είναι εξαιρετικός γιατρός, αλλά δεν έχει γνώση των αυτοδιοικητικών απ’ όσο γνωρίζω.

Η Ηρώ Διώτη είναι ένα νεαρό κορίτσι με πάθος και δυναμισμό, κάνει καλή προσπάθεια στα κοινοβουλευτικά ζήτημα, για την αυτοδιοίκηση θα κρίνω, μετά και σε ποιον βαθμό μπορεί να ανταπεξέλθει.

Ο Βαγγέλης Μπούτας, έχει την δική του ιστορία, έχει κάνει αγώνες για τους αγρότες, ξέρει από ζητήματα αυτοδιοίκησης.

Ο Κώστας Αγοραστός είναι άτομο του συστήματος, έχει συγκεκριμένες απόψεις, είναι μνημονιακότατος και παιδί του ΣΤΕΒ. Ο καθένας κρίνεται εκ του έως τώρα αποτελέσματος».


Για Την Εκλογική «Μάχη»
«Είμαι αισιόδοξος για την εκλογική μάχη, αλλά θα ήθελα λίγο περισσότερο χρόνο. Έχουμε θέμα ότι δεν μας προβάλλουν πολύ τα μέσα. Δεν είναι ίδιες οι προϋποθέσεις για όλους».


Για Την 2η Κυριακή
«Θα ακούσουμε όλους τους υποψηφίους και θα κρίνουμε, αναλόγως».

Γιατί Κάποιος Να Ψηφίσει «Οικολογική Θεσσαλία»
«Πρέπει να υπάρξει μια άλλη, διαφορετική εκπροσώπηση στο περιφερειακό συμβούλιο. Το κοινωνικό θέμα πραγματικά με καίει, μόνο και μόνο γι’ αυτό τον λόγο πρέπει να μας ψηφίσουν. Μπορούμε να διατυπώσουμε νέες προτάσεις».

Για Τον Αχελώο
«Δόθηκαν 1. δις για τον Αχελώο για εργολαβίες και μελέτες. Εμείς λέμε πως πρέπει να δούμε πως θα αξιοποιήσουμε τους υδάτινους χώρους στην Θεσσαλία. Με παρεμβάσεις πρέπει να αξιοποιήσουμε τον Αχελώο, αλλά δεν έχουμε εμμονή με αυτό το θέμα» .


Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 10 Απριλίου 2014 13:40

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

marios

sdrali
ganoxoritou
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Το Οραμά Μας Για Την Θεσσαλία...'' Του Μπάμπη Παπασπύρου
Σαρακατσαναίοι Και Ελληνική Επανάσταση Του Στυλιανού Σούρλα, Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου - Δ ι κ η γ…
Συγγνώμη Αρχιστράτηγε... Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
«Οδός ;» Αίτημα Για Ονοματοδοσία Για Κωνσταντίνο Χαλκίδη Και Χρήστο Καρανάσιο Της Λίας Γκουντρουμπή Θώμου, Δημ. Σύμβουλος 4ης Δημ. Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων
Η Γυναίκα Στο Σοσιαλισμό Της Δήμητρας Σίσκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα«Μνημονιακότατος Και Παιδί Του ΣΘΕΒ Ο Αγοραστός» - Βολές Του Νίκου Πουτσιάκα Κατά Του Περιφερειάρχη Στον ΗΧΟ 91 Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων