Σαββατο 12 Απριλιου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Η Ρένα Στον ΗΧΟ 91: «Σίγουρη Για Την 2η Κυριακή» - Για Τον Τζανακούλη Δήλωσε Πως Ότι Είχε Να Δώσει Το Έδωσε…

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Στον ΗΧΟ 91 και στην εκπομπή "Δεν έχουν τον Θεό τους" με τον Βαγγέλη Βουλάγκα και τον Βαγγέλη Ρωμανό, βρέθηκε σήμερα το πρωί η υποψήφια

δήμαρχος Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου, η οποία μίλησε για το όραμά της για την πόλη μας και φυσικά για όλους και για όλα.

Ξεκινώντας την κουβέντα η κ. Καραλαριώτου και μιλώντας για τον προεκλογικό της αγώνα με την παράταξη ‘’Λάρισα, Νέα Αρχή’’, τόνισε: «Πάει πολύ καλά ο προεκλογικός αγώνας. Είμαστε πανέτοιμοι, η αποδοχή του κόσμου συνεχώς μεγαλώνει. Το αποτέλεσμα αισιοδοξούμε ότι θα είναι υπέρ μας, διότι η Λάρισα θέλει μια νέα αρχή που θα γίνει από εμάς».

Για Το Ότι Δεν Ξαναβάζει Για Αντιπεριφερειάρχης Και Τολμά Για Δήμαρχος

«Στην περιφέρει κάναμε σημαντικό έργο, όπως λέτε θα μπορούσα να είμαι ξανά υποψήφια με πολλές πιθανότητες να παραμείνω αντιπεριφερειαρχης, αλλά το ότι επέλεξα έναν άλλο δρόμο, δείχνει αγάπη για την πόλη και την πεποίθησή μου ότι η Λάρισα πρέπει να νοικοκυρευτεί, αυτή η ανάγκη με έκανε να είμαι υποψήφια δήμαρχος Λαρισαίων.

Ο κόσμος ξέρει ότι ήμουν πάντα ανοιχτή στα 4 χρόνια της θητείας μου, και σκοπεύω με δημοκρατικό τρόπο να λειτουργήσω και στον δήμο. Πρέπει να αφουγκράζεται κανείς τον κόσμο, αυτό θα κάνω».

Για Την Πρωτιά Ως Γυναίκα Υποψήφιος
«Ναι, για πρώτη φορά στα χρονικά υπάρχει γυναίκα υποψήφια δήμαρχος, άλλωστε ήμουν η πρώτη γυναίκα τόσο αντινομάρχης όσο και αντιπεριφεριάρχης, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει. Δεν παίζει ρόλο το φύλο, οι ικανότητες, η τιμιότητα, η εργατικότητα και η ηθική παίζουν ρόλο. Ζητάω να με ψηφίσουν για τη νέα αρχή, και αλλαγή που μπορώ να κάνω, όχι για το φύλο μου».

Οι Βολές Στον Τζανακούλη Και Η Αναφορά Στις Συμφωνίες

«Η δημοτική αρχή, δεν μπόρεσε να αποτελέσει τον καθημερινό συνεργάτη του πολίτη, δεν μπορεί κανείς να τρέχει τελευταία στιγμή να λύσει τα προβλήματα, πριν τις εκλογές.
Ο κ. Τζανακούλης είχε πει ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφιος πριν 4 χρόνια στις προηγούμενες εκλογές, και έτσι έδειχνε να συνεχίζει να υποστηρίζει τα τελευταία χρόνια.
Οι αποφάσεις του καθενός αφορούν τον καθένα. Στις θητείες των αιρετών θα έπρεπε να ακολουθείται το ευρωπαϊκό πρότυπο, να υπάρχει πλαφόν στην θητεία. Ότι είχε να δώσει κάποιος στα 16 χρόνια τα έδωσε δεν έχει να δώσει πια κάτι παραπάνω σε άλλα 5 χρόνια. Υπάρχει πια κούραση και κόπωση, και ο ίδιος χρειάζεται αλλαγή.

Να κρατήσετε την εκπομπή ότι εγώ τηρώ τον λόγο μου, εννοώ ότι δεν χρειάζεται κάποιος να είναι τόσα χρόνια στην θέση αυτή. Θεωρώ ότι δύο θητείες είναι αρκετές.

Να ξεκαθαρίσω ότι ανεξάρτητα αν ο κ. Τζανακούλης έβαζε ή όχι υποψηφιότητα, εγώ θα έβαζα. Δεν έχω σε προσωπικό επίπεδο κάτι με τον κ. Τζανακούλη, έκανε κάποια σημαντικά πράγματα στην πόλη, τιμούμε το έργο του, αλλά η Λάρισα πρέπει πια να αλλάξει σελίδα.

Όσο για τις συμφωνίες, να πω ότι δεν μπαίνει κανείς που έχει τελέσει αντιπεριφερειάρχης, σε διαδικασία συναλλαγής και συμφωνιών. Όλοι ανήκουμε σε κάποιον ιδεολογικό χώρο αλλά στα τοπικά, πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τα χρώματα, να μάθουμε να συνεργαζόμαστε. Θέλουμε να ενώσουμε και όχι να διχάσουμε».



Για Την Ν.Δ. Και Το Χρίσμα
«Αν θέλουν να στηρίξουν τον κ. Τζανακούλη δεν με πληγώνει καθόλου, είχα δεσμευτεί ότι εμείς είμαστε ανεξάρτητοι, άρα δεν θα δεχόμασταν χρίσμα από κανέναν, χωρίς όμως να αποποιούμαστε τον ιδεολογικό μας χώρο. Στις δημοτικές εκλογές, ας αφήσουμε εκτός τα κόμματα».

Για Το Ψηφοδέλτιο
«Το ψηφοδέλτιο είναι σχεδόν έτοιμο. Μπορεί να το ανακοινώσουμε και το επόμενο Σάββατο , αν και λόγω της Μ. Εβδομάδας θα το ανακοινώσουμε μάλλον λίγο αργότερα, ίσως μετά το Πάσχα. Πρέπει όλες οι κοινωνικές ομάδες να εκπροσωπούνται στο ψηφοδέλτιό μας. Έχουμε άτομα που έχουν προσφορά στην κοινωνία και τους διακρίνει η εντιμότητα και το ήθος».



Για Το Ερωτηματολόγιο
«Ρωτώντας τον κόσμο για τα προβλήματα που πιστεύουν πως πρέπει να λυθούν στην Λάρισα, μου έκανε εντύπωση ότι μέσα στα πρώτα θέματα είναι και η οικονομική διαφάνεια στον δήμο Λαρισαίων. Γράφτηκαν πολλά, έχουν γίνει καταγγελίες μέσα από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο, δεν έχω άποψη, θα την έχω αν πάρω την εντολή από τους Λαρισαίους. Δεν λειτουργώ με φήμες και κουτσομπολιά.
Θα ελεγχθούν όλα, αυτό μπορώ να το διαβεβαιώσω.
Υπάρχει και το έντονο πρόβλημα της καθαριότητας, θέμα σημαντικό, αν κανείς θέλει να κάνει την Λάρισα και πόλο έλξης για επισκέπτες. Η συνολική ευθύνη είναι του δημάρχου για όλα τα θέματα, όπως και της αντιπεριφερειάρχη αντίστοιχα.
Πολύ σημαντικό είναι επίσης το θέμα με τις λακούβες και τα πεζοδρόμια, δεν είναι λοιπόν σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη η Λάρισα και πρέπει να την κάνουμε.
Για παράδειγμα, ένα κομμάτι μέχρι την γέφυρα του Αλκαζάρ δεν έχει πεζοδρομηθεί, δεν είναι δυνατόν να μην έχει γίνει μέσα σε 16 χρόνια, όπως και άλλα θέματα. Η δημοτική αρχή λέει ότι περπατάει την πόλη, δεν βλέπουν λοιπόν όλα αυτά τα προβλήματα;»

Τι Θα Γίνει Με Την Καθαριότητα Στο Δήμο
«Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, το θέμα αυτό αφορά τον δήμο και θα παραμείνει στα χέρια της δημοτικής αρχής. Τα στελέχη που υπάρχουν τώρα είναι αξιόλογα και αξιόμαχα. Απλά θα πρέπει να δούμε τα δρομολόγια και όλα αυτά, και χρειάζονται προμήθειες στο θέμα της καθαριότητας. Υπάρχουν προγράμματα για να προμηθευτεί νέα μηχανήματα και κάδους ο δήμος Λαρισαίων. Υπάρχουν συστήματα και είναι κοστολογημένα στο πρόγραμμά μας. Δεν υπάρχει περίπτωση με εμάς να περάσει σε ιδιωτικά χέρια η καθαριότητα».



Για Τα Χωριά
«Το θέμα της συντήρησης των αγροτικών δρόμων, είναι πολύ σημαντικό. Είναι τόσο δύσκολο να βάλει κανείς έναν προγραμματισμό για να γίνεται η συντήρηση σε καθημερινή βάση; Δεν νομίζω…». 

Για Τον τρόπο Διοίκησης
«Δεν θα είναι συγκεντρωτικός ο τρόπος διοίκησης του συνδυασμού μας. Με διάλογο και κατάθεση απόψεων θα είμαστε παραγωγικοί και αποτελεσματικοί. Δεν θέλω να περνούν όλα από εμένα. Υπάρχουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλύτερα το κάθε θέμα. Το μοντέλο διοίκησης θα ξεκινάει από κάτω προς τ’ απάνω.
Ρόλο θα έχουν τα χωριά και τα διαμερισματικά. Έχει σημασία να δημιουργηθεί μια νέα αντίληψη».

Τι Θα Γίνει Την 2η Κυριακή Αν Δεν Περάσει Ο Συνδυασμός
«Δεν το έχω σκεφτεί, διότι θα είμαστε εμείς στον β’ γύρο. Δεν έχω με κανέναν υποψήφιο τίποτα, δεν θα μπω σε αντιπαραθέσεις. Να τελειώνουμε με τα κουτσομπολιά, τις παρεούλες και τις καμαρούλες, θα υπάρχει απόλυτη διαφάνεια».



Τι Θα Αλλάξει Άμεσα Στην Πόλη
«Κάποιοι είχαν υποσχέθηκαν τραμ στην Λάρισα που δεν έγινε ποτέ. Ε, αυτό δεν θα το υποσχεθούμε εμείς…
Τα πρώτα πράγματα στα οποία θα δώσουμε βαρύτητα είναι:

1.    Το επίπεδο της καθαριότητας
2.    Το αναπτυξιακό κομμάτι, δεν μπορεί να γίνει τόσο άμεσα αλλά είναι πολύ σημαντικό να γίνει.

Για την ανεργία να πω, ότι κανένας δήμαρχος δεν μπορεί να την μηδενίσει, αλλά μπορεί να την μειώσει. Όταν στηρίζεις την τοπική οικονομία μπορεί να γίνει αυτό, επίσης, δίνοντας στην Λάρισα την δυνατότητα να γίνει προορισμός. Έτσι δημιουργούνται θέσεις εργασίας».

3. Η κοινωνική πολιτική, είναι επίσης ένα τεράστιο ζήτημα. Πολλοί συμπολίτες μας έχουν την ανάγκη του δήμου για να επιβιώσουν, πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα και εκεί».

* Τέλος, θετική δήλωσε η κ. Καραλαριώτου για ένα ραδιοφωνικό ντιπέιτ με τους υπόλοιπους υποψηφίους.

Ετικέτες Καραλαριώτου    ΗΧΟΣ91    Συνέντευξη    εκλογες   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Απριλίου 2014 12:23

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

marios

sdrali
ganoxoritou
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Το Οραμά Μας Για Την Θεσσαλία...'' Του Μπάμπη Παπασπύρου
Σαρακατσαναίοι Και Ελληνική Επανάσταση Του Στυλιανού Σούρλα, Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου - Δ ι κ η γ…
Συγγνώμη Αρχιστράτηγε... Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
«Οδός ;» Αίτημα Για Ονοματοδοσία Για Κωνσταντίνο Χαλκίδη Και Χρήστο Καρανάσιο Της Λίας Γκουντρουμπή Θώμου, Δημ. Σύμβουλος 4ης Δημ. Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων
Η Γυναίκα Στο Σοσιαλισμό Της Δήμητρας Σίσκου, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Εργατών Λάρισας του ΚΚΕ
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΗ Ρένα Στον ΗΧΟ 91: «Σίγουρη Για Την 2η Κυριακή» - Για Τον Τζανακούλη Δήλωσε Πως Ότι Είχε Να Δώσει Το Έδωσε… Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων