Κυριακη 9 Φεβρουαριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Οι Εκλογές Του Μαΐου Ξεκίνημα Για Την Κάθαρση – Τόνισε Ο Γ. Σούρλας Στην ημερίδα Για Την Διαφάνεια

Φεβ 07, 2014
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ημερίδα – συζήτηση με θέμα «Διαφάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» πραγματοποιήθηκε απόψε στο ξενοδοχείο «Imperial».


Η ημερίδα διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών  και τη Γενική Γραμματεία Διαφάνειας  & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων  του Υπουργείου Δικαιοσύνης σε συνεργασία  με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας , το  Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Θεσσαλίας και την ΠΕΔ Θεσσαλίας.

Ενώ ήταν προγραμματισμένο να παραβρεθεί ο υπουργός Εσωτερικών κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, τελικά δεν τα κατάφερε να παραστεί, όπως δεν έδωσε το παρών και ο  δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης που έχει άλλη εκδήλωση το βράδυ.
Ωστόσο την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γεώργιος Σούρλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη.
Το παρόν έδωσε και ο βουλευτής Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας που ήρθε λίγο αργότερα.
Βασικοί εισηγητές ήταν οι: Κομήτσας Ρίζος Δήμαρχος Κιλελέρ Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας, Σκοτεινιώτης Πάνος, Δήμαρχος Βόλου, Λάππας Χρήστος, Δήμαρχος Τρικκαίων, Παπαλός Κων/νος, Δήμαρχος Καρδίτσας, Εκπρόσωπος Ελεγκτικού Συνεδρίου.



Η Τοπική Αυτοδιοίκηση Δεν Προσφέρεται Για Ρατσιστικές Ιδεολογίες

Ο κ. Γεώργιος Σούρλας πριν ξεκινήσει η εκδήλωση, τόνισε:
«Έχουμε κάνει και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι το μεγαλύτερο βάθρο της δημοκρατίας, όπου εκλέγονται περισσότεροι από 10.000 αιρετοί και 225 δήμαρχοι και είναι αυτοί που είναι σε άμεση επαφή και επικοινωνία με τους πολίτες. Θέλουμε να τους ακούσουμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, διάφορες προτάσεις που έχουν να κάνουν και να τους πούμε πως εμείς εργαζόμαστε στην Αθήνα σε μια προσπάθεια να πατάξουμε την διαφθορά. Στόχος είναι η διαφάνεια που δίνει λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα και είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας. Βρισκόμαστε σε μια περίοδο ιδιαίτερα κρίσιμη γιατί αποκαλύπτονται σκάνδαλα και οι προσεχείς εκλογές μπορούν να προκαλέσουν την αφετηρία για να κάνουμε το ξεκίνημα για την κάθαρση και την εξυγίανση και την αναγέννηση του πολιτικού συστήματος. Όσοι διεκδικούν το δικαίωμα της εκπροσώπησης θα πρέπει να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν, να μην υποταχθούν, να μην εκνευριστούν. Οι πολίτες από την πλευρά τους πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία, να επιλέξουν τους καλύτερους, τους εντιμότερους, αυτούς που έχουν ήθος, αξιοπρέπεια που πέτυχαν στο επάγγελμά τους, που έχουν μια οικογενειακή υπόσταση και μια κοινωνική προσφορά.



Ο κάθε πολίτης πρέπει να γνωρίζει τα ποσά από πού προέρχονται, πως διαχειρίστηκαν, με μια ισότιμη προβολή στα μέσα ενημέρωσης, με κανόνες.
Τέλος, να πω ότι πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι ο χώρος της τοπικής αυτοδιοίκησης δεν προσφέρεται για ρατσιστικές ιδεολογίες. Ο ρατσισμός είναι απάνθρωπη πράξη, έγκλημα. Καλά θα κάνουν λοιπόν εκείνοι που τους προτείνουν να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους και εκείνοι που φάνηκαν ότι μπορεί να διεκδικήσουν, να πάνε στο σπίτι τους».


Από την πλευρά του ο κ. Αγοραστός επισήμανε: «Προσπαθούμε όλοι μας να υποστηρίξουμε την διαφάνεια. Σήμερα λοιπόν γίνεται μια συζήτηση εδώ, με ανταλλαγή απόψεων, αλλά το πρόβλημα δεν λύνεται με πυροσβεστικά μέτρα. Κανείς δεν μπορεί να φτιάξει ένα σύστημα τόσο τέλειο ώστε να μην χρειάζονται καλοί άνθρωποι, συνεπώς πρέπει να επενδύσουμε και στον άνθρωπο». 


Ετικέτες ημερίδα    διαφάνεια    σουρλας    Αγοραστός   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2014 21:57

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

diamantos
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Τα Τρένα Των Συμπτώσεων... Της Ευφροσύνης Πάλλα, φοιτήτριας Ιατρικής
Ας Μην Αφήσουμε Την Κληρονομιά Μας Να Γίνει Ερείπια Του Μάριου Ξηρομερίτη (Χειρουργός ουρολόγος Π. πρόεδρος Δημοτικής Πινακοθήκης –Μουσείο Γ.ΙΚατσίγρα)
Αλτ Από Άοπλους Φρουρούς Του Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου, βουλευτή Χρυσής Αυγής Λάρισας
Πόσο Σίγουροι Είμαστε Για Την Κατάργηση Της Αργίας Της Κυριακής; Tου Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΟι Εκλογές Του Μαΐου Ξεκίνημα Για Την Κάθαρση – Τόνισε Ο Γ. Σούρλας Στην ημερίδα Για Την Διαφάνεια Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων