Δευτερα 5 Αυγουστου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Τα Είπαν Γελαλής – Κολλάτος Για Την Κατάσταση Στον Δήμο Τεμπών

Ιουλ 29, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Συνάντηση με τον δήμαρχο Τεμπών, με αφορμή τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται στον Δήμο μετά την ψήφιση του Πολυνομοσχεδίου και την συνεχιζόμενους χαμηλούς προϋπολογισμούς, πραγματοποίησε το πρωί

του Σαββάτου κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας. Το κλιμάκιο αποτελούσαν ο βουλευτής Λάρισας Δημήτρης Γελαλής και τα τοπικά στελέχη Γιώργος Τσιάτσιος, Παναγιώτης Μοσχοβίτης και Λανάρας Χαράλαμπος.
Ο κ. Κολλάτος ανέφερε γενικότερα ότι οι Δήμοι βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο, μιας και η χρηματοδότηση των τελευταίων χρόνων μειώθηκε σε ποσοστό 60% ενώ με δυσκολία καταφέρνουν να καλύψουν βασικές ανάγκες. Υποστήριξε ότι ο Δήμος Τεμπών βρίσκεται σε καλύτερη οικονομική κατάσταση από τους άλλους Δήμους και ότι μάλιστα προχώρησαν σε μείωση 10% στα τέλη προς όφελος των δημοτών. Επιπλέον επεσήμανε ότι: «ο Δήμος Τεμπών παρουσιάζει συγκριτικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τους άλλος Δήμους λόγω των κοντινών παραλιών, της άμεσης πρόσβασης σε σταθμό του ΟΣΕ και της θέσης του πάνω στην Εθνική Οδό. Το τελευταίο όμως τείνει να γίνει μειονέκτημα εξαιτίας των δύο σταθμών διοδίων στα όρια του Δήμου». Κλείνοντας αναφέρθηκε στην υπό κατασκευή σήραγγα Τεμπών τονίζοντας ότι «αντί να αποτελέσει εφαλτήριο ανάπτυξης, θα καταδικάσει μια ολόκληρη περιοχή αν δεν γίνει σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό και δεν συμπεριλάβει τον κόμβο του Πυργετού».
Ο βουλευτής από τη μεριά του τόνισε ότι: «Οι προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού και η εφαρμογή του Πολυνομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών που ψηφίσθηκε πρόσφατα με τη μορφή του κατεπείγοντος,  εντατικοποιεί το σχέδιο εξόντωσης των κυβερνώντων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Συγκεκριμένα, οι νέες διατάξεις για τα οικονομικά των ΟΤΑ ορίζουν το  Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, το οποίο θα ελέγχει εκ των προτέρων το σχέδιο του προϋπολογισμού κάθε Δήμου, θα ελέγχει την εκτέλεση του προϋπολογισμού των ΟΤΑ και θα προβαίνει σε συστάσεις που πρέπει να εφαρμόσουν οι Δήμοι.
Επιπλέον οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων συμπτύσσονται ενώ οι ελαστικές μορφές απασχόλησης για τους εργαζομένους γίνονται κανόνας. Παράλληλα οι Δήμοι μετατρέπονται στους κύριους μοχλούς υλοποίησης των πολιτικών εκποίησης του δημόσιου πλούτου. Η ακίνητη δημοτική περιουσία εντάσσεται στο ΤΑΙΠΕΔ, παράκτιες και παράλιες περιοχές παραχωρούνται μέσω των Δήμων σε ιδιώτες, αντίστοιχα παραδείγματα έχουμε σε κοντινούς δήμους.
Οι επιπτώσεις των παραπάνω σε οικονομικό, θεσμικό, δημοκρατικό και συμμετοχικό επίπεδο πολλές. Στην ουσία η κυβέρνηση καταργεί την αυτοδιοίκηση και τη μετατρέπει σε κρατική υπηρεσία, καταργεί ουσιαστικά την αυτονομία και το αυτοδιοίκητο του θεσμού παραβιάζοντας για μια ακόμα φορά το Σύνταγμα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει τη μάχη  με τη στήριξη  της  πλειοψηφίας  της  κοινωνίας, ώστε να μην εφαρμοστούν τα καταστροφικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση».
Στη συνέχεια ο βουλευτής επισκέφτηκε τη Σπηλιά και το βράδυ παρευρέθηκε σε εκδήλωση στην Κρανιά Ελασσόνας όπου είχε την ευκαιρία να συναντήσει και να έρθει σε επαφή με κατοίκους της περιοχής και να συζητήσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ετικέτες Γελαλής    Κολλάτος    Τέμπη   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αυτοί Δεν Είναι Έλληνες...  Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την…
Nα Πουλάς, Αλλά Και Να Κερδίζεις Την εβδομάδα που έφυγε δυο σπουδαίοι επαγγελματίες αθλητές αποφάσισαν να αφήσουν τον…
Η Μεγάλη Ώρα Για Την Πατρίδα... Απόψε θα γίνει στη Βουλή η ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο. Το Πολυνομοσχέδιο…
Παραπονάκια Στον Απόηχο Της Παράστασης "Βαφτίσια" Μπορεί να μην έπεφτε καρφίτσα χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ όπου…
Ανέκδοτο: Ο Λαρισαίος Και Ο Αθηναίος Τρακαρει ένας αθηναίος με ένα λαρισαίο. Γυρνάει ο αθηναίος στο σπίτι και…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤα Είπαν Γελαλής – Κολλάτος Για Την Κατάσταση Στον Δήμο Τεμπών Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων