Δευτερα 29 Ιουλιου 2013

Καλλίνικος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Τσιγγάνα Καρδιά Ο Αγοραστός... Επιθεώρησαν Έργα Με Την Ρένα Στον Τύρναβο

Ιουλ 23, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Έργα στην περιοχή του Τυρνάβου, που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

κ. Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, συνοδευόμενοι από τον δήμαρχο Τυρνάβου κ. Νίκο Μαλάκο και υπηρεσιακούς παράγοντες. Συγκεκριμένα πρόκειται για τα «Έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης στη βορειοδυτική ζώνη της πόλης Τυρνάβου», προϋπολογισμού 1.040.000 € και τα «Έργα Αναβάθμισης Οικισμού Τσιγγάνων Δήμου Τυρνάβου», προϋπολογισμού 790.000 €. 

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για δυο σημαντικά περιβαλλοντικά έργα τα οποία στοχεύουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών της περιοχής, αλλά και στην προστασία της δημόσιας υγείας. Με την κατασκευή των ηχοπετασμάτων και των ζωνών πρασίνου, στοχεύουμε στη μείωση των επιπέδων θορύβου, τα οποία εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένα λόγω του κυκλοφοριακού φόρτου, στο τμήμα της Εθνικής Οδού που διέρχεται πλησίον της κατοικημένης περιοχής του Τυρνάβου. Σε ότι αφορά στο έργο στον οικισμό των ΡΟΜΑ περιλαμβάνει βασικές υποδομές απαραίτητες για τη καλυτέρευση της καθημερινότητάς των κατοίκων και την αναβάθμιση του αστικού τοπίου, βελτιώνοντας υγειονομικά και λειτουργικά μια περιοχή που μέχρι σήμερα ήταν υποβαθμισμένη. Σε συνεργασία με συνέργεια με τον δήμαρχο Τυρνάβου πετυχαίνουμε να υλοποιούμε και να ολοκληρώνουμε έργα χρήσιμα για την τοπική κοινωνία». 

Παράλληλα ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι μέσω των έργων του ΕΣΠΑ,  διαχέονται κοινοτικοί πόροι στην τοπική οικονομία και κοινωνία, ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας.

Η κ. Ρένα Καραλαριώτου σημείωσε από την πλευρά της: «Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που και τα δυο αυτά έργα προχωράνε με γρήγορους ρυθμούς. Στόχος μας, ως αιρετή περιφερειακή αρχή με την ολοκλήρωση των έργων αυτών, είναι η καλυτέρευση της καθημερινότητας των πολιτών της περιοχής και η αναβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου». 

Ο κ. Ν. Μαλάκος επεσήμανε: Θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη για τη συνεργασία και το ενδιαφέρον του, που έχουν φέρει νέα έργα και υποδομές για τον Δήμο Τυρνάβου.  Με τα έργα αναβάθμισης της περιοχής του Κριτηρίου αναμένεται, να δημιουργηθούν υποδομές απαραίτητες για τους πολίτες και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων. Από την άλλη η κατασκευή των ηχοπετασμάτων στη ΒΔ ζώνη της πόλης του Τυρνάβου συνδυάζει την περιβαλλοντική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής θωρακίζοντάς την από την ηχορύπανση και του ρύπους της Ε.Ο. Λάρισας-Κοζάνης. Παράλληλα δίνει ώθηση στην αστική και πολεοδομική ανάπτυξη της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης του Τυρνάβου και αναβαθμίζει το περιβάλλον».

Το έργο με τίτλο «Έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης στη βορειοδυτική ζώνη της πόλης Τυρνάβου», προϋπολογισμού 1.040.000 €, αφορά στην αντιμετώπιση του θορύβου στο τμήμα της Ε.Ο. που διέρχεται πλησίον της κατοικημένης περιοχής του οικισμού του Τυρνάβου και συνίσταται στην τοποθέτηση των ανάλογων τεχνικών έργων [αντιθορυβικά πετάσματα, τεχνητά και φυτικά (δημιουργία ζώνης πρασίνου)] πλησίον των οριογραμμών της υφιστάμενης οδού, σε συνάφεια με τους ισχύοντες κανονισμούς για την έκθεση στο θόρυβο και τις επιτρεπόμενες στάθμες εκπομπής. Το τμήμα της υφιστάμενης οδού στο οποίο επικεντρώνεται το έργο, άρχεται από τη γέφυρα διάβασης του ποταμού Τιταρήσιου και περατώνεται μετά από 3 km. Ο οικισμός εντοπίζεται σε μικρή απόσταση αριστερά του σώματος της Ε.Ο. με κατεύθυνση προς τον οικισμό Ελασσόνα και υπάρχουν αρκετά ψιλά κτίρια μα μέτωπο προς την οδό, ενώ ορισμένα κτίρια βρίσκονται αρκετά κοντά στις παρειές της οδού. Oι πληγείσες παρόδιες χρήσεις γης περιλαμβάνουν τη ζώνη της διακεκομμένης αστικής δόμησης, τις βιομηχανικές ή εμπορικές ζώνες, τις αθλητικές και σχολικές εγκαταστάσεις και τα σύνθετα συστήματα καλλιεργειών. Η συγκεκριμένη οδός βρίσκεται μια «ανάσα» από τα εγκεκριμένα όρια του οικισμού του Τυρνάβου και παραβιάζει την ελάχιστη απόσταση μεταξύ ευαίσθητων περιοχών και κύριων οδικών αξόνων, για την οποία δεν είναι επιβεβλημένη η εφαρμογή ειδικών μέτρων ηχοπροστασίας. 

Το έργο με τίτλο «Έργα Αναβάθμισης Οικισμού Τσιγγάνων Δήμου Τυρνάβου», προϋπολογισμού 790.000 €, αφορά σε έργα περιβαλλοντικής αναβάθμισης στον οικισμό, ειδικότερα δε στην βελτίωση υποδομής τμημάτων υφιστάμενων δημοτικών οδών συνολικού μήκους 2.460μ, στον ηλεκτροφωτισμό δρόμων μήκους 950μ, καθώς και στην δημιουργία χώρου πρασίνου στον οικισμό.

Α) ΕΡΓΑ ΟΔΟΠΟΙΑΣ

• απαιτούμενες εκσκαφές για την τοποθέτηση κρασπεδορείθρων, πεζοδρομίων και διαδρόμων σε βάθος έως 0,25

• κατασκευή των πεζοδρομίων εκατέρωθεν του εν λόγω δρόμου.

• φρεζάρισμα του ασφαλτικού σκυροδέματος του υφιστάμενου δρόμου συνολικού μήκους 1650μ

• διάστρωση με 3Α πάχους 10cm υφιστάμενοι δρόμοι συνολικού μήκους 810μ.

• ασφαλτόστρωση στη συνέχεια οι δρόμοι συνολικού μήκους 2.460μ εντός του οικισμού τσιγγάνων του Δήμου Τυρνάβου.

• απαιτούμενη διαγράμμιση των δρόμων.

• απαιτούμενη σήμανση των δρόμων.

Β) ΕΡΓΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ

•Σε μήκος δρόμου 950μ θα τοποθετηθούν 34 ιστοί ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα ώστε να είναι ασφαλέστερη η κυκλοφορία.

• απαιτούμενες εκσκαφές για την τοποθέτηση των καλωδίων, φρεατίων, ιστών.

• οι απαιτούμενες σκυροδετήσεις.

• τοποθέτηση τα πίλαρ ηλεκτροδότησης.

• τοποθέτηση των ιστών ηλεκτροφωτισμού και των φωτιστικών σωμάτων.

Γ) ΕΡΓΑ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ

• κατασκευή πέτρινη βρύση.

• τοποθέτηση όργανα παιδικής χαράς.

• τοποθέτηση παγκάκια, τραπεζόπαγκοι.

• τοποθέτηση ψησταριές.

• κατασκευή ξύλινης πέργκολας.

• κατασκευή πέτρινης βρύσης.

Δ) ΕΡΓΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

• καθαρισμός του χώρου πρασίνου εμβαδού 5.000,00μ2 περίπου.

• επίχωση του χώρου με κηπαίο χώμα.

• τοποθέτηση του αρδευτικού συστήματος του χώρου πρασίνου.

• σπορά του γκαζόν και φύτευση θάμνων και δένδρων.

Φορέας υλοποίησης και των δύο αυτών έργων είναι ο Δήμος Τυρνάβου ενώ συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ετικέτες Αγοραστός    Καραλαριώτου    Τύρναβος   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Ιουλίου 2013 20:06 Διαβάστηκε 60 φορές

Σχετικά Άρθρα

  • "Έφτιαξε" Και Τους Καλαμπακιώτες Ο Αγοραστός - Δύο Έργα Στην Περιοχή

    Στη φάση της υλοποίησης μπαίνουν δυο έργα προϋπολογισμού 159.818,4 ευρώ για τον Δήμο Καλαμπάκας, μετά απο σημερινή έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η συμβασιοποίηση δύο ενταγμένων στο Ε.Σ.Π.Α.

  • Κι Άλλο μεγάλο Οδικό Έργο Από Την Περιφέρεια - Το Ξεμπλοκάραμε Λέει Ο Αγοραστός

    Στην τελική ευθεία εισέρχεται από Περιφέρεια Θεσσαλίας η συνέχιση των εργασιών στην Εθνική Οδό Ν. Μοναστήρι-Σοφάδες προϋπολογισμού 10,8 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα το έργο μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας και της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας δημοπρατείται στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
    Αυτό έγινε γνωστό σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκου, της θεματικής αντιπεριφερειάρχη κ. Κόκκαλη-Κουβέλη Γεωργίας, και των περιφερειακών συμβούλων κ.κ Ευάγγελου Λέμα και Ορέστη Ψαχούλα.
    «Πρόκειται για ακόμα ένα μεγάλο οδικό έργο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, που εισέρχεται στη φάση της υλοποίησης», δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός και συνέχισε: «Ως αιρετή περιφερειακή αρχή θέσαμε εξ’ αρχής ως έναν από τους στόχους μας να παρέμβουμε αποφασιστικά στον τομέα της οδικής ασφάλειας, της βελτίωσης της καθημερινότητας για όλους τους Θεσσαλούς καθώς και την διευκόλυνση της επικοινωνίας των ανθρώπινων κοινοτήτων. Το συγκεκριμένο έργο, παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε κατά το παρελθόν, καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε ώστε να πάρει το δρόμο της υλοποίησης. Στόχος μας είναι η ολοκλήρωση του άξονα Σοφάδες – Νέο Μοναστήρι, που θα συνδέει με ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας. Παράλληλα με το έργο αυτό ενισχύουμε θέσεις εργασίας και στηρίζουμε την τοπική οικονομία και κοινωνία».
    Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας αποτελεί η κατασκευή των υπολειπόμενων εργασιών για την ολοκλήρωση της έκπτωτης εργολαβίας: «Κατασκευή της Ε.Ο. Ν. Μοναστήρι – Σοφάδες στο τμήμα από Χ.Θ. 9+274,59 (Γεφύρια) έως Χ.Θ. 17+811,35» και άλλων  απαιτούμενων εργασιών για την απόδοση της οδού στην κυκλοφορία με ασφάλεια. Πρόκειται για τμήμα της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρδίτσας και οι εργασίες στοχεύουν στη βελτίωση των γεωμετρικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της οδού και την εναρμόνισή τους με τις ισχύουσες προδιαγραφές. Οι εργασίες θα κατασκευαστούν με βάση την εγκεκριμένη οριστική μελέτη οδοποιίας με όποιες τροποποιήσεις έχουν εγκριθεί και την εγκεκριμένη τροποποίηση της τυπικής διατομής. Με αυτή την εργολαβία προβλέπεται να κατασκευαστούν:
    Α. Χωματουργικές εργασίες – Τεχνικά  - Εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών:
    Αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας πάχους 4 εκ. με χρήση κοινής ασφάλτου σε όλο τον αριστερό κλάδο (ρεύμα προς Λαμία) και σε όσα τμήματα του δεξιού κλάδου υπολείπεται με ταυτόχρονη αποκατάσταση των τυχόν φθαρμένων τμημάτων της ήδη κατασκευασθείσας στρώσης. Η εργασία της αποκατάστασης των φθαρμένων τμημάτων η εργασία αυτή θα χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΕΠ 0006/2.
    Αγροτικό οδικό δίκτυο, προκειμένου να αποφευχθεί η κυκλοφορία αγροτικών μηχανημάτων στην Εθνική Οδό και να εξυπηρετηθεί η κίνηση στις παρόδιες ιδιοκτησίες.  Το συνολικό μήκος είναι περίπου 16.000,00 μέτρα και από τις δύο πλευρές της οδού. Από αυτά, τα 2.600,00 μ. περίπου θα είναι ασφαλτοστρωμένα, τυπικής διατομής 6,5/8 μ. (μία στρώση βάσης  ασφαλτικού συμπυκνωμένου πάχους 0,05 μ., έρεισμα 0,75 μ. εκατέρωθεν, δύο στρώσεις βάσης  οδοστρωσίας συμπυκνωμένου πάχους 0,10 μ. και εκσκαφή ακαταλλήλων σε βάθος 0,50 μ. από τη στάθμη του φυσικού εδάφους και επανεπίχωση με συνήθη δάνεια υλικών  κατάταξης Ε2 - Ε4). Τα υπόλοιπα 13.400 μ. θα έχουν πλάτος 5,5 μ. και θα κατασκευαστούν με 50 εκατοστά εκσκαφής ακαταλλήλων και επανεπίχωσης μέχρι ύψους 10 εκατοστών από το φυσικό έδαφος με συνήθη δάνεια υλικών  κατάταξης Ε2 - Ε4. Απαραίτητη προϋπόθεση για την τήρηση των παραπάνω διατομών είναι να χωράει η κατασκευή τους μέσα στην απαλλοτριωμένη έκταση και να μην υπάρχουν ανυπέρβλητα εμπόδια για αυτήν.
    Τάφροι, τραπεζοειδούς διατομής, με πλάτος πυθμένα 2 μέτρων , κλίση πρανών 1:2, μέσου βάθους 2 μ. και συνολικού μήκους περίπου 16.000,00 μέτρων και από τις δύο πλευρές της οδού. Η εργασία αυτή κρίνεται απαραίτητη για την αποστράγγιση των όμβριων υδάτων της οδού, ικανοποίηση των αρδευτικών απαιτήσεων των παρόδιων καλλιεργειών  και την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων  που δημιούργησαν προβλήματα στην οδό στο παρελθόν. Σε ορισμένα τμήματα θα καθαριστεί η ήδη υπάρχουσα με διαμόρφωση της διατομής όπως περιγράφηκε και η εργασία αυτή θα χρηματοδοτηθεί από τη ΣΑΕΠ 0006/2.
    Κατασκευή ερεισμάτων, μήκους περίπου 16.000,00 μέτρων, και από τις δύο πλευρές της αρτηρίας, πλάτους 0,75 μέτρων και ύψους 14 εκατοστών με κλίση πρανούς 1:2.
    Εγκατάσταση συστήματος αναχαίτισης οδού (Σ.Α.Ο.), τόσο αξονικά (αμφίπλευρο), μήκους 9.000,00 μ., όσο και πλάγια, συνολικού μήκους 18.000 μ., ενώ ανάλογα συστήματα θα τοποθετηθούν στις δύο γέφυρες Ίτολης και Βρένικου.
    Ισόπεδος κόμβος στη θέση Γεφύρια (Χ.Θ.: 9+354,59) σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη (εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτοστρώσεων, σήμανσης - ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού).
    Ισόπεδος κόμβος στη θέση Αγ. Βησσάριος σύμφωνα με την εγκεκριμένη κυκλοφοριακή μελέτη της τροποποιημένης χάραξης του Ι/Κ (εργασίες χωματουργικών, οδοστρωσίας, ασφαλτοστρώσεων, σήμανσης - ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού).
    Ολοκλήρωση των εργασιών οδοστρωσίας και ασφαλτικών σε όσα τμήματα της αρτηρίας υπολείπονται, σε διάφορες θέσεις, σε συνολικό μήκος περίπου 1,5 km.
    Ολοκλήρωση των εργασιών στο δεξί τμήμα της γέφυρας Βρένικου με την κατασκευή των πλακών πρόσβασης, των μεταβατικών επιχωμάτων και των υπόλοιπων εργασιών ασφαλτόστρωσης, σήμανσης – ασφάλισης και ηλεκτροφωτισμού.
    Β. Ηλεκτροφωτισμός – Φωτεινή Σηματοδότηση.
    Η ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού,  στον ισόπεδο κόμβο Γεφύρια (Χ.Θ.: 9+354,59) και η τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού στον ισόπεδο κόμβο Αγ. Βησσαρίου (Χ.Θ.: 15+100,59) καθώς και η τοποθέτηση  φωτεινής σηματοδότησης στους ισόπεδους κόμβους Αγ. Βησσαρίου και Γεφύρια.
    Γ. Σήμανση - ασφάλιση:
    Προβλέπεται η τοποθέτηση οριζόντιας (σύμβολα ή/και διαγραμμίσεις επί του οδοστρώματος, ανακλαστήρες οδοστρώματος) και κατακόρυφης [πινακίδες (πληροφοριακές, κατεύθυνσης, ρυθμιστικές, αναγγελίας κινδύνου, πρόσθετες), μόνιμης σήμανσης, σύμφωνα με την μελέτη σήμανσης που θα συνταχθεί με μέριμνα και δαπάνες του Αναδόχου και θα εγκριθεί από την υπηρεσία και τις ισχύουσες Προδιαγραφές.
    Δ. Εργασίες πρασίνου:
    Προβλέπεται η φύτευση θάμνων στις θέσεις των κόμβων σύμφωνα με την απόφαση έγκρισης περιβαλλοντολογικών όρων.

  • Χειροπέδες Σε Νεαρό Στον Τύρναβο

    Συνελήφθη χθες (28-07-2013) το βράδυ στον Τύρναβο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας, ένας

  • Θεμελιώθηκε Το Περιφερειακό Ιατρείο Καναλίων- Η Υφυπουργός Ζέττα Έκλεψε Τα Φλας

    Με μια σεμνή τελετή και παρουσία της υφυπουργού Υγείας κ. Ζέττας Μακρή, του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού,

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αυτοί Δεν Είναι Έλληνες...  Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την…
Nα Πουλάς, Αλλά Και Να Κερδίζεις Την εβδομάδα που έφυγε δυο σπουδαίοι επαγγελματίες αθλητές αποφάσισαν να αφήσουν τον…
Η Μεγάλη Ώρα Για Την Πατρίδα... Απόψε θα γίνει στη Βουλή η ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο. Το Πολυνομοσχέδιο…
Παραπονάκια Στον Απόηχο Της Παράστασης "Βαφτίσια" Μπορεί να μην έπεφτε καρφίτσα χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ όπου…
Ανέκδοτο: Ο Λαρισαίος Και Ο Αθηναίος Τρακαρει ένας αθηναίος με ένα λαρισαίο. Γυρνάει ο αθηναίος στο σπίτι και…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤσιγγάνα Καρδιά Ο Αγοραστός... Επιθεώρησαν Έργα Με Την Ρένα Στον Τύρναβο Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων