Τριτη 8 Οκτωβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Η "Δικιά Μας" Λένα Αξιόγλου, Ο Άδωνις, Το "Γαλάζιο" Συνέδριο Και Η...Πεθερά Του Αντώνη Σαμαρά!

Ιουλ 02, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

"Έσκισε" η Λένα! Στην ίδια επιτροπή με τον Άδωνι Γεωργιάδη («Προγράμματος- Πολιτικής») στο «γαλάζιο» Συνέδριο και η

γνωστή Λαρισαία δικηγόρος και πολιτευτής της ΝΔ, Ελένη Αξιόγλου. Μάλιστα η ίδια μίλησε λίγο μετά τον νέο υπουργό Υγείας ενώπιον των Νεοδημοκρατών. Παρούσα στην ομιλία της και η… πεθερά του προέδρου Αντώνη Σαμαρά, η οποία συμμετείχε στις εργασίες της εν λόγω επιτροπής και χειροκρότησε θερμά την ομιλία της Λαρισαίας. 

Αυτές είναι συμπάθειες…

Ιδού ένα απόσπασμα από τα όσα κατέθεσε στο Συνέδριο η Λένα Αξιόγλου:

« Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες!
Αναπτύσσοντας σήμερα μπροστά σας κάποιες σκέψεις Συνταγματικής Αναθεώρησης, σίγουρα δεν κομίζω «γλαύκας εις Αθήνας». Τα έχουν πεί και διατυπώσει και άλλοι πριν από μένα, απλά υπενθυμίζω τις απόψεις που διατυπώθηκαν και μάλλον θεωρώ ότι με την επανάληψη θωρακίζεται η φαντασία και τόλμη για να προχωρήσει η αναθεώρηση του Συντάγματος όχι απλά σε βελτίωση των υπαρχόντων διατάξεων, αλλά σε βαθιές τομές ,που θα επιφέρουν την ουσιαστική βελτίωση του Δημοκρατικού Πολιτεύματός μας.

Σήμερα όμως σε μια εποχή διεθνών δημοσιονομικών και οικονομικών πιέσεων κατά του μοντέλου του ευρωπαικού κοινωνικού κράτους ,ιδιαίτερη αξία και σημασία έχει  η  ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ενός ΕΓΓΥΗΜΕΝΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ.
Και στο σημείο αυτό τονίζεται ότι το Σύνταγμα πρέπει να εκφράζει όλο το δημοκρατικό φάσμα ιδεών και δεν μιλάμε για ένα Σύνταγμα του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αλλά για ένα Σύνταγμα της Ελληνικής Δημοκρατίας για τη στήριξη του συνόλου των πολιτών.
Με άλλα λόγια χρειάζεται ,  κατά τη ταπεινή μου γνώμη ,Συνταγματική κατοχύρωση ΤΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΕΙΚΤΩΝ (π.χ. δαπάνες Υγείας, απασχόληση ,ανεργία, και σχετική φτώχεια!).

Εάν στο παρελθόν το μείζον πολιτικό ζήτημα ήταν η αντιπαράθεση μεταξύ αρχηγού του κράτους (κατ αρχήν κληρονομικού) και κοινοβουλίου, αυτό το πρόβλημα εντοπίζεται σήμερα στις σχέσεις μεταξύ πολιτικών κομμάτων και πιο συγκεκριμένα στις σχέσεις μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης».
   Κατά μια άποψη ,που υιοθετώ κατ’αρχήν, δεν χρειάζεται επαναφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όλων των αρμοδιοτήτων που καταργήθηκαν με την αναθεώρηση 1986, αλλά ένα άλλο όργανο με αποφασιστική αρμοδιότητα, που θα ονόμαζα και εγώ Συμβούλιο της Δημοκρατίας ,υιοθετώντας πρόταση από 2006 (βλ. Ιωάννης Βαρβιτσιώτης Συνταγματική  Αναθεώρηση 2006),που θα έχει η παρουσία του οργάνου αυτού σταθερό στόχο την αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας από τη διάλυση Βουλής"

Ετικέτες Αξιογλου    Συνέδριο   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Η Ώρα Της Αλήθειας Παρέμβαση του Γιώργου Σούλτη, επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» για τις δημοτικές εκλογές
Δημοκρατία Και Δικαιοσύνη Μαζί Στην Εντατική Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρου
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΗ "Δικιά Μας" Λένα Αξιόγλου, Ο Άδωνις, Το "Γαλάζιο" Συνέδριο Και Η...Πεθερά Του Αντώνη Σαμαρά! Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων