Τριτη 18 Ιουνιου 2013

Ερασμος, Λεόντιος, Λεοντία

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Απεργιακή Συγκέντρωση Με... Παρατράγουδα Στη Λάρισα

Ιουν 15, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα συνδικαλιστικών φορέων της πόλης

και συμμετείχαν την απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στη Λάρισα. Ο τόπος της συνάντησης ορίστηκε στην πύλη της 1ης Στρατιάς, όπου στους εσωτερικούς χώρους του στρατοπέδου βρίσκεται η έδρα της ΕΡΑ Λάρισας.

Την απεργιακή συγκέντρωση άνοιξε με ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές, ο οποίος και κατήγγειλε την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμο της ΕΡΤ, επισημαίνοντας ότι αποτελεί την αρχή μιας σειράς από λουκέτα που έρχονται και σε άλλους δημόσιους φορείς.

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Γιώργος Πέτρου, τονίζοντας ότι «η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ είναι αυταρχική και αντιλαϊκή».

Με το τέλος της ομιλίας του προέδρου της Ένωσης Συντακτών δημιουργήθηκε προς στιγμήν ένταση, καθώς οι συγκεντρωμένοι που πρόσκεινταν στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΕΚΛ αποχώρησαν, χωρίς να περιμένουν να απευθύνει χαιρετισμό εκπρόσωπος του Νομαρχιακού Τμήματος Λάρισας της ΑΔΕΔΥ στελέχη του οποίου συμμετείχαν στη συγκέντρωση. Τα στελέχη της ΑΔΕΔΥ επισήμαναν προσπάθεια «φίμωσης», αν και στο περιστατικό δεν δόθηκε συνέχεια.

Στο χώρο της απεργιακής συγκέντρωσης βρέθηκαν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της πόλης.

Την Παρασκευή οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Λάρισας απηύθυναν νέο κάλεσμα για συμμετοχή σε συγκέντρωση που ξεκίνησε από νωρίς το απόγευμα μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο. Πολλοί ήταν οι πολίτες που πέρασαν από τον χώρο της συγκέντρωσης για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των δημοσιογραφών, αλλά και ειδικά στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και της ΕΡΑ που χάνουν την δουλειά τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες αυτές τις ημέρες οι δημοσιογράφοι και οι τεχνικοί της ΕΡΑ Θεσσαλίας εναλλάσονται με βάρδιες και πραγματοποιούν εκπομπές, με τις οποίες ενημερώνουν τους πολίτες για τις εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα της ΕΡΤ.

Ετικέτες απεργιακή    Συγκέντρωση    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013 00:39 Διαβάστηκε 63 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Στην Υγειά Μας Βρε Παιδιά... Χάσαμε Τα Σανέλ Της Στάη! Χτές τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Σήμερα νευριάζω με όλο αυτό που…
Τι Θα Κάνουν Νασιώκας, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος; Μία από τις παρουσίες που σχολιάστηκε έντονα στην εκδήλωση για το βιβλίο…
Τηλεφώνημα Τζανακούλη Σε Αρβανιτόπουλο Για ΣΤΕΓ- Πάλι Ο Δήμαρχος Θα «Καθαρίσει»; Την αντίδρασή του για την μεταφορά της έδρας της ΣΤΕΓ από τη…
Από Τη Λάρισα Η «Πράσινη» Απάντηση Για Τους Πλειστηριασμούς Μείζον ζήτημα και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ανέκυψε από…
Nέα Δομή Των Ενόπλων Δυνάμεων: "Ώδυνεν Όρος Έτεκεν Μυν" (Κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι) Του Γιάννη Ταφύλλη*
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΑπεργιακή Συγκέντρωση Με... Παρατράγουδα Στη Λάρισα Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων