Πεμπτη 3 Ιουλιου 2014

Υάκινθος, Ζουμπουλία

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Ελεονώρα Μελέτη: Γυρίζει Σελίδα! (φωτο)

Ιουν 11
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η νέα εκπομπή για την οποία ήδη ετοίμασε τον «πιλότο», η ιστορία πίσω από το μπλουζάκι της που ξεσήκωσε το Instagram,

η αλήθεια για τα σενάρια μετεγγραφής και τα νέα δεδομένα στην προσωπική της ζωή

Αν υπάρχουν κάποιοι –κυριολεκτικά μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού– άνθρωποι στο λεγόμενο «χώρο του θεάματος» που απαντούν σε όλα, χωρίς δεύτερες σκέψεις και χωρίς να ρετουσάρουν τo λόγo τους, η Ελεονώρα Μελέτη ανήκει σε αυτούς. Τον τελευταίο καιρό ακούστηκαν, γράφτηκαν και σχολιάστηκαν πολλά για εκείνη. Κι επειδή η Ελεονώρα δεν μασάει ποτέ τα λόγια της, σας την παραδίδω unplugged.

 

Τελευταία σε βλέπουμε φανατικά στο γήπεδο…

Eσείς με ανακαλύψατε τώρα στα γήπεδα. Εγώ και στο παρελθόν παρακολουθούσα αγώνες από κοντά. Είχα ένα σύντροφο που ήταν «βαμμένος» Θρύλος και πήγαινα κι έβλεπα τον Ολυμπιακό. Έχω υπάρξει και με σύντροφο που ήταν ΑΕΚ και έβλεπα την ΑΕΚ, ενώ πήγαινα και με τον αδελφό μου συχνά, που είναι Παναθηναϊκός. Ξέρετε πως αγαπώ πολύ τον αθλητισμό σε όλες του τις εκφάνσεις και θα παρακολουθήσω και μεγάλες διοργανώσεις. Έβλεπα και Εuro, βλέπω και Μουντιάλ. Τώρα, η ιστορία με το γήπεδο, η πρόσφατη, θα σας πω πώς ξεκίνησε. Η φίλη μου η Σαμάνθα Αποστολοπούλου –που πιο βάζελος μπορεί και να μην υπάρχει!– πολλές φορές παλιότερα μου έλεγε «έλα, πάμε γήπεδο» και πάντα αρνιόμουν. Όταν πέρασα το πρόβλημα με τη μέση μου, λοιπόν, και η Σαμάνθα μού συμπαραστάθηκε πολύ, της υποσχέθηκα πως «όταν σηκωθώ και είμαι καλά, θα σου λέω σε όλα “ναι”». Έτσι, μόλις έγινα καλά, πήγε και έφτιαξε ένα ολόκληρο πρόγραμμα και μέσα σε αυτό ήταν και οι επισκέψεις μου στο γήπεδο. 

 

Κι έλεγα πως έχεις ερωτευτεί κάποιον παίκτη!

Δεν μου έχει τύχει ποτέ στη ζωή μου ούτε να ερωτευτώ αθλητή, ούτε να είμαι με αθλητή. Έχω πολλούς φίλους αθλητές, και μάλιστα κάποιους από αυτούς μου τους έχουν χρεώσει για συντρόφους. Αλλά δεσμό με αθλητή δεν είχα ποτέ, αν και υπήρξα με ανθρώπους που ήταν πολύ καλοί στα αθλήματα στα οποία επιδίδονταν.

 

Το μπλουζάκι στο Ιnstagram σου «κοίτα το παιχνίδι, όχι το στήθος μου» σχολιάστηκε πολύ.

Το μπλουζάκι ήταν η χιουμοριστική απάντηση σε μια φωτογραφία που ατυχώς δημοσιεύτηκε. Είχα ένα ατύχημα στο γήπεδο. Στην προσπάθειά μου να βολέψω τη μέση μου, έσκυψα λίγο μπροστά για να τεντώσει και δεν είχα προσέξει πως από το μπλουζάκι μου μπορεί να φαινόταν κάτι. Ο φωτογράφος, που έπιασε το καρέ, θεώρησε φρόνιμο να βγάλει τη φωτογραφία αυτή. Αυτό μετά, πολύ χιουμοριστικά και με καλοπροαίρετη διάθεση, σχολιάστηκε και συνδυάστηκε και με την έκβαση του αγώνα. Είχε γέλιο. Μέσα στο πλαίσιο αυτής της χιουμοριστικής διάθεσης, έφτιαξα κι εγώ αυτή την μπλούζα απευθυνόμενη στους φωτογράφους. Αυτό ήταν το μπλουζάκι, τίποτα άλλο.

 

Η περιπέτεια της υγείας σου, πέρα από σωματικά, σε ταλαιπώρησε και ψυχολογικά με όλα όσα ειπώθηκαν;

Ειλικρινά, με αφορά μόνο το κομμάτι της υγείας και καθόλου ο απόηχος που μπορεί να είχε εξαιτίας κάποιου άλλου.

 

Η μαμά σου, όμως, στενοχωρήθηκε με τα σχόλια της Ντέπυς Γκολεμά.

Η μαμά μου έχει μάθει να ανέχεται και να αντέχει τα πάντα, γιατί της έχω μάθει κι εγώ με τη σειρά μου πως το παιχνίδι είναι έτσι. Όμως, είναι και δίκαιος άνθρωπος. Εκείνη τη μέρα ήρθε και μου είπε «Αυτό που γράφτηκε δεν έχει προηγούμενο. Με την υγεία του παιδιού μου δεν θα παίζει κανείς». Αυτό που περιέγραψε, πως πήγαινα υποβασταζόμενη για μπάνιο και τουαλέτα, είναι αλήθεια. Έμενα μαζί τους στο πατρικό μου, γιατί δεν μπορούσα να ανέβω σκάλες στο σπίτι μου, στη Φιλοθέη. Για ένα διάστημα δέκα-δώδεκα ημερών δεν ήμουν αυτοεξυπηρετούμενη. H μαμά μου θύμωσε πολύ, λοιπόν, με αυτό που διάβασε και ήθελε να αντιδράσει. Ήθελε να ακουστεί η φωνή της και μου είπε πως ο μόνος τρόπος ήμουν εγώ. 

 

Το ένιωσες λίγο όλο αυτό σαν προσωπική επίθεση;

Αν έχει κάποιος όφελος από το να μου κάνει προσωπική επίθεση, εγώ δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω. Η τελευταία φορά που είχα επικοινωνήσει με την κυρία Γκολεμά ήταν στον αέρα της εκπομπής. Μου είχε δείξει απίστευτο σεβασμό, όπως της είχα δείξει κι εγώ, είχαμε εκφράσει την εκτίμησή μας η μία στην άλλη. Ξαναήρθαμε σε επαφή όταν έγραψε με πολύ άσχημο τρόπο πως φεύγω από το Star και κόβεται η εκπομπή μου. Τότε την πήρα η ίδια για να την ενημερώσω πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Δεν μου βγήκε στο τηλέφωνο, βγήκε σε ένα συνεργάτη μου, την καλέσαμε στην εκπομπή για να στηρίξει το ρεπορτάζ της, αλλά δεν θέλησε να έρθει. Έβγαλε μετά επίσημη διάψευση το Star και την ξαναπήραμε τηλέφωνο αν θέλει να βγει για να τα βρούμε. Είπε πως αυτή είναι η πληροφορία της και λέει ψέματα το Star. Μετά την έχασα. Και επανήλθε με αυτό τον τρόπο. Προσωπικά δεν έχω τίποτα μαζί της. Δεν είμαι άνθρωπος της κωλοτούμπας. Δεν ξέρω, όμως, τι μπορεί να μεσολάβησε. 

 

Η μαμά σου αντέδρασε, αλλά ο μπαμπάς σου ήταν λίγο αμέτοχος σε όλο αυτό.

Ο μπαμπάς μου απλά θεωρεί πως έχω αδικήσει τον εαυτό μου. Θεωρεί πως επαγγελματικά έχω ακολουθήσει ένα δρόμο πολύ εύκολο για μένα, που δεν με βοήθησε να ξεδιπλωθώ. Ποτέ δεν επικρότησε την επιλογή μου αυτή.

 

Εσύ θεωρείς πως έχεις αδικήσει τον εαυτό σου;

Ναι, βεβαίως. Και σε προσωπικές επιλογές, συναισθηματικές. Αλλά όταν κάνω κάτι, το έχω σκεφτεί και μου έχει βγει έτσι, γιατί έχω αφήσει το συναίσθημά μου να εκφραστεί. Οπότε μετά δεν με μαστιγώνω. Βλέπω τι έχω κάνει λάθος και προχωράω. 

 

Υπήρξαν άνθρωποι που σου στάθηκαν σε αυτή την περιπέτεια που δεν το περίμενες;

Ναι, και το αντίθετο. Υπήρξαν τηλέφωνα που χτυπούσαν και έλεγα «κοίτα να δεις... με σκέφτηκαν». Αλλά υπήρξε κι ένα τηλέφωνο που δεν περίμενα να μη χτυπήσει. Ένα τηλέφωνο που δεν έγινε και εκεί μπήκε Χ. Είναι ο άνθρωπος Χ για τη σεζόν.

 

Μέσα σε όλα αυτά ακούστηκε πως μετακομίζεις στο ΣΚΑΪ, κάτι που ξεκαθάρισες πως δεν ισχύει. Έχεις κάποια πρόταση που συζητάς;

Έχω μια δική μου νέα πρόταση, η οποία είναι έτοιμη, την έχω γυρίσει, την έχω μοντάρει και την έχω ολοκληρώσει, για να τη δείξω στο κανάλι μου, το Star. 

 

Έχεις δηλαδή κάνει ένα νέο πιλότο;

Ναι, γιατί εγώ είμαι άνθρωπος της πράξης, όχι της θεωρίας. Αν ήμουν εγώ εργοδότης, προϊστάμενος, θα ήθελα να δω ένα δείγμα. Είναι ακριβώς αυτό που θέλω. Μακάρι να αρέσει στο Star, γιατί εμένα μου αρέσουν οι μακροχρόνιες σχέσεις, η σταθερότητα. Και άμα τα βρούμε, πολύ ευχαρίστως. Διαφορετικά, θα υποχρεωθώ να μοιραστώ την ιδέα μου και με κάποιους άλλους. Όμως, είμαι αποφασισμένη να διεκδικήσω αυτό που θέλω. 

 

Ιδανικά, δηλαδή, δεν θέλεις να συνεχίσεις αυτό που κάνεις;

Ναι, δεν είναι άλλωστε κάτι που έχω κρύψει από το σταθμό. Για μένα αυτός ο κύκλος έπρεπε να τελειώσει το πρωί. Κάναμε μια τεράστια επιτυχία. Προς το τέλος της Πρωινής Μελέτης, εγώ ένιωθα απόλυτα ικανοποιημένη και ήθελα να κλείσω αυτό το κεφάλαιο και να ανοίξω ένα νέο. Δεν είναι κάτι που το λέω τώρα, το έχω μοιραστεί με τους ανθρώπους που πρέπει από τότε. Απλά επειδή είμαι επαγγελματίας, έχω μια συμφωνία που έχει όρους, τους οποίους σέβομαι.

 

Αυτό που έχεις ετοιμάσει θυμίζει σε κάτι αυτό που κάνεις τώρα;

Καμία σχέση. Είναι κάτι που θέλω πολύ να βρει ένα τηλεοπτικό σπίτι, γιατί πραγματικά πιστεύω πως έχουμε κάνει εξαιρετική δουλειά, τόσο, που αν δεν βγει στην τηλεόραση, θα το βγάλω αλλού, στο Διαδίκτυο, ας πούμε.

 

Αν δεν τα έβρισκες με το Star ή με κάποιο άλλο κανάλι, εφόσον θέλεις να κάνεις κάτι πολύ συγκεκριμένο, και σταματούσες από την τηλεόραση, δεν θα σε πείραζε; 

Ειλικρινά, μόνο οικονομικά θα μου στοίχιζε. Ακόμα κι αν μου έλεγαν «αυτό που θέλεις να κάνεις θα το παρουσιάζει κάποιος άλλος, αλλά θα το στήνεις εσύ», αν αυτός ο άλλος πληρούσε κάποιες προδιαγραφές που εγώ θα ήθελα για αυτή την ιδέα, θα το έκανα. 

 

Με το ΣΚΑΪ δεν έχεις κάνει καμία συζήτηση;

Δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Και όταν λέω «δεν μιλάω», εννοώ πως δεν έχω κάνει ραντεβού. Γιατί τηλεφωνήματα για τη διαθεσιμότητά μου είχα και πέρσι και φέτος. Τηλεφωνήματα τύπου «μας ενδιαφέρεις και θέλουμε να κάνουμε ένα ραντεβού» έχουν υπάρξει και θα ανησυχούσα αν δεν υπήρχαν, αλλά δεν ανήκω σε αυτούς που λένε πως μιλάω με ένα σταθμό μόνο και μόνο επειδή έχει υπάρξει ένα διερευνητικό τηλέφωνο. Μιλάω σημαίνει κάνω ραντεβού, παρουσιάζω μια πρόταση ή μου παρουσιάζουν μια δική τους, συμφωνούμε και προχωρούμε ή δεν προχωρούμε στα ραντεβού. Το να πετύχω σε ένα εστιατόριο έναν άνθρωπο που δουλεύει σε ένα άλλο κανάλι και να με ρωτήσει μεταξύ αστείου και σοβαρού «τελικά φεύγεις ή δεν φεύγεις» και «έλα να τα πούμε» δεν είναι θέμα συζήτησης.

 

Είπες στο Πρωινό mou πως σε αυτό που θέλεις να κάνεις δεν έχεις τον πρώτο ρόλο. Τον έχει κάποιος άλλος, δηλαδή;

Όχι. Είναι πολλά άλλα σε πρώτο πλάνο, δεν έχει να κάνει με showbiz, lifestyle και πρόσωπα του θεάματος. Είναι κάτι τελείως διαφορετικό.

 

Μου έκανε εντύπωση η δήλωσή σου πως στην ελληνική τηλεόραση δεν υπάρχουν πολλά πρώτα βιολιά. Πολλοί πρέπει να ενοχλήθηκαν από αυτή τη δήλωση.

Δεν μπορώ να πω την άποψή μου; Εμένα δεν με κρίνουν αν είμαι καλή ή όχι; Πιστεύω πως έχουμε άφθονα πρόσωπα, αλλά δεν έχουμε προσωπικότητες. Οι προσωπικότητες στην τηλεόραση είναι ελάχιστες.

 

Υπάρχουν κάποιοι που ξεχωρίζεις;

Δεν ανήκουν στον τομέα της ψυχαγωγίας. Και δεν θέλω να μπω και στη διαδικασία να αναφερθώ σε ονόματα, γιατί υπάρχουν πολλοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους. 

 

Είπες, επίσης, πως ξεχωρίζεις περισσότερα καλά δεύτερα βιολιά απ’ ό,τι πρώτα.

Ο δεύτερος ρόλος είναι πολύ δύσκολος. Καλώς ή κακώς, από τότε που πήρα τον Πρωινό Kαφέ μέχρι και σήμερα έχω ανάγκη από ανθρώπους να με στηρίζουν στον αέρα. Είμαι άνθρωπος που μου αρέσει να δίνω χώρο, δεν έχω το άγχος της μαρκίζας και έχω ανάγκη από καλά δεύτερα βιολιά. Επειδή έχω ταλαιπωρηθεί πολύ να τα βρω, καταλαβαίνω και την αξία τους. 

 

Πόσο εύκολο είναι για ένα πολύ καλό νούμερο δύο να επιβιώσει δίπλα σε ένα νούμερο έ να;

Εξαρτάται από το πόσο κομπλεξικό είναι το νούμερο ένα ή το νούμερο δύο. Αν είσαι ένα κομπλεξικό νούμερο ένα, που αγχώνεται μήπως φανεί κάποιος άλλος παραπάνω, τότε δεν θα αφήσεις χώρο. Αν είσαι κουλ, δεν έχεις ανάγκη να επιβεβαιώνεις τον εαυτό σου, ποιος είναι το ένα και ποιος το δύο. Εγώ τα θεωρώ χαζά όλα αυτά. Όλοι είναι στο ίδιο πλατό και ο καθένας υποστηρίζει το ρόλο του. 

 

Μέσα σε αυτή τη δουλειά, δέκα χρόνια πια, δεν έχεις ζήσει την ανασφάλεια;

Έχω νιώσει ότι αμφισβητούμαι και έχω στενοχωρηθεί, έχω νιώσει ότι προσπαθούν να με κρατήσουν πίσω για να μην πάρω αέρα, αλλά δεν έχω νιώσει ποτέ πως απειλούμαι. Δεν έχω νιώσει ανασφάλεια ως προς τον εαυτό μου, αν μπορώ ή δεν μπορώ να κάνω κάτι, αλλά την ανασφάλεια της αμφισβήτησης. Ποιες είναι οι προθέσεις αυτών που κινούν τα νήματα απέναντί μου. Αν με αναγνωρίζουν ή όχι. Το έχω ζήσει αυτό στο ξεκίνημά μου.

 

Το ότι κάποιες φορές έχεις αυθόρμητες και πιο χύμα αντιδράσεις στα social media το έχεις μετανιώσει;

Social media ίσον Ελεονώρα, όχι Ελεονώρα Μελέτη official. Το ένα είναι η δουλειά μου και το άλλο η ζωή μου. Στη ζωή μου εγώ λειτουργώ ως Ελεονώρα. Διαφορετικά θα έγραφα τι παπούτσι φοράω, τι μάρκα μπλούζα και τι κραγιόν. Θα έκανα και πέντε-έξι δημόσιες σχέσεις, θα έγλειφα και μερικούς συναδέλφους, για να λέει ο κόσμος «τι ωραία ατμόσφαιρα!» και θα τελείωνε εκεί. Εγώ και διάλογο ανοίγω και με αυτόν που θα πει κάτι πιο αστείο και με αυτόν που θα πει κάτι πιο σοβαρό και με το τρολ, αν και στα τρολ, αν τα στριμώξεις λίγο, δεν τους αρέσει. Θέλουν να έχουν απέναντί τους κάποιον που δεν μιλάει, οπότε πατάω block και συνεχίζω.

 

Δεν φοβάσαι μην κριθεί ό,τι θα πεις;

Όχι, γιατί αυτό είναι η αλήθεια μου εκείνη τη στιγμή. Δεν με νοιάζει σε ποιον θα αρέσει. Γιατί να καταπιέζω τον εαυτό μου; 

 

Έτσι είσαι και στη σχέση σου;

Ναι. Ξέρεις, η σχέση δύο ανθρώπων είναι ουσιαστικά η σχέση έξι ανθρώπων. Αυτός που σου αποκαλύπτεται όταν τον γνωρίζεις τη δεδομένη στιγμή και αυτή που είσαι όταν γνωρίζει ο άλλος εσένα. Αυτή που θα ήθελες να είσαι στα μάτια του και αυτός που θα ήθελε να είναι στα μάτια σου. Και αυτό που πραγματικά είστε και οι δυο σας. Για να φτάσεις στο τελευταίο κομμάτι, περνάς τα άλλα δύο στάδια, που είναι μαγικά, γιατί υπάρχει το κομμάτι του έρωτα και του ενθουσιασμού, αλλά μετά πέφτουν οι μάσκες. Γι’ αυτό κάποιες σχέσεις προχωρούν και άλλες όχι. Εγώ, δυστυχώς ή ευτυχώς, δείχνω από την αρχή ποια είμαι, δεν κοροϊδεύω τον άλλο. Μάλιστα, προσπαθώ να δείχνω τα «κακά» μου πρώτα, γιατί, αν ο άλλος τα δεχτεί, μένει για εμένα. 

 

Διάβασα στο blog σου πως έχει καλοκαιριάσει πλέον και έχεις διάθεση να ερωτευτείς.

Η αλήθεια είναι πως δεν πολυψήνομαι να ερωτεύομαι καλοκαίρια, γιατί θέλω το καλοκαίρι να έχω την ανεξαρτησία μου να ταξιδέψω, είμαι και άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Σήμερα είμαι εδώ, αύριο μπορεί να είμαι στην άλλη άκρη του κόσμου. 

 

Άρα δεν είσαι ερωτευμένη αυτή την εποχή;

Δεν ξαναβάζω κανέναν στη ζωή μου, ούτε καν με δηλώσεις. Σε εσένα είχα πει στην αρχή της σεζόν πως ήμουν με κάποιον. Το πήραν όλοι οι άλλοι και μόνο που δεν παντρεύτηκα και δεν έκανα παιδί με τον άνθρωπο. Είχα χωρίσει και διάβαζα μήνες μετά πως περνάμε μαζί τα Σαββατοκύριακα! Δεν ξαναβάζω κανέναν στις σχέσεις μου και αυτό είναι πολύ συνειδητή απόφαση. 

 

Φαίνεσαι, όμως, πολύ καλά.

Είμαι πιο αποφασισμένη. Σε όλους τους τομείς. Πρέπει να διεκδικείς αυτό που νιώθεις. Τώρα τι θα αποκομίσω απ’ όλα αυτά δεν έχει σημασία. 

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες μελέτη   
Κατηγορία Life & Style

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Η Άλωση Της Πόλης Και Οι Σαρακατσάνοι Του Στυλιανού Παν. Σούρλα (Δικηγόρος Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. τ. Πρόεδρος Συνδέσμου…
Ωράια Η Πλάκα, Αλλά Όχι Με Την Χώρα Το βασικό σύνθημα από το τηλεοπτικό σποτ της ΟΝΝΕΔ για τις Ευρωεκλογές,…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeLife & StyleΕλεονώρα Μελέτη: Γυρίζει Σελίδα! (φωτο) Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων