Τριτη 23 Ιουλιου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Κλίμα Καχυποψίας Μεταξύ Των Κυβερνητικών Εταίρων

Απρ 21, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μέσα σε κλίμα καχυποψίας που δημιουργούν τα προβλήματα συνεννόησης μεταξύ των τριών κυβερνητικών εταίρων αναμένεται

να έλθει αυτή την εβδομάδα στην Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα. 

Το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ διαμαρτύρονται ότι το Μέγαρο Μαξίμου κάνει κινήσεις χωρίς να τους ενημερώνει και τους αιφνιδιάζει. Φέρνουν σαν παράδειγμα την δημοσιοποίηση στο ΦΕΚ της σύστασης των έξι θέσεων των αναπληρωτών υπουργών την περασμένη Τετάρτη χωρίς προηγούμενη συζήτηση του κ. Αντώνη Σαμαρά με τους κ.κ. Βαγγέλη Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Η δημοσιοποίηση άνοιξε θέμα ανασχηματισμού ενώ προκαλεί ερωτήματα για το τι εξυπηρετεί μία αύξηση του κυβερνητικού σχήματος και τί σχέδια έχει ο πρωθυπουργός για τον ανασχηματισμό.

Εάν οι θέσεις καλυφθούν στον ανασχηματισμό όποτε κι αν γίνει αντί για μικρό και ευέλικτο κυβερνητικό σχήμα θα προκύψει ένα από τα μεγαλύτερα σχήματα της μεταπολίτευσης. Παράλληλα δημιουργείται το ερώτημα σε τι αποσκοπεί πχ ο ορισμός αναπληρωτή υπουργού Μακεδονίας Θράκης. 

Από το Μέγαρο Μαξίμου από τη μία λένε ότι δεν υπάρχει θέμα στις σχέσεις μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών ενώ από την άλλη ρωτούν με εκνευρισμό «γιατί διαμαρτύρεται ο κ. Βενιζέλος για τον ανασχηματισμό τον οποίο ζητά εδώ και δύο μήνες;».

Ενδεικτικό του όχι καλού κλίματος είναι ότι την περασμένη Πέμπτη καταψηφίστηκε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας. Από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ λένε ότι άλλη διάταξη είχε συμφωνηθεί και άλλη έφερε την τελευταία στιγμή χωρίς να τους ενημερώσει ο αρμόδιος υπουργός αιφνιδιάζοντάς τους. 

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών προκειμένου να συζητηθεί το νομοσχέδιο με τις ρυθμίσεις που αποφασίστηκαν στην διαπραγμάτευση με την Τρόικα ξεχνώντας... ότι την εβδομάδα αυτή ο κ. Κουβέλης θα απουσιάζει στις Βρυξέλλες και το νομοσχέδιο πρέπει να κατατεθεί μέχρι την Πέμπτη καθώς υπάρχει μπροστά η συνεδρίαση του Euroworking group. 

Tελικώς οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου θα συζητηθούν σε σύσκεψη του κ. Γιάννη Στουρνάρα με επιτελείς των δύο κομμάτων της συμπολίτευσης. Θεωρείται πάντως ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα στην κοινοβουλευτική διαδικασία γι αυτό και απορρίφθηκε εισήγηση να έλθουν οι ρυθμίσεις με την μορφή Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. 

Η κυβέρνηση πάντως έχει και πιο δύσκολα θέματα μπροστά της καθώς μέχρι το τέλος του Απριλίου θα πρέπει να κλείσει το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης της Εθνικής καθώς και ο διαγωνισμός για την ΔΕΠΑ. Στο μεν θέμα της ανακεφαλαιοποίησης γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθούν τα ποσά ώστε να αποφευχθεί η υπαγωγή στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ εμπλοκή δημιουργήθηκε την περασμένη εβδομάδα με την απαίτηση της Κομισιόν για δέσμευση της εγγυητικής επιστολής των συμμετεχόντων που προκάλεσε την αντίδραση των ρωσικών συμφερόντων εταιριών που απείλησαν να αποχωρήσουν. 

Παράλληλα ο πρωθυπουργός έχει ήδη αρχίσει και προετοιμάζεται για τον επόμενο έλεγχο της Τρόικας τον Ιούνιο όταν θα τεθεί συνολικά η πορεία του δημοσιονομικού προγράμματος. Ο κ. Σαμαράς θέλει να αποφύγει την λήψη νέων μέτρων στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του μνημονίου. Ήδη η αντιπολίτευση κάνει λόγω για τέταρτο μνημόνιο και νέα μέτρα καθώς θα διαπιστωθεί παρέκκλιση από τα συμφωνηθέντα. 

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες Τρόικα    κυβέρνηση    ΝΔ    ΠΑΣΟΚ    ΔΗΜΑΡ   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Μεγάλη Ώρα Για Την Πατρίδα... Απόψε θα γίνει στη Βουλή η ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο. Το Πολυνομοσχέδιο…
Παραπονάκια Στον Απόηχο Της Παράστασης "Βαφτίσια" Μπορεί να μην έπεφτε καρφίτσα χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ όπου…
Ανέκδοτο: Ο Λαρισαίος Και Ο Αθηναίος Τρακαρει ένας αθηναίος με ένα λαρισαίο. Γυρνάει ο αθηναίος στο σπίτι και…
Σκηνές... Ροκ Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Για Ένα Ψήφισμα Μπορεί η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να είχε θέμα το Σχέδιο…
«Πράσινη» Οβίδα Του Κ. Σάββα Στον Θ. Πάγκαλο Το διαβάσαμε πριν από λίγη ώρα στον λογαριασμό που έχει στο Facebook…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΚλίμα Καχυποψίας Μεταξύ Των Κυβερνητικών Εταίρων Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων