Σαββατο 15 Αυγουστου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Βαρουφάκης: ''Με Tο Nέο Mνημόνιο Παραδίδεται Το ΣΔΟΕ Σε Ένα Από Τα Φέουδα Της Τρόικας''

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη σημερινή του τοποθέτηση στη συνεδρίαση των επιτροπών της Βουλής, ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε

μεταξύ άλλων πως στο νέο μνημόνιο υπάρχουν ύποπτα εδάφια και υπογράμμισε πως η συμφωνία που προτείνεται δεν είναι βιώσιμη.Κατά την τοποθέτησή του στην επιτροπή της Βουλής ο πρώην υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε τονίζοντας πως η συμφωνία - μνημόνιο το οποίο έρχεται προς ψήφιση είναι μία συμφωνία μη βιώσιμη. Ο Γιάνης Βαρουφάκης υπογράμμισε πως ο βασικός λόγος για τον οποίο η συγκεκριμένη συμφωνία δεν είναι δυνατό να αποτελέσει λύση, είναι το γεγονός πως δεν προβλέπεται αρχικά η απομείωση και περικοπή του ελληνικού χρέους. 

Ο κύριος Βαρουφάκης τόνισε χαρακτηριστικά « η αναδιάρθρωση του χρέους γίνεται ώστε να χρειαστεί μία χώρα λιγότερα δάνεια, μικρότερη λιτότητα. Τα μέτρα αποφασίζονται και εφαρμόζονται μετά την απομείωση των χρεών γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο είναι δυνατή η ανάπτυξη. Με το νέο μνημόνιο έχουμε την αντίθετη ακολουθία και αυτό δημιουργεί μεγάλα ερωτηματικά». 

Στη συνέχεια ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε πως ακόμη ένας λόγος για τον οποίο η συμφωνία είναι αδύνατο να αποτελέσει λύση είναι το γεγονός πως το ΔΝΤ δεν πρόκειται να μετάσχει στο νέο πρόγραμμα και μοιραία ο ESM δεν θα μπορέσει να το παράσχει. 

Ο κύριος Βαρουφάκης τόνισε κλείνοντας πως με το νέο μνημόνιο ουσιαστικά παραχωρείται και το προσωπικό και οι πόροι του ΣΔΟΕ από το Υπουργείο Οικονομικών στη Γενική Γραμματεία Εσόδων. Ο πρώην ΥΠΟΙΚ τόνισε χαρακτηριστικά: «Ένα μέγιστης σημασίας έργο στο ΥΠΟΙΚ ήταν η προσπάθεια του ΣΔΟΕ για την ταυτοποίηση των ΑΦΜ με τραπεζικούς λογαριασμούς. Στις ημέρες που ήμουν στο Υπουργείο η προσπάθεια αυτή ήταν πάρα πολύ δύσκολη και υπήρξαν πάρα πολλά εμπόδια από τη ΓΓΕ, τα οποία με μεγάλο κόπο και πολύ προσπάθεια ξεπεράστηκαν. Στο νέο όμως μνημόνιο δεσμευόμαστε να περάσουμε όλο το προσωπικό και τους πόρους στη ΓΓΕ και αυτό είναι πάρα πολύ ύποπτο. Ο ΣΔΟΕ παραδίδεται σε ένα από τα φέουδα της τρόικας και θα πρέπει να το σκεφτούμε πάρα πολύ σοβαρά».

Πηγή: skai.gr

Ετικέτες Βαρουφάκης    μνημόνιο    Μέτρα    ΣΔΟΕ    Τρόικα   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ολοκληρωμένο Σχέδιο Εξόδου Της Ελλάδας Από Την Κρίση Tου Αβέλλα Ν. Μιχαήλ, Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών – Αστυνομικός
Η Επόμενη Μέρα………. Tης Μαρίας Γαβαλά, Μέλος Του ΓΠ Θεσσαλίας Του ΚΚΕ
Μέσα Στο Ευρώ Με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος – Πρώην Νομάρχης)
''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΒαρουφάκης: ''Με Tο Nέο Mνημόνιο Παραδίδεται Το ΣΔΟΕ Σε Ένα Από Τα Φέουδα Της Τρόικας'' Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων