Παρασκευη 24 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Σύγκρουση Για Τη Διαδικασία Στη Βουλή... Θα Το Ξημερώσουν Πάλι!

Ιουλ 23
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο ξεκίνησε ουσιαστικά στις 11 - Θα ολοκληρωθεί στις 3 το πρωί - Παρών και ο Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει αργότερα

Με σκληρή πολιτική κόντρα και αιχμές για τα διαδικαστικά, ξεκίνησε η συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής για τα προαπαιτούμενα. Παρών στην συνεδρίαση είναι και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει αργότερα.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με σκληρή αντιπαράθεση για την διαδικασία, καθώς η πρόεδρος της Βουλής φαίνεται πως οδηγεί την σχέση της με την κυβέρνηση στα άκρα. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, που έχει και την βασική ευθύνη για την εισήγηση των νομοσχεδίων αλλά και για την διαδικασία νομοθέτησης, για «καταστρατήγηση της δημοκρατικής διαδικασίας». Στην συνέχεια πήραν το λόγο στελέχη όλων των κομμάτων, με αποτέλεσμα η ουσιαστική συζήτηση να ξεκινήσει γύρω στις 11 το βράδυ, ενώ όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων Αλέξης Μητρόπουλος, αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 3 το πρωί.



Πρώτος ομιλητής ήταν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος μάλιστα ξεκίνησε αστειευόμενος, λέγοντας πως εκείνος απόψε «είναι το hors d'oeuvre, καθώς κυρίως πιάτο είναι ο Παρασκευόπουλος»! Ο κύριος Τσακαλώτος ανέφερε ότι πριν το τέλος του 2015 η κυβέρνηση θα φέρει λύση για τα «κόκκινα δάνεια» και πως ό,τι κατατέθηκε τώρα προς ψήφιση ήταν σε συνεννόηση με τους θεσμούς: Σε συνεννόηση με τους Θεσμούς δεν συμπεριλήφθηκαν οι ρυθμίσεις για τις πρόωρες συντάξεις και ο φόρος για τους αγρότες, ξεκαθάρισε ο κύριος Τσακαλώτος. Με την έναρξη της ομιλίας του πάντως ο υπουργός Οικονομικών άναψε τα αίματα, καθώς επιτέθηκε στον Αντρέα Λοβέρδο, αναφέροντας πως διαπόμπευσε οροθετικές γυναίκες για να κερδίσει ψήφος και προκαλώντας έτσι σφοδρή αντίδραση από τα έδρανα του ΠΑΣΟΚ.

Η κυβέρνηση θα φέρει το νομοσχέδιο και για τα καθυστερούμενα δάνεια, δήλωσε αμέσως μετά λαμβάνοντας το λόγο και ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, που επεσήμανε στην ομιλία του πως στις ρυθμίσεις του προαπαιτούμενου υπάρχουν και κάποιες προβληματικές, οι οποίες όμως δεν μπορούν να καθορίσουν αρνητική στάση επί του συνόλου. Προσπαθήσαμε να επιμείνουμε στις θέσεις μας, αλλά δεν καταφέραμε να αλλάξουμε τις θέσεις των θεσμών, τόνισε. Έχω διαβεβαιωθεί από τους αρμόδιους ότι δεν θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε από το Grexit, καθώς βρισκόμαστε μπροστά σε κατάσταση ανάγκης και καλούμαστε να επιλέξουμε το λιγότερο κακό πρόβλημα, τόνισε ο υπουργός.

Από την αξιωματική αντιπολίτευση πρώτος έλαβε το λόγο ο εισηγητής Νίκος Δένδιας που επεσήμανε πως η οδηγία για τις τράπεζες είναι θετική στην εισαγωγή της. Στην ομιλία του ο κύριος Δένδιας πρόσθεσε πως ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας δεν μπορεί να αλλάζει κάθε τρεις μήνες και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός είναι κατά 62% μέτοχος του τραπεζικού συστήματος.

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες Βουλή    πολυνομοσχέδιο   
Κατηγορία Ελλάδα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2015 00:30

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ολοκληρωμένο Σχέδιο Εξόδου Της Ελλάδας Από Την Κρίση Tου Αβέλλα Ν. Μιχαήλ, Μέλος Διαβούλευσης Δ. Τεμπών – Αστυνομικός
Η Επόμενη Μέρα………. Tης Μαρίας Γαβαλά, Μέλος Του ΓΠ Θεσσαλίας Του ΚΚΕ
Μέσα Στο Ευρώ Με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος – Πρώην Νομάρχης)
''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΣύγκρουση Για Τη Διαδικασία Στη Βουλή... Θα Το Ξημερώσουν Πάλι! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων