Κυριακη 20 Απριλιου 2014

Άγιο Πάσχα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Εκπλήξεις Στο Ευρωψηφοδέλτιο Και Περιοδεία Σαμαρά Σε Όλη Την Ελλάδα – ''Πονάει'' Σε Μεγάλες Περιφέρειες Και Δήμους Η ΝΔ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στην εμπροσθοφυλακή του προεκλογικού αγώνα, που ξεκινά επισήμως αμέσως μετά το Πάσχα, τίθεται πλέον ο

πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενισχυμένος από τις πρόσφατες εξελίξεις στην οικονομία, αλλά και τις τουλάχιστον ενθαρρυντικές δηλώσεις της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Άγνκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα "εξορμήσεων" του κυρίου Σαμαρά είναι ήδη έτοιμο και περιλαμβάνει πέραν των επισκέψεων του στις πρωτεύουσες των μεγάλων περιφερειών και στοχευμένες παρουσίες του σε "ειδικά ακροατήρια", όπου οι αναλύσεις των τάσεων της κοινής γνώμης δείχνουν ότι η Νέα Δημοκρατία χωλαίνει πολιτικά.

Στο μέτωπο των Ευρωεκλογών, τα τελευταία ευρήματα των δημοσκοπήσεων, που παραπέμπουν σε θρίλερ ακόμη και την πρωτιά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ αναπτερώνουν τις ελπίδες των επιτελών της Λεωφόρο Συγγρού. Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι οι θετικές εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία θα βελτιώσουν έτι περαιτέρω τις εκλογικές επιδόσεις του μεγαλύτερου κυβερνητικού εταίρου, της ΝΔ, και "δείχνουν" προς την έξοδο της χώρας στις αγορές αλλά και την επικείμενη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου.

Πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στη Νέα Δημοκρατία σε ό,τι αφορά στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς σε μεγάλες περιφέρειες και Δήμους οι αντάρτικες υποψηφιότητες πληγώνουν τη Λεωφόρο Συγγρού. Συγκεκριμένα, οι συσχετισμοί στην Περιφέρεια Αττικής, όπου η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου δεν έχει κάνει το επιθυμητό γκελ, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, όπου ο αντάρτης Απόστολος Τζιτζικώστας διατηρεί μεγαλύτερη δυναμική έναντι του επίσημου υποψήφιου, Γιάννη Ιωαννίδη, στο Δήμο Αθηναίων, όπου ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έχοντας στα νώτα του και τον αντάρτη Νικήτα Κακλαμάνη ειναι σταθερά δεύτερος, πίσω από τον Γιώργο Καμίνη και στο Δήμο Θεσσαλονίκης, όπου ο Γιάννης Μπουτάρης είναι πρώτος μακράν του δεύτερου γαλάζιου υποψήφιου, Σταύρου Καλαφάτη, είναι μάλλον δυσμενείς για το κυβερνών κόμμα.

Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ήδη αποφασίσει να στηρίξει εμπράκτως τις προαναφερθείσες υποψηφιότητες και με τη δική του φυσική παρουσία, φοβούμενος ότι το βράδυ της 25ης Μαΐου η Νέα Δημοκρατία θα έχει απολέσει τις δυο μεγαλύτερες περιφέρειες και τους 3 σημαντικότερους Δήμους της χώρας. Την ίδια ώρα, πάντως, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κάνει πράξη, όπως λένε στενοί συνεργάτες του ότι το πρωτογενές πλεόνασμα ενεργοποιεί τη διαδικασία μερικής τουλάχιστον αποκατάστασης των αδικιών, που έχουν υποστεί ευπαθείς κοινωνικές ομάδες από την επιβολή των Μνημονίων.

Μετά τη χθεσινή του συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας αλλά και την τέως και νυν διοίκηση του ΕΚΚΑ, ο πρωθυπουργός, ανακοίνωσε ότι σε περίπου ενάμιση μήνα θα είναι έτοιμο προς λειτουργία ένα πρότυπο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Αστέγων, πού θα στεγαστεί στο ανακαινισμένο κατόπιν ιδιωτικής δωρεάς Δρακοπούλειο Κέντρο στην Πλατεία Βάθη. Επιπλέον, προανήγγειλε σε επόμενο στάδιο τη δημιουργία ακόμη 4 ανάλογων κέντρων σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Γιάννενα και Λάρισα, όπου διαπιστώνονται μεγάλα ποσοστά φτώχειας.

Ευρώ ή δραχμή...


Μια ακόμη εκλογική αναμέτρηση με το δίλημμα ευρώ ή δραχμή θα είναι όπως όλα δείχνουν και η αναμέτρηση των ευρωεκλογών. Η σημερινή παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ θα είναι απλά η αρχή του... πολέμου εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πρωθυπουργός επιλέγοντας προσωπικότητες από τον αθλητικό και τον καλλιτεχνικό χώρο ως υποψηφίους επιχειρεί να στείλει μήνυμα αισιοδοξίας. Ταυτόχρονα με πρόσωπα από το ΛΑΟΣ, αλλά και τη λεγόμενη Καραμανλική πτέρυγα επιχειρεί να δώσει χαρακτήρα κεντροδεξιάς πανστρατιάς ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε παράλληλο χρόνο και αυτό θα φανεί και στην σημερινή ομιλία του Πρωθυπουργού ο Α. Σαμαράς θα χρησιμοποιήσει το χαρτί της δραχμής, ένα χαρτί που έφερε ξανά στο τραπέζι το αριστερό ρεύμα στον ΣΥΡΙΖΑ και θα το αντιπαραβάλει με τις οικονομικές επιτυχίες της κυβέρνησης θέτοντας εκ νέου το δίλημμα για την πορεία της χώρας εντός ή εκτός της Ευρώπης.

Τα ονόματα που θα “παίξουν” στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ


Στο ψηφοδέλτιο που θα παρουσιάσει στις 14:00 το μεσημέρι ο Α. Σαμαράς θα δούμε ονόματα όπως της Μαριέττας Γιαννάκου, αλλά και της Ρόδης Κράτσα και της Νίκης Τζαβέλα, αλλά και του Σταύρου Ξαρχάκου που υπήρξε και στο παρελθόν επί Κ. Καραμανλή ευρωβουλευτής.
Από τους βουλευτές ο Μανώλης Κεφαλογιάννης αλλά και ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Κώστας Μουσουρούλης που θα παραιτηθούν από βουλευτές θα δηλώσουν παρόν.
Στο ευρωψηφοδέλτιο θα δούμε τα ονόματα και του πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομάτη, της πρώην βουλευτή Ελίζα Βόζενμπεργκ, και της πρώην βουλευτή και δημοσιογράφου Νατάσσας Ραγιού.
Από τους χώρους εκτός πολιτικής θα υπάρξουν ονόματα όπως του καθηγητή της καρδιολογίας Χριστόδουλου Στεφανάδη, του πρώην αρχηγού της εθνικής ποδοσφαίρου Θοδωρή Ζαγοράκη του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, αλλά και των δημοσιογράφων Μ. Σπυράκη και Γ. Κύρτσου.
Πηγή: newsit.gr

Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

marios
ganoxoritou
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Δίκη Του Ιησού Του Στυλιανού Σούρλα (Δικηγόρος, Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.)
''Το Οραμά Μας Για Την Θεσσαλία...'' Του Μπάμπη Παπασπύρου
Σαρακατσαναίοι Και Ελληνική Επανάσταση Του Στυλιανού Σούρλα, Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου - Δ ι κ η γ…
Συγγνώμη Αρχιστράτηγε... Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.
«Οδός ;» Αίτημα Για Ονοματοδοσία Για Κωνσταντίνο Χαλκίδη Και Χρήστο Καρανάσιο Της Λίας Γκουντρουμπή Θώμου, Δημ. Σύμβουλος 4ης Δημ. Κοινότητας Δήμου Λαρισαίων
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΕκπλήξεις Στο Ευρωψηφοδέλτιο Και Περιοδεία Σαμαρά Σε Όλη Την Ελλάδα – ''Πονάει'' Σε Μεγάλες Περιφέρειες Και Δήμους Η ΝΔ Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων