Σαββατο 12 Οκτωβριου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Οργή Στο Περιστέρι Για Το Θάνατο Του 19χρονου (φωτο)

Αυγ 16, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στις πέντε το απόγευμα ξεκίνησε η νεκρώσιμος ακολουθία για τον 19χρονο Θανάση Καναούτη, που σκοτώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Περιστέρι 

κατά τη διάρκεια ελέγχου εισιτηρίων σε τρόλεϊ στο οποίο επέβαινε. 

Συγγενείς, φίλοι και πολλοί πολίτες που ευαισθητοποιήθηκαν από την τραγική υπόθεση, έχουν συγκεντρωθεί στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου Περιστερίου, για να πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση Καναούτη.

Οι περισσότεροι φίλοι του «Μπαζ» όπως ήταν το παρατσούκλι του 19χρονου στο facebook έχουν βάλει στο προφίλ τους φωτογραφίες με μαύρες κορδέλες σε ένδειξη πένθους με τη σύντροφό του Σάρα να τον αποχαιρετά με τη φράση «Καλό ταξίδι... να προσέχεις...». Την ίδια ώρα, διαμαρτυρία πραγματοποίησαν από τις τέσσερις το απόγευμα πλήθος πολιτών στην πλατεία Δημαρχείου (σταθμός μετρό Περιστέρι) για τον θάνατο του 19χρονου, έπειτα από κάλεσμα της Ανοιχτής Λαϊκής Συνέλευσης Περιστερίου και του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας. Αρκετός κόσμος, κυρίως νέα παιδιά, με συνθήματα και πανό διαμαρτυρήθηκαν για τον άδικο χαμό του 19χρονου, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το νεκροταφείο, όπου κηδεύεται ο άτυχος νεαρός.

«Εκδίκηση ζητάει η αλληλεγγύη, το όπλο των λαών» και «Καμία ανοχή στον κοινωνικό κανιβαλισμό» ήταν μερικά από τα συνθήματά τους.

Εν τω μεταξύ, μικροένταση προκλήθηκε νωρίτερα, όταν αστικό λεωφορείο, που μετέφερε αρκετούς επιβάτες, στο ύψος της Παναγή Τσαλδάρη, σταμάτησε σε κόκκινο φανάρι. Μερικοί από τους συγκεντρωμένους περικύκλωσαν το όχημα και άρχισαν να το χτυπάνε, ως έκφραση οργής και αγανάκτησης για τον θάνατο του 19χρονου. Μάλιστα, κάποιοι πέταξαν πέτρες προς το λεωφορείο, με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του, ενώ έγραψαν επάνω του με κόκκινο σπρέι και κεφαλαία γράμματα τη λέξη «δολοφόνοι». Σημειώνεται πως κλειστή είναι αυτή την ώρα η Παναγή Τσαλδάρη, λόγω της κηδείας του 19χρονου. Mε απόφαση της ΟΣΥ Α.Ε. έχουν σταματήσει τα δρομολόγια των τρόλεϊ 12, 24, 25 τα οποία εξυπηρετούν την περιοχή, υπό τον φόβο νέων επεισοδίων. Τα δρομολόγια θα αρχίσουν να διεξάγονται κανονικά μετά το τέλος της κηδείας. Κλειστοί είναι, επίσης, οι σταθμοί του Μετρό σε Περιστέρι και Ανθούπολη, έπειτα από εντολή της αστυνομίας. Οι συρμοί τερματίζουν στον Άγιο Αντώνιο. 

Παράλληλα, για τη Δευτέρα 19/08, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Συγκοινωνιών στο σταθμό του μετρό Εθνική Άμυνα» με σκοπό - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - «να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί και να σταματήσουν οι έλεγχοι των κεφαλοκυνηγών στα μέσα μαζικής μεταφοράς».

Σημειώνεται πως σήμερα το πρωί κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ έλεγξε το τρόλεϊ πάνω στο οποίο έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό ενώ έγινε και αναπαράσταση. Πραγματογνώμονες ήλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Ακόμη, η διοίκηση της ΟΣΥ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής του οχήματος.

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες οργη περιστερι    19χρονος    κηδεία   
Κατηγορία Ελλάδα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 16 Αυγούστου 2013 19:45

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

"Όχι Άλλα Δάκρυα Για Το Αεροδρόμιο" Toυ Απόστολου Παπατόλια, ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου - πρώην νομάρχη
Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Η Ώρα Της Αλήθειας Παρέμβαση του Γιώργου Σούλτη, επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» για τις δημοτικές εκλογές
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΟργή Στο Περιστέρι Για Το Θάνατο Του 19χρονου (φωτο) Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων