Τριτη 30 Ιουλιου 2013

Ανδρόνικος, Ανδρονίκη

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Μπροστά Η ΝΔ Με 1%- Ανεβαίνει Το ΠΑΣΟΚ Και Μεγάλη Χαμένη Η ΔΗΜ.ΑΡ

Ιουλ 11, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πρώτο βαρόμετρο του ΣΚΑΙ και της Public Issue  μετά τον ανασχηματισμό και την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ

από την κυβέρνηση είχε αποκαλύψεις.

 Σύμφωνα με τους πολίτες, ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης από τα δύο κόμματα, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχει κατά πλειοψηφία αρνητικές αντιδράσεις σε ποσοστό 52%, ενώ μόνο ένα ποσοστό 23% αντιδρά θετικά σε αυτή την πολιτική κίνηση.

Στο βαρόμετρο φαίνεται πως οι πολίτες σε ποσοστό 34% θεωρούν καλύτερη κυβέρνηση, αυτή μετά από τη συνεργασία Νέας Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ, ενώ το 23% θεωρούν καλύτερη μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Και οι δύο πάντως αυτές πτυχές χάνουν από την απάντηση ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ που συγκεντρώνει ποσοστό 39%.

Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 27,5%, η ΧΑ είναι τρίτο κόμμα με 11%, 8% καταγράφει το ΠΑΣΟΚ, 7% η ΑΝΕΛ και το ΚΚΕ, και 3% η ΔΗΜΑΡ που είναι στο όριο για την είσοδό της στη Βουλή. Όλα τα υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν 8%.

Από τις μεταβολές η Νέα Δημοκρατία χάνει μέσα σε ένα μήνα 1%, ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερό, ενώ άνοδο 1,5% παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ. Οι ΑΝΕΛ σημειώνουν άνοδο 1%, η Χρυσή Αυγή μείωση 0,5%, η ΔΗΜΑΡ πτώση 1,5%, το ΚΚΕ άνοδο 1%

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει 53% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 34%. Από το Σεπτέμβριο του 2012 οπότε η ΝΔ συγκέντρωνε 41% έφθασε στο χαμηλότερο σημείο το Νοέμβριο με 25% και στο ανώτερο τον Ιούνιο του 2013 με 57% για να υποχωρήσει στο 53% τον Ιούλιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αφετηρία το Σεπτέμβριο (41%) έφθασε στο ανώτερο σημείο το Δεκέμβριο με 60%, και στο χαμηλότερο σημείο τον Ιούνιο με 31% για να ανακάμψει στο 34% τον Ιούλιο.

Καταλληλότερος πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 41% και ακολουθεί ο κ. Τσίπρας με ποσοστό 30%, ενώ το 27% απαντούν Κανένας από τους δύο.

Από τα υπόλοιπα στοιχεία της έρευνας, φαίνεται τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μία βελτίωση μικρή στην ικανοποίηση των πολιτών από τη ζωή τους. Πλέον το 27% δηλώνει ικανοποιημένο ενώ το αντίστοιχο περσινό ποσοστό ήταν 17%, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία παραμένουν δυσαρεστημένοι σε ποσοστό 73% αν και πέρυσι το ποσοστό ήταν 82%.


Πηγή: Newsit.gr

Ετικέτες Δημοσκόπηση    ΣΚΑΙ   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αυτοί Δεν Είναι Έλληνες...  Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την…
Nα Πουλάς, Αλλά Και Να Κερδίζεις Την εβδομάδα που έφυγε δυο σπουδαίοι επαγγελματίες αθλητές αποφάσισαν να αφήσουν τον…
Η Μεγάλη Ώρα Για Την Πατρίδα... Απόψε θα γίνει στη Βουλή η ψηφοφορία για το Πολυνομοσχέδιο. Το Πολυνομοσχέδιο…
Παραπονάκια Στον Απόηχο Της Παράστασης "Βαφτίσια" Μπορεί να μην έπεφτε καρφίτσα χθες το βράδυ στο Κηποθέατρο Αλκαζάρ όπου…
Ανέκδοτο: Ο Λαρισαίος Και Ο Αθηναίος Τρακαρει ένας αθηναίος με ένα λαρισαίο. Γυρνάει ο αθηναίος στο σπίτι και…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΜπροστά Η ΝΔ Με 1%- Ανεβαίνει Το ΠΑΣΟΚ Και Μεγάλη Χαμένη Η ΔΗΜ.ΑΡ Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων