Σαββατο 2 Αυγουστου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

ARTΚουβέρ: Η Τέχνη «Βγαίνει» Στη Λάρισα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τα έργα της συλλογής Κατσίγρα εκτίθενται σε καφέ και χωρους εστίασης στη Λάρισα

Κάποιοι λένε ότι η υψηλή τέχνη απευθύνεται σε λίγους. Κι όμως μπορεί να απευθύνεται σε όλους. Και να χωράει παντού και ειδικά σε χώρους στους οποίους νιώθουμε άνετα να περνάμε αρκετό από τον χρόνο μας, δηλαδή σε καφέ και εστιατόρια. Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μουσείων, που γιορτάστηκε στις 18 Μαΐου, η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα και ο νεοσύστατος Σύλλογος Ιδιοκτητών Καταστημάτων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας, ενώνουν τις δυνάμεις τους και φέρνουν την τέχνη ένα βήμα πιο κοντά στην πόλη …και στον πολίτη, μέσω μιας πρωτότυπης έκθεσης υπό τον τίτλο «ARTΚουβέρ». Έτσι, από την Τετάρτη 28 Μαΐου και για δέκα ημέρες, αντίγραφα έργων από την πλούσια συλλογή έργων της Πινακοθήκης θα εκτίθενται σε καφέ και εστιατόρια της πόλης. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα λάβουν χώρα μια σειρά από παράλληλες δράσεις σε συνεργασία με το ΣΜουΘ, διαλέξεις και live art performances.

Την Παρασκευή 30 Μαΐου, στην κεντρική πλατεία της Λάρισας από τις 6 το απόγευμα, 6 Λαρισαίοι καλλιτέχνες, οι Μ. Ζησοπούλου, Ε. Καλαμπαλίκη, Ε. Λάνταβου, Α. Λάσκαρης, Χ. Λάσκαρης και Δ. Οικονόμου θα πραγματοποιήσουν μια μοναδική live art performance, κατά την οποία θα αναπαράγουν, ο καθένας χρησιμοποιώντας τη δική του τεχνική και ύφος, το γνωστό έργο του Νικηφόρου Λύτρα, «Προσωπογραφία Κωνσταντίνου Μ. Μελά». Μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πλήρες πρόγραμμα των δράσεων.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας. Χορηγοί: Leroy Merlin, Dimello caffe, Φωτοτυπείο, Κάβα Vlassis, Κάβα Kostas, Δομοτεχνική, Πάνα Σαπούνι Χαρτί, Κτήμα Καριπίδης, GK Καρέλας.
Στη δράση παίρνουν μέρος: Άζυμο, Ακαμάτρα, Απέριττον, Αποθήκη, Baricou, Bello, Bollocks, Bukowski, Gossip, il Fiore, Juke box, Just wine bar, Καπηλειό, Κλίμαξ, Kubrick, Las Ramblas, Negro, Peak, Playhouse, Πόρτεγο, Q, Tessera, Umami, Vintage, Χρώμα.

Ετικέτες τέχνη    ΚΑΦΕ    Εστίαση    Λάρισα   
Κατηγορία Πολιτισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΠολιτισμοςARTΚουβέρ: Η Τέχνη «Βγαίνει» Στη Λάρισα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων