Τεταρτη 2 Ιουλιου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

''Χτυπούν'' Σαν Μάστιγα Οι Παιδόφιλοι Στα Social Media

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έναν 29χρονο, ο οποίος υποδυόμενος ανήλικο μαθητή στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «facebook» εκβίαζε ανήλικα κορίτσια, προκειμένου να

του στείλουν φωτογραφίες τους με άσεμνο περιεχόμενο για να μην αναρτήσει στο διαδίκτυο άλλες φωτογραφίες τους, που είχε ήδη στην κατοχή του, συνέλαβαν αστυνομικοί στον Βόλο και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων.

 

Όπως προέκυψε, ο 29χρονος, κατά το τελευταίο 9μηνο, δημιουργώντας προφίλ στο «facebook» και υποδυόμενος ανήλικο μαθητή, προσέγγιζε και συνομιλούσε διαδικτυακά και τηλεφωνικά με ανήλικες κοπέλες. Μάλιστα, τις έπειθε να τού στείλουν ημίγυμνες φωτογραφίες τους και στη συνέχεια, με την απειλή ότι θα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο, τις εξανάγκαζε να του στείλουν κι άλλο φωτογραφίες τους με γυμνό περιεχόμενο.

 

Σε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι του συλληφθέντα βρέθηκε πλήθος αρχείων σε ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης με υλικό παιδικής πορνογραφίας, τα οποία και κατασχέθηκαν μαζί μ' ένα κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε ο 29χρονος για να επικοινωνήσει με τις ανήλικες κοπέλες.

 

Από την επιτόπια αυτοψία στα κατασχεθέντα πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, καθώς και πλήθος άλλων αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.

 

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

 

«Μάστιγα» η παιδική πορνογραφία στο ίντερνετ

 

Σε... μάστιγα εξελίσσεται η πορνογραφία ανηλίκων μέσω... εκβιασμών στο Facebook. Οι συλλήψεις της Διέυθυνσης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αυξάνονται καθώς τα κρούσματα τέτοιου τύπου πληθαίνουν.

 

Χαρακτηριστικά παραδείγματα: 

 

Ένας νεαρός 21 ετών συνελήφθη τον Ιανουάριο στη Γλυφάδα καθώς εκβίαζε 15χρονη κοπέλα και δημοσιοποίησε προσωπικές της φωτογραφίες στο Διαδίκτυο. Όπως κατήγγειλε η 15χρονη, η οποία μένει μόνιμα στο Λονδίνο, άρχισε να συνομιλεί με τον νεαρό μέσω του Facebook πριν από περίπου ένα χρόνο, ενώ γνωρίστηκαν από κοντά τον περασμένο Αύγουστο στη Ρόδο, όπου το κορίτσι πήγε για διακοπές με τους γονείς της και ο νεαρός ήταν φαντάρος.

 

Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους μέσω FΒ, εκείνος την έπεισε να του στείλει προσωπικές, γυμνές φωτογραφίες της. Στην πορεία άρχισε να της ζητά περισσότερες και στην άρνηση του κοριτσιού, ξεκίνησε να την εκβιάζει, απειλώντας την ότι θα δημοσιοποιούσε στο Διαδίκτυο τις φωτογραφίες που ήδη είχε και παράλληλα ότι θα ενημέρωνε τη μητέρα της. Τελικά, ο νεαρός αφού απέσπασε επιπλέον φωτογραφίες από την κοπέλα, παραβίασε το προφίλ της στο και FΒ αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης και ανήρτησε εκατοντάδες γυμνές φωτογραφίες της.

 

Τον Μάρτιο, στη σύλληψη ενός 23χρονου, ο οποίος υποδυόμενος ανήλικες στο Facebook, εκβίαζε 11χρονη να του στείλει φωτογραφίες με γυμνό περιεχόμενο, προχώρησε η αστυνομία με την κατηγορία της πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου. 

 

Ειδικότερα, ο πατέρας 11χρονης κατήγγειλε ότι, άγνωστο άτομο υποδυόμενο ανήλικα κορίτσια, σε δύο προφίλ στο Facebook, συνομιλούσε με την κόρη του και αφού την έπεισε να του στείλει προσωπικές της φωτογραφίες, στη συνέχεια απαιτούσε εκβιαστικά να του στείλει και άλλες με γυμνό περιεχόμενο, για να μην δημοσιοποιήσει αυτές που είχε ήδη στη κατοχή του.

Η ανήλικη φοβούμενη τις απειλές, του έστειλε τρεις φωτογραφίες με περιεχόμενο, τις οποίες το άτομο αυτό δημοσιοποίησε σε ένα από τα προφίλ.

Πηγή: newpost.gr

 

Ετικέτες παιδόφιλοι    facebook   
Κατηγορία Κοινωνία
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014 19:44

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
"Ζητείται Σοσιαλδημοκρατία - Η Κεντροαριστερά Δεν Μπορεί Να Υπάρξει Χωρίς Κοινή Ιδεολογική Ταυτότητα" Των Φίλιππου Σαχινίδη, βουλευτής Λάρισας ΠΑΣΟΚ-πρώην Υπουργός και Γιώργου Σιακαντάρη, Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας…
Η Άλωση Της Πόλης Και Οι Σαρακατσάνοι Του Στυλιανού Παν. Σούρλα (Δικηγόρος Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ. τ. Πρόεδρος Συνδέσμου…
Ωράια Η Πλάκα, Αλλά Όχι Με Την Χώρα Το βασικό σύνθημα από το τηλεοπτικό σποτ της ΟΝΝΕΔ για τις Ευρωεκλογές,…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΚοινωνια''Χτυπούν'' Σαν Μάστιγα Οι Παιδόφιλοι Στα Social Media Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων