Παρασκευη 28 Αυγουστου 2015

Μάρτυρος Δάμωνος πρεσβυτέρου

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Νέα Σύμβαση Για Νέα Στηθαία Ασφαλείας Και Οδική Σήμανση Στη Μαγνησία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σημαντικές παρεμβάσεις με στόχο την αύξηση της οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Μαγνησίας θα λάβουν χώρα το προσεχές διάστημα μετά

από την υπογραφή από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, της σύμβασης αρχικού προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, η οποία αφορά στη συντήρηση και τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας αλλά και πινακίδων σήμανσης.

Με τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν, αντιμετωπίζονται προβλήματα συνήθους συντήρησης του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα πλέον σοβαρά προβλήματα στο οδικό δίκτυο, οι ακριβείς θέσεις συντήρησης θα επιλεγούν μετά από ιεράρχηση των αναγκών πριν την εκτέλεση των εργασιών.

Αναλυτικότερα θα πρέπει να γίνουν οι παρακάτω εργασίες :

Αποξήλωση κατεστραμμένων στηθαίων - αντικατάσταση με νέων, θα προσαρμοστούν και θα ακολουθούν το ύψος του τμήματος των υπολοίπων στηθαίων.

 Θα τοποθετηθούν μονόπλευρα χαλύβδινα στηθαία ασφαλείας, που τοποθετούνται με έμπηξη, κατηγορίας σφοδρότητας πρόσκρουσης Α, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 1317-2 θα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά: Ικανότητα συγκράτησης : Ν2, Λειτουργικό πλάτος: κατηγορία W2: ≤ 0,80 m, Κατηγορία σφοδρότητας πρόσκρουσης: Α. Τα στηθαία ασφαλείας θα φέρουν σήμανση CE σύμφωνα με το πρότυπο 

ΕΛΟΤ ΕΝ 1317-5 και θα συνοδεύονται από τα πιστοποιητικά και έγγραφα που καθορίζονται στο μέρος 5 του προτύπου. 

Θα τοποθετηθούν πινακίδες πληροφοριακές, αναγγελίας κινδύνου και ρυθμιστικές, σε τμήματα όπου κρίνει και υποδείξει η υπηρεσία.

Τα σημεία όπου θα γίνουν οι παραπάνω εργασίες θα υποδειχθούν επί τόπου του έργου.

Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Αμέσως μετά το πέρας της υπογραφής της σύμβασης στο κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας στο Βόλο, ο κ. Αγοραστός έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα υπογράψαμε τη σύμβαση που είναι προϋπολογισμού 400.000 ευρώ από εθνικούς πόρους και αφορά τη συντήρηση και τοποθέτηση νέων στηθαίων ασφαλείας στους δρόμους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, περίπου 4,5 χιλιόμετρα και αφορά πάνω από 110 πινακίδες πληροφόρησης για την επικινδυνότητα και την κατάσταση του οδοστρώματος.

Είμαστε σε μία δύσκολη περίοδο αλλά με σωστό προγραμματισμό από το 2014, εξασφαλίσαμε χρήματα έχοντας στρατηγική, για να κάνουμε ότι μπορούμε. Ξέρουμε, οι ανάγκες είναι περισσότερες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν χρήματα από εθνικούς πόρους και αυτά που υπάρχουν είναι εκείνα που διασφαλίσαμε τέλος του 2014. Οφείλει λοιπόν η κυβέρνηση στον προϋπολογισμό του 2016 να προβλέψει εκείνους τους εθνικούς πόρους που είναι αναγκαίοι για την απρόσκοπτη εκτέλεση των έργων.

Συνεπώς βελτιώνεται σε ένα βαθμό η οδική ασφάλεια αλλά απευθύνω έκκληση σε όλους να μην καταστρέφουν τις πληροφοριακές πινακίδες γιατί όλα αυτά στο τέλος επιστρέφουν σε κόστος σε εμάς τους ίδιους για την αποκατάστασή τους. Το ίδιο ισχύει και για τα στηθαία και ειδικά όπου συμβαίνουν ατυχήματα θα πρέπει οι αρμόδιες αρχές να μας ειδοποιούν εγκαίρως για να τα αποκαθιστούμε το ταχύτερο προς όφελος της ασφάλειας των μετακινήσεων των ανθρωπίνων κοινοτήτων και της μεταφοράς των εμπορευμάτων.»

Το παρόν στην υπογραφή της σύμβασης έδωσαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Βορείων Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κ. Αργύρης Κοπάνας, οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Αθανάσιος Λιούπης, Γρηγόρης Ιγγλέσης, Γιώργος Καλτσογιάννης και Γιώργος Κίτσιος καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.

 

Κατηγορία Θεσσαλία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΘεσσαλιαΝέα Σύμβαση Για Νέα Στηθαία Ασφαλείας Και Οδική Σήμανση Στη Μαγνησία Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων