Κυριακη 27 Ιουλιου 2014

Παντελής

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Νίκος Τσιλιμίγκας: Καθηγητής, Διακεκριμένος Καρδιοχειρουργός... Τι Θέλει Στην Πολιτική;

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Από Γιώργο Κουτίνα (*)

Είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο θεσσαλικό κοινό και στον πανεπιστημιακό χώρο, μετά από λαμπρή καριέρα στη Γερμανία. Τελευταία κλίνει το μάτι στην πολιτική. Εύλογο το παραπάνω ερώτημα. Συνδεόμενος μαζί του με βαθιά φιλία για πάνω από 40 χρόνια, κρίνω σκόπιμο να καταθέσω κάποιες σκέψεις για το Νίκο Τσιλιμίγκα, που θα ήταν χρήσιμο ο κόσμος ενόψει των εκλογών αυτοδιοίκησης, να γνωρίζει.

Ο Νίκος Τσιλιμίγκας, ουδέποτε είχε ασχοληθεί με την πολική (ακόμη και στα έντονα φοιτητικά χρόνια την αρχή της μεταπολίτευσης), ούτε υπήρξε συνδικαλιστής ή άνθρωπος των κομματικών μηχανισμών. Υπήρξε μέχρι τώρα ένας διεθνώς διακεκριμένος σεμνός γιατρός πιστός στον Όρκο του Ιπποκράτη και παραμένει επαγγελματικά καταξιωμένος στο χώρο της Ιατρικής. Ο Νίκος Τσιλιμίγκας. είναι  άτομο βαθυστόχαστο. Μια ήρεμη δύναμη. Άτομο με ηθικές αρχές, που το χαρακτηρίζουν η ταπεινοφροσύνη, η εργατικότητα, η επιμονή και το πάθος της προσφοράς.
Η πρώτη του επαφή με την πολιτική ήταν στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2012 όπου υπήρξε υποψήφιος βουλευτής σε κόμμα, που ήταν ήδη σε  μεγάλη παρακμή. Σχετικά, θυμάμαι ήταν λίγο πριν τις εκλογές που μου εκμυστηρεύτηκε: "Δεν με νοιάζει αν δεν εκλεγώ βουλευτής και δεν θα ξοδέψω ούτε ένα ευρώ. Το κάνω απλά για εμπειρία και για να διαπιστώσω την αγάπη των συμπολιτών μου Θεσσαλών τους οποίους υπηρετώ”. Δεν ξόδεψε ούτε λεφτά, ούτε ενέργεια για να μαζέψει ψήφους. Για όσους δεν γνωρίζουν, σημειώνω πως το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό για τον ίδιο και παραλίγο θα εκλεγόταν βουλευτής. Βέβαια, ουδόλως στενοχωρήθηκε. Απεναντίας, πολύ χάρηκε που διαπίστωσε την αγάπη του κόσμου …

Ο φίλος, μόλις πριν μερικούς μήνες που είχε κατέβει στην Αθήνα για κάποιο ιατρικό συνέδριο, με το  γνωστό χαμόγελό του, μου εκμυστηρεύθηκε: “Τοπικοί παράγοντες με πιέζουν έντονα να κατέβω υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας”. Φυσικά, χωρίς να δώσουμε συνέχεια, γελάσαμε και το θέμα παρέμεινε χρονικά στο περιθώριο, μέχρι κάποια στιγμή που εντελώς αυθόρμητα, του έστειλα ένα λιτό μήνυμα στο κινητό: “Τελικά πολύ μου άρεσε εκείνο το «Περιφερειάρχης»”, για να λάβω την αυθόρμητη απάντηση: “Ναι, με πείσανε. Θα κατέβω υποψήφιος Περιφερειάρχης και θα προσπαθήσω να εκλεγώ!”. Θυμάμαι στη σχετική συζήτηση, μου εξήγησε: “Ξέρω πως για ένα τέτοιο εγχείρημα χρειάζονται λεφτά και δεν μου περισσεύουν. Βασίζομαι στην αγάπη του λαού της Θεσσαλίας που εισπράττω τα τελευταία χρόνια στη Λάρισα εγχειρίζοντας καρδιές. Επιπλέον, θα επιμείνω να πείσω και τους φιλόδοξους συνεργάτες που θα με πλαισιώσουν στην όλη προσπάθεια, να κάνουμε ένα λιτό προεκλογικό αγώνα συμμεριζόμενοι την οικονομική κρίση που βαραίνει τον κόσμο και τη χώρα. Πολλοί λένε πως «αν δεν ξοδέψεις λεφτά δεν κερδίζεις εκλογές». Ωστόσο, θα κάνω ένα πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα. που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά”. Κουβέντες απλές και λογικές από ένα φιλοσοφημένο άτομο με ευρύτερη κουλτούρα,  με ξεχωριστή προσέγγιση των ανθρώπων και με ειδική αντίληψη της κοινωνίας  Η μόνη στήριξη, που δικαιολογημένα αναμένει, είναι η αγάπη των συνανθρώπων της Θεσσαλίας…

Ο Νίκος Καζαντζάκης γράφει κάπου στο βιβλίο του “Ασκητική”: “Η πράξη είναι η πλατύτερη θύρα της λύτρωσης. Αυτή μονάχα μπορεί να δώσει απόκριση στα ερωτήματα της καρδιάς”. Στην περίπτωση του Νίκου Τσιλιμίγκα, η απόφασή του να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Θεσσαλίας με σκοπό να προσφέρει ευρύτερα τις υπηρεσίες του, πέρα από τους βαριά πάσχοντες καρδιοπαθείς , προφανώς είναι μια Πράξη. Μένει να δούμε αν η Πράξη του αυτή μπορεί να φέρει τη λύτρωση στον ίδιο και όφελος στη Θεσσαλία.
Με βεβαιότητα μπορώ να πω πως η ένταξη του καθηγητή Νίκου Τσιλιμίγκα στην πολιτική προσδίδει τιμή στη Θεσσαλία και στη χώρα, γιατί παρόμοιες περιπτώσεις σπανίζουν. Αξίζει να υποστηριχθεί πέρα από κομματικές πεποιθήσεις. Γιατί, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως σε αυτές τις εκλογές δεν ψηφίζουμε βουλευτές – κόμματα για το σχηματισμό κάποιας κυβέρνησης. Ψηφίζουμε για σύγχρονους Managers ικανούς να διαχειριστούν σημαντικούς οικονομικούς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό. Και, ο Νίκος Τσιλιμίγκας, έχοντας για πολλά χρόνια δουλέψει σκληρά και έχοντας πετύχει για πολλά χρόνια στη Γερμανία και τα τελευταία χρόνια στο πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, είναι ένας σύγχρονος Manager. Αποτελεί δε ένα σπάνιο “είδος” υποψήφιου πολιτικού, τη στιγμή που οι περισσότεροι είναι χωρίς αξιόλογη επαγγελματική πείρα και προσβλέπουν στη πολιτική για επαγγελματική καριέρα.

(*) Είναι Μηχανικός ΕΜΠ & ENSPM Γαλλίας. Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Κατηγορία Θεσσαλία
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014 22:30

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΘεσσαλιαΝίκος Τσιλιμίγκας: Καθηγητής, Διακεκριμένος Καρδιοχειρουργός... Τι Θέλει Στην Πολιτική; Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων