Κυριακη 19 Απριλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Με... Kουστουμάκι Στην Πρωτιά!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Ολυμπιακός χωρίς νίκησε την Αρμάνι στο Μιλάνο με 83-74, έκανε το 8-1 και παρέμεινε πρώτος στον όμιλο του Top 16.

Κορυφαίοι Σπανούλης, Χάντερ και Πρίντεζης. Τελικός την άλλη εβδομάδα.

Με... άνεση και κομψότητα πέρασε ο Ολυμπιακός από το Μιλάνο, ράβοντας ένα σούπερ κουστουμάκι στην Αρμάνι, καθώς πήρε τη νίκη με... και παρέμεινε πρώτος στον όμιλο.

Οι Περαιώτες ήταν καλύτεροι σε όλο το διάστημα του αγώνα και δεν αγχώθηγκαν ιδιαίτερα από τους Ιταλού που έπαιζαν άναρχο μπάσκετ, χωρίς κανένα πλάνο. Πρώτος σκόρερ ο Σπανούλης με 14, τόσους είχε και ο Χάντερ, 13 ο Πρίντεζης, 12 ο Ντάνστον και 10 ο Ντάρντεν.
 

Τελικός πλέον για να «κλειδώσει» την άλλη εβδομάδα με την Φενέρ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΣΕΦ!

Αφεντικό από νωρίς και Σπανούλης...

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ αποφασισμένος να πάρει τη νίκη και από πολύ νωρίς έστειλε το μήνυμα που έπρεπε στην Αρμάνι Μιλάνο. Οι Πειραιώτες προηγήθηκα νωρίς – νωρίς με 2-7 και 4-11, ενώ αφού ξεπέρασαν το +10, δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω τους. Έφτασαν αμέσως στο 9-22, ενώ έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 12-22, με πρώτο σκόρερ τον Ντάνστον (9).

Ανάλογη ήταν η εικόνα του αγώνα και στα πρώτα πέντε λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου, όπου οι Πειραιώτες χωρίς να φορτσάρουν κράταγαν την υπέρ τους διαφορά, ενώ δεν ένιωθαν ιδιαίτερη πίεση από τους Ιταλούς, οι οποίοι έψαχναν σκορ με άναρχο μπάσκετ. Παρόλα αυτά, η Αρμάνι κατάφερε να μείωσε στο 15' στο καλάθι, δηλαδή σε 25-26 και 27-29, όμως κάπου εκεί «μίλησε» ο Βασίλης Σπανούλης. Ο Σφαιρόπουλος τον επανέφερε στο παρκέ και ο αρχηγός του Ολυμπιακού με πέντε συνεχόμενους πόντους (ένα τρίποντο – δύο βολές) ξεκόλλησε την ομάδα του και οδήγησε την διαφορά ξανά σε ασφαλή απόσταση. Το ημίχρονο έκλεισε στο 32-42.

ΔΕΝ γινόταν να χάσει από αυτό μπάσκετ!

Επιστρέφοντας στο παρκέ από την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Αρμάνι έκανε την αντεπίθεσή της και βάζοντας και τον κόσμο στο παιχνίδι, προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα του αγώνα. Οι Ιταλοί παίζοντας άναρχο μπάσκετ και κάνοντας αμέτρητα σουτ χωρίς κανένα πλάνο, κατάφεραν να μειώσουν και να κάνουν το ματς, προσωρινά, ντέρμπι. Μείωσαν αρχικά σε 39-45 και 46-49 με τον Τζεντίλε, όμως κάπου εκεί ήρθε η «απάντηση» του Σπανούλη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού με ένα τρίποντο και μία ασίστ στον Πρίντεζη ξεκόλησε το σκορ για τους Πειραιώτες, έκανε το 46-52, ενώ λίγο αργότερα ήρθε ο Παπαπέτρου, ο οποίος επέστρεψε δυνατά και με τρίποντο στην πρώτη του επαφή με την μπάλα έκανε το 48-57. Η τρίτη περίοδος έκλεισε στο 56-66 με καλάθι του Πρίντεζη στην εκπνοή...

Έτσι λοιπόν, στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, το μόνο που χρειαζόταν ο Ολυμπιακός ήταν απλά να διατηρήσει την διαφορά που είχε από το πρώτο δεκάλεπτο. Οι Πειραιώτες παίζοντας καλή άμυνα και βρίσκοντας εύκολα σκορ, ήταν σταθερά μπροστά χωρίς να αγχωθεί ιδιαίτερα. Οι Ιταλοί με «τραβηγμένες» επιθέσεις κυνήγησαν την έκπληξη, μείωσαν με τρίποντα των Κλέιζ και Μος σε 65-73 και 68-78, όμως 1.5 λεπτό πριν το τέλος το τρίποντο του Λοτζέσκι για το 70-81... τελείωσε το ματς. Ο Ολυμπιακός πέρασε από την Αρμάνι με τελικό σκορ 83-74.

Πηγή: sportdog.gr

Ετικέτες ευρωλιγκα    ολυμπιακός   
Κατηγορία Αθλητισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Δίκη Του Ιησού Γράφει Ο Στυλιανός Σούρλας
Περί ...Καταθεσιολογίου Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης
''Έτσι Φτάσαμε Στον Δημοσιονομικό Εκτροχιασμό Του 2009'' Του Φίλιππου Σαχινίδη Στην ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''
Παγίδες Στο «Καμουφλαρισμένο» Έντυπο Ε1 Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης (Λογιστής-Φοροτεχνικός)
Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τις Φορολογικές Δηλώσεις Του Δημήτρη Γιαννακού (Λογιστής - Φοροτεχνικός)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςΜε... Kουστουμάκι Στην Πρωτιά! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων