Κυριακη 27 Ιουλιου 2014

Παντελής

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Γάζα: Ξεκληρίστηκε 18μελής Οικογένεια Από Βομβαρδισμό (βίντεο)

Ιουλ 26
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δεκαοκτώ Παλαιστίνιοι από την ίδια οικογένεια σκοτώθηκαν το πρωί του Σαββάτου στη νότια Λωρίδα της Γάζας από βομβαρδισμό

του ισραηλινού στρατού λίγη ώρα προτού τεθεί σε ισχύ η 12ωρη ανθρωπιστική εκεχειρία στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας Άσραφ αλ Κούντρα δήλωσε ότι 18 μέλη της οικογένειας αλ Νάτζαρ ήταν παγιδευμένα στο σπίτι τους στο χωριό Κούζαα ανατολικά του Χαν Γιουνές από την Πέμπτη και ότι πολλά ακόμη έχουν τραυματιστεί από τον βομβαρδισμό.

Με τα νέα αυτά θύματα ο απολογισμός των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης εναντίον της Γάζας στις 8 Ιουλίου ανέρχεται σε 881, με τους περισσότερους να είναι πολίτες.

 

Έρευνα για τον βομβαρδισμό του σχολείου του ΟΗΕ

Στο μεταξύ, ο θάνατος 15 ανθρώπων και ο τραυματισμός άλλων 200, την Πέμπτη, σε σχολείο του ΟΗΕ, μετά από επίθεση με οβίδα την Πέμπτη, προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εκτιμάται ότι η οβίδα εκτοξεύθηκε από ισραηλινό άρμα μάχης, ωστόσο δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση. «Ζητούμε να πραγματοποιηθεί άμεσα μια πλήρης έρευνα γι' αυτό το περιστατικό», δήλωσε η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς, εκπρόσωπος της διπλωματικής υπηρεσίας της ΕΕ.

 

Πέντε Παλαιστίνιοι διαδηλωτές σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών

Νεκροί έπεσαν πέντε Παλαιστίνιοι την Παρασκευή στη Δυτική Όχθη, κοντά στη Χεβρώνα και τη Νάμπλους, σύφωνα με όσα ανέφεραν πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας. Τα τέσσερα από τα θύματα χτυπήθηκαν από πυρά του ισραηλινού στρατού.

Με την ευκαιρία της τελευταίας Παρασκευής του Ραμαζανιού, τα κυριότερα παλαιστινιακά κινήματα οργάνωσαν μια «ημέρα οργής» στη Δυτική Όχθη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με μια πηγή, μετά την εβδομαδιαία προσευχή, στη Νάμπλους, οι πιστοί διαδήλωσαν και ορισμένοι από αυτούς άρχισαν να εκτοξεύουν πέτρες εναντίον Εβραίων εποίκων που περνούσαν από την περιοχή με αυτοκίνητα. Οι τελευταίοι απάντησαν ανοίγοντας πυρ εναντίον των διαδηλωτών και σκότωσαν έναν 18χρονο Παλαιστίνιο. Ισραηλινοί στρατιώτες που έφτασαν στο σημείο πυροβόλησαν επίσης τους διαδηλωτές σκοτώνοντας έναν 22χρονο και τραυματίζοντας άλλους τρεις άνδρες.

Άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι, ηλικίας 30, 39 και 46 ετών, σκοτώθηκαν από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών στο χωριό Μπέιτ Όμαρ, κοντά στη Χεβρώνα, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εκατοντάδων Παλαιστίνιων. Η κηδεία των τριών ανδρών έγινε αργά το απόγευμα της Παρασκευής μέσα σε τεταμένη ατμόσφαιρα. Για λόγους ασφαλείας ο στρατός διέκοψε την κυκλοφορία στο δρόμο που συνδέει την Ιερουσαλήμ με τη Χεβρώνα.

 

Πηγή: protothema.gr

Πολυμέσα

Ετικέτες Γάζα    Ισραήλ    βομβαρδισμοί   
Κατηγορία Κόσμος

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤελευταία ΝέαΚόσμοςΓάζα: Ξεκληρίστηκε 18μελής Οικογένεια Από Βομβαρδισμό (βίντεο) Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων