Πεμπτη 9 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

'''Εφυγαν'' Δύο Γνωστοί Λαρισαίοι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Απεβίωσε τις μεταμεσονύκτιες ώρες ο γνωστός Λαρισαίος δικηγόρος Γεώργιος Ζιαζιάς. Κυριολεκτικά αιωνόβιος, ολοκλήρωσε τον μεγάλο κύκλο της

ζωής του σε ηλικία 100 ετών. Και μάλιστα ευρισκόμενος σε καλή σωματική κατάσταση μέχρι και πριν λίγους μήνες, οπότε και ασθένησε και οικουρούσε αλλά και εν πλήρει συνειδήσει μέχρι το τέλος.

Ο Γ. Ζιαζιάς, που έζησε μια έντονη ζωή και ο οποίος τις τελευταίες δεκαετίες λειτούργησε ως ιστοριοδίφης της παλιάς Λάρισας, συγγράφοντας αρκετά βιβλία αλλά και «αναμνήσεις εποχής» στην «Ελευθερία», ευτύχησε να αποχωρήσει από τα εγκόσμια στο ίδιο ακριβώς σημείο της πόλης όπου είχε πρωτοδεί το φως του κόσμου πριν έναν αιώνα. Στην οδό Τζαβέλα 64, όπου ήταν τότε το πατρικό του, τον είχε γεννήσει η μάνα του το 1915, εκεί και έκλεισε τα μάτια του, στο διαμέρισμα πλέον όπου ζει με την οικογένειά της η κόρη του Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά, δημοτική σύμβουλος Λάρισας.Η κηδεία του θα γίνει από τον Άγιο Νικόλαο, σήμερα Δευτέρα στις 4 μμ. 

 

Απεβίωσε Ο ''Δάσκαλος'' Των ΚΤΕΛ 

Ο αποκαλούμενος και «δάσκαλος» πολλών εκ των σημερινών λεωφορειούχων και επί σειρά ετών πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας, Λουκάς Κυρ. Χατζηβασιλείου, απεβίωσε, χθες, σε ηλικία 80 ετών, μετά από σύντομη ασθένεια και κηδεύεται σήμερα στη Λάρισα, στον μητροπολιτικό ναό Αγίου Αχιλλίου.

Ο εκλιπών διετέλεσε πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Λάρισας από το 1973 μέχρι το 1991 και συνέδεσε το όνομά του με την ανέγερση του σημερινού υπεραστικού σταθμού λεωφορείων στην οδό Ολύμπου το 1978, που ήταν ο πρώτος στην Ελλάδα. Θεωρείται δικό του έργο και όπως σημείωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ κ. Β. Μανδηλάς, δικαίως θεωρούνταν «δάσκαλος» πολλών και του ίδιου προσωπικά.

Πηγή: Ελευθερία 

Ετικέτες Λαρισαίοι    πεθαναν   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Επόμενη Μέρα………. Tης Μαρίας Γαβαλά, Μέλος Του ΓΠ Θεσσαλίας Του ΚΚΕ
Μέσα Στο Ευρώ Με Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος – Πρώην Νομάρχης)
''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
''ΟΧΙ Στους Δανειστές! ΌΧΙ Στη Δραχμή'' Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος - πρώην Νομάρχης)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα'''Εφυγαν'' Δύο Γνωστοί Λαρισαίοι Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων