Τριτη 7 Ιουλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Στο Εδώλιο Του Κατηγορουμένου Ο Δήμαρχος Λάρισας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσει στις 8 Ιουλίου ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με αφορμή την υπόθεση του επανελέγχου των

συμβάσεων δημοτικών υπαλλήλων. 

 

Με την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας από την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας, τόσο ο κ. Καλογιάννης όσο και η διευθύντρια Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων Αννυ Χαλκιά, παραπέμπονται να δικαστούν με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας. 

Η πολιτική αντιπαράθεση του δημάρχου με τον πρώην υπουργό Διοικ. Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη θα συνεχισθεί στις δικαστικές αίθουσες ενώ σημειώνεται πως εκκρεμεί και το διοικητικό σκέλος της ίδιας υπόθεσης, αφού ο κ. Καλογιάννης την ίδια περίοδο, είχε κληθεί να δώσει εξηγήσεις στην πρώην γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στ. Ελλάδας Καλλιόπη Γερακούδη, μετά από απόφαση του πρώην υπουργού Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλου.

 

Υπενθυμίζεται πως, τόσο ο κ. Καλογιάννης όσο και η κ. Χαλκιά κατέθεσαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης μετά από παραγγελία της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη προκειμένου να διαπιστωθεί εάν οι συγκεκριμένοι δήμαρχοι έχουν διαπράξει τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος. Η παρέμβαση του Αρείου Πάγου προκλήθηκε όταν ο πρώην υπουργός Διοικ. Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκης απέστειλε στην κ. Κουτζαμάνη εκθέσεις άρνησης που συνέταξαν ελεγκτές - επιθεωρητές του Σώματος Ελεγκτών (ΣΕΕΔ) για πέντε δημάρχους της χώρας, μεταξύ των οποίων και ο κ. Καλογιάννης, που αρνήθηκαν να παραδώσουν στοιχεία προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων (μετατροπές συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου).Η αντιπαράθεση ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2014 όταν ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε να ελεγχθούν τα δικαιολογητικά συμβάσεων με βάση τα οποία μονιμοποιήθηκαν δημοτικοί υπάλληλοι με βάση παλαιότερη νομοθεσία (ΠΔ Παυλόπουλου κλπ).

 

Ο κ. Καλογιάννης κάνοντας λόγο για «νέες δεξαμενές απολύσεων στους ΟΤΑ» και επισημαίνοντας τον κίνδυνο «διάλυσης δημοτικών υπηρεσιών» αφού ο έλεγχος αφορούσε σε 300 τουλάχιστον υπαλλήλους του Δήμου Λαρισαίων, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να μην παραδώσουν τα στοιχεία ενώ και το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας, με σχεδόν ομόφωνη απόφασή του, στις 18 Σεπτεμβρίου, αποδέχθηκε το αίτημα του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων ν. Λάρισας να μην αποσταλούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στοιχεία που αφορούν στις διαδικασίες μετατροπής συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου.

Πηγή: Ελευθερία 

Ετικέτες εδώλιο    Καλογιάννης   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Η Ασφάλεια Είναι Το Πρωταρχικό Για Την Ελλάδα'' *Tης Μαρίας Νούσια-Παγίτσα, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος με την «Νέα Λάρισα»- Αρχαιολόγος''
Η «Ελπίδα» Που Οδηγεί Στο Διχασμό *Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου - Δικηγόρου, Περιφερειακού Συμβούλου
''ΟΧΙ Στους Δανειστές! ΌΧΙ Στη Δραχμή'' Του Απόστολου Παπατόλια (Συνταγματολόγος - πρώην Νομάρχης)
Kι Όμως Υπάρχει Διέξοδος! *Του Γ. Καραβάνα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )
Αυτός Ο Πάπας Δεν Θα Ζητήσει Ποτέ Συγνώμη! Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για τον πάπα Βασιλακόπουλο, που δεν βρίσκει το…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΣτο Εδώλιο Του Κατηγορουμένου Ο Δήμαρχος Λάρισας Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων