Τριτη 10 Μαρτιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Αποφάσισαν Καταγγελία Συμβάσεων Για τα Διόδια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Την απόφαση να γίνει καταγγελία συμβάσεων σε ότι αφορά τα διόδια κατέληξαν στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας που έλαβε χώρα το απόγευμα της

Πέμπτης και στο οποίο συζητήθηκε το φλέγον θέμα των διοδίων.

 

Ωστόσο, ουσιαστικά υπήρξαν τρεις προτάσεις, αυτή της δημοτικής αρχής για καταγγελία συμβάσεων που θα οδηγήσει σε εθνικούς δρόμους, η οποία πέρασε κιόλας και μάλιστα την στήριξε και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου, με τα μέλη της παράταξής της, αλλά τα μέλη της παράταξης Λάρισα πόλη του Αύριο. Η δεύτερη πρόταση ήταν της Λαϊκής Συσπείρωσης για κατάργηση διοδίων και η τρίτη που στηρίχτηκε από Έκτορα 

Νασιώκα και Ντίνο Διαμάντο και μιλούσε για αλλαγή του καθεστώτος με επαναδιαπραγμάτευση.

Αρχικά την εισήγηση εκ μέρους της δημοτικής αρχής έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Νέστωρας Αντωνίου ο οποίος τόνισε πως πρέπει να γίνουν τρία πράγματα, καταγγελία συμβάσεων, να παύσουν οι δίκες και οι διώξεις και να υπάρξει απόσυρση του νόμου Βορίδη-Ρέππα.

 

Ο δήμαρχος Λαρισαίων τόνισε πως πρέπει να σταματήσει αυτή η μάστιγα και πως η κυβέρνηση πρέπει να δώσει λύσεις αλλάζοντας το καθεστώς που υπάρχει σήμερα.

 

Η Ρένα Καραλαριώτου έκανε λόγο για πρόχειρη πολιτική σε ότι αφορά την υπάρχουσα και πως πρέπει να αλλάξει σύντομα για να σταματήσει να χύνεται αίμα στην άσφαλτο, καθώς όλοι αναγκάζονται να πηγαίνουν από παραδρόμους. Συμφώνησε για καταγγελία σύμβασης εφόσον υπάρξει εναλλακτική πρόταση από την κυβέρνηση. Μέχρι όμως να γίνει η καταγγελία πρότεινε μείωση τιμών στα διόδια.

Ο κ. Καλαμπαλίκης εκπροσωπώντας την Λάρισα Πόλη του Αύριο, συμφώνησε με την κ. Καραλαριώτου και μάλιστα κατέθεσε την δική του θλιβερή εμπειρία από το θέμα, διότι έχασε αδερφή, γαμπρό και ανιψιό από το συγκεκριμένο θέμα. Έκανε λόγο για καταστροφική ως τώρα πολιτική τονίζοντας πως μία λύση είναι η χιλιομετρική δλδ ανάλογα με τα χιλιόμετρα που διανύει ο καθένας να πληρώνει.

 

Ο κ. Νασιωκας επικεφαλής της Ανθρώπινης Πόλης, έκανε λόγο για κατάργηση διοδίων αλλά το ανάλογο αντίτιμο να μπει σε άλλο φόρο όπως π.χ. στα καύσιμα, ή να ισχύσει ο χιλιομετρικός τρόπος.

 

Ο κ. Διαμάντος επικεφαλής της Νέας Λάρισας τάχθηκε υπέρ της σκληρής επαναδιαπραγμάτευσης.

Τέλος ο κ. Κρίκης από την Λαϊκή Συσπείρωση κοντραρίστηκε για μια ακόμη φορά με τον δήμαρχο, σημειώνοντας ότι το θέμα είναι το ποιος θα χαρατσώσει τον λαό όπως τόνισε χαρακτηριστικά, καθώς είναι αυτός που έγινε ο χρυσοπληρωτής των δρόμων, υπογραμμίζοντας: «ένα είναι το ζήτημα, κατάργηση όλων των διοδίων και σταμάτημα των διώξεων».

 

Για Το Αισθητικό Άλσος

 

Σχετικά με το θέμα του Αισθητικού Άλσους που έφερε εκτός ημερήσιας διάταξης στο ΔΣ ο Πέτρος Κρίκης, ο δήμαρχος τοποθετήθηκε τονίζοντας ότι το ζήτημα θα συζητηθεί στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, αλλά υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει ζήτημα εκχώρησης σε ιδιώτες όπως τονίστηκε σε σχετική ανακοίνωση στον Τύπο σήμερα από την Λαϊκή Συσπείρωση. Για τους ενεργούς πολίτες είπε ότι απλά έκαναν μια πρόταση για να βοηθήσουν και πως ο δήμος απευθύνθηκε και δέχεται βοήθεια από κάθε φορέα που θέλει να συμβάλει. 

Για Την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

 

Ο δήμαρχος Λαρισαίων τοποθετήθηκε και είπε πως η πρόταση είναι σαφής: «θα διεκδικήσουμε ότι μπορούμε. Μάλιστα προετοιμάζεται μια πρόταση που θα είναι ολοκληρωμένη στο επόμενο ΔΣ. Η Λάρισα με τα χαρακτηριστικά που έχει μπορεί να γίνει πολιτιστική πρωτεύουσα το 2012», συμπλήρωσε.

 

Τα Περί Ταμείου Του Δήμου…

 

Μετά από νύξη του Πέτρου Κρίκη από την Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά, ο δήμαρχος 

τόνισε πως ο δήμος έχει την μισθοδοσία για τους επόμενους 3-4 μήνες και πως δεν υπάρχει ταμειακό πρόβλημα. 

Ο κ. Απόστολος Καλογιάννης για τις συμβάσεις είπε ότι έγινε σοβαρός προγραμματισμός και πως έχει μια ενημέρωση από την ΚΕΔΕ ότι θα ανοίξουν οι μόνιμες προσλήψεις στα ανταποδοτικά. 

Για Το Θέμα Με Τα Σχολεία

 

Σε ότι αφορά το θέμα με την χωροταξική κατανομή μαθητών των 42ου  και 44ου  δημοτικών σχολείων Λάρισας, στο 15ο Γυμνάσιο Λάρισας, ο κ. Καλογιάννης τόνισε: «Υπάρχει θέμα με ελλείψεις σε υποδομές σε μερικά σχολεία, όμως χρειάζεται προγραμματισμός και χρηματοδότηση. Αυτό είναι θέμα της Δευτεροβάθμιας, αλλά ο δήμος πρέπει να εκφράσει γνώμη και καλέσαμε σε συσκέψεις τους αρμοδίους αλλά και συμπολίτες μας για να βρούμε λύσεις και να εκτονωθεί ένα κλίμα πολεμικής που υπάρχει. Μια ιδιοκτησιακή αντίληψη που υπάρχει πρέπει να εξαλειφθεί. 

 

Η πρόταση του δήμου είναι τα παιδιά της Ανθούπολης που πάνε στην Γ’ Γυμνασίου και οδεύουν προς το Λύκειο να πάνε στο Λύκειο της Χαραυγής, το 7ο. Φαίνεται πως και η Δευτεροβάθμια το βλέπει αυτό θετικά.». 

Το στρατόπεδο Μπουγά θα δώσει λύσεις στο μέλλον σε κάποια από αυτά τα θέματα τόνισε ο δήμαρχος, σημειώνοντας ότι θα γίνει η διεκδίκηση του στρατοπέδου, εκεί παρενέβη ο επικεφαλής της Πόλης Του Αύριο κ. Τζανακούλης που …επισκέφθηκε για λίγα λεπτά το ΔΣ, υπογραμμίζοντας πως ήδη 60 στρέμματα από το στρατόπεδο ανήκουν στο δήμο αλλά το θέμα κόλλησε στην γραφειοκρατία. 

 

Ετικέτες δημοτικο συμβούλιο    διοδια   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΑποφάσισαν Καταγγελία Συμβάσεων Για τα Διόδια Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων