Κυριακη 21 Δεκεμβριου 2014

Θεμιστοκλής, Ιουλία, Ιακώβ, Ιωσήφ

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Το ΕΚΑΒ Eξαίρεσε Tη Θεσσαλία - Έξαλλος Ο Αγοραστός

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

«Αστραψε και βρόντηξε» χθες ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στην πρώην Νομαρχία Μαγνησίας όπου παρευρέθηκε για την

υπογραφή της σύμβασης για την ανέγερση του νέου κτιρίου του Κέντρου Υγείας Σκιάθου.

 

Ο κ. Αγοραστός επέρριψε ευθύνες στο ΕΚΑΒ για την εξαίρεση της Θεσσαλίας από την προκήρυξη 200 θέσεων του ΕΚΑΒ σε όλη την Επικράτεια.

 

Οπως είπε, «πιστεύω ότι με ευθύνη του ΕΚΑΒ δεν συμπεριελήφθη στις νέες προσλήψεις ούτε η Μαγνησία ούτε η Θεσσαλία ολόκληρη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εξαιρέθηκε όταν ο Βόλος έχει ένα από τα μεγαλύτερα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας και η Λάρισα ένα από τα μεγαλύτερα αντίστοιχα πανεπιστημιακά, με εισροή ασθενών και από την κεντρική και βόρεια Ελλάδα».

 

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει ισονομία, πρέπει το ΕΚΑΒ να αναλάβει τις ευθύνες του.

 

Δυσαρέσκεια εξέφρασε ο κ. Αγοραστός και για το διαγωνισμό του ΕΚΑΒ το 2007 για την προμήθεια 186 ασθενοφόρων, εκ των οποίων τα 32 θα διατεθούν στη Θεσσαλίας. Δεν μπορεί, είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, ο διαγωνισμός να μην έχει ακόμη ολοκληρωθεί και ο κόσμος να διαμαρτύρεται για τα ασθενοφόρα, όταν η Περιφέρεια Θεσσαλίας από κοινού με τα Νοσοκομεία ενέταξε στο πρόγραμμα έργων της το 2011 στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ δώδεκα ασθενοφόρα και τα έχει ήδη προμηθευτεί.

 

Στο μεταξύ, επειδή 31 Δεκεμβρίου 2015 λήγει η προθεσμία υλοποίησης των έργων Υγείας στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, ο Περιφερειάρχης ζήτησε ταχύτητα στις ενέργειες των Νοσοκομείων της Θεσσαλίας, με εξαίρεση αυτή του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, καθώς όπως είπε, πιστεύει ότι ο Διοικητής κ. Κώστας Καραμπάτσας κινείται με γρήγορους ρυθμούς.

 

Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι με στόχο ακριβώς την αναβάθμιση της Υγείας η Περιφέρεια Θεσσαλίας ενέταξε στο ΕΣΠΑ 49 έργα, προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Οπως είπε: «Ξέρουμε ότι ο κόσμος ταλαιπωρείται και πρόθεσή μας ήταν να δώσουμε τη δυνατότητα στα Νοσοκομεία να ενισχυθούν με υπερσύγχρονο εξοπλισμό. Δεν μπορεί όμως τα έργα να κωλυσιεργούν, να μην έχουν βγει ούτε οι δημοπρασίες.

 

«Τρέξτε» ήταν το μήνυμα του κ. Αγοραστού προς τους Διοικητές, διότι, όπως εξήγησε, άλλη προγραμματική περίοδος με τόσα χρήματα για την Υγεία δεν θα υπάρξει.

 

Ο ίδιος πρόσθεσε: «Πρέπει να αδράξουμε την ευκαιρία τη στιγμή που μας δίνεται. Εμείς εδώ τα σπάνε. Διότι εδώ είναι μία άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα και της δύναμης και της δυνατότητας, και της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητας» κατέληξε.

Πηγή: taxydromos.gr

 

Ετικέτες Αγοραστός    ΕΚΑΒ   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ρεαλισμός Και Αποφασιστικότητα Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Όλοι Είμαστε Εν Δυνάμει Ανάπηροι Του Γιώργου Μανώλη, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Τεμπών
Ποστάρεις Τα Παιδιά Σου Με Μαγιό Και Μετά Σου Φταίει Το Facebook; "Το ίντερνετ δεν σε παρακολουθεί κρυφά. Εσύ βγήκες στην ταράτσα και ξεφωνίζεις…
Ένα Νέο Αφήγημα Για Την Ε.Ε Του Χρήστου Κέλλα*
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤο ΕΚΑΒ Eξαίρεσε Tη Θεσσαλία - Έξαλλος Ο Αγοραστός Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων