Πεμπτη 25 Σεπτεμβριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Παιχνίδια Εξουσίας Στη Λάρισα

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Φαίνεται πως ο Κώστας Αγοραστός με το που ανέλαβε ο Απόστολος Καλογιάννης δήμαρχος, θέλησε με το "καλημέρα" να του "κόψει το βήχα"!

Επειδή πολύς λόγος γίνεται τις τελευταίες ημέρες για τη "σκιά" στις σχέσεις των δύο ανδρών... Ξεκάθαρα πράγματα, ας τα γράψουμε για να μην κρυβόμαστε πίσω απ' το δάκτυλο μας: εδώ έχουμε να κάνουμε με μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος του περιφερειάρχη Θεσσαλίας έναντι του νέου δημάρχου Λαρισαίων, με τον τελευταίο πάντως να δείχνει πως δεν... "μασάει"! Η ιστορία έχει ως εξής:

Με αφορμή μια επίσκεψη στον κυκλικό κόμβο της Αεροδρομίου ο Κώστας Αγοραστός βρήκε την (πρώτης τάξεως!) ευκαιρία να ξεσπαθώσει κατά της δημοτικής αρχής, να "βάλει χέρι" - όπως γράψαμε και εδώ στην press-a - στον Απόστολο Καλογιάννη με αφορμή το γεγονός πως ο δήμος Λαρισαίων δεν έχει πληρώσει για απαλλοτριώσεις. Για τον ίδιο το δήμαρχο και τους (νέους) παροικούντες στο δημαρχιακό μέγαρο, οι δηλώσεις-"σας τραβώ το αυτί" του περιφερειάρχη πρέπει να ήταν ένα χτύπημα... από το πουθενά! Σίγουρα προκάλεσαν ΣΟΚ. Μη μπορώντας να κρύψει την ενόχληση του, ο Καλογιάννης όχι μόνο "έστησε" τον Αγοραστό σε προκαθορισμένη συνέντευξη τύπου την Παρασκευή αλλά την ίδια μέρα κατέστησε σαφές στους δημοσιογράφους ότι μεταξύ των δύο ανδρών, υπάρχουν ζητήματα προς επίλυση. Αυτό ήταν, ο δήμαρχος το σήκωσε το γάντι που του πέταξε ο περιφερειάρχης.

"Μα δεν εννοούσα τον Καλογιάννη, αυτός τώρα ανέλαβε" άρχισε να διαρρέει αριστερά-δεξιά ο Κώστας Αγοραστός μόλις είδε ότι όρθωσε ανάστημα ο "Καλοτζόν" και τα... "παπαγαλάκια" έπιασαν δουλειά. Δηλαδή τι, για ποιον την χτύπησε την καμπάνα; Για τον Κώστα Τζανακούλη; Μα πλέον δεν κάθεται αυτός στην καρέκλα του δημάρχου... Άλλωστε αν ήθελε να στοχεύσει τον προηγούμενο δήμαρχο, την προηγούμενη δημοτική αρχή, θα μπορούσε κάλλιστα να το χει κάνει... ΤΩΡΑ επικεφαλής στο δήμο είναι ο Καλογιάννης, επομένως όταν ζητάς επιτακτικά από το δήμο να πληρώσει ΤΩΡΑ δίχως καν να αποδίδεις ευθύνες στους προηγούμενους διαχειριστές, σε ποιον απευθύνεσαι; Σε ποιον "βάζεις χέρι"; Σίγουρα όχι στον "παλιόφιλο" Τζανακούλη, αυτός τώρα είναι στο κτήμα του και την ώρα που φτιάχνει τις μαρμελάδες και το κρασί "ονειρεύεται" τη Βουλή!

Συνεπώς το όλο θέμα, λέω εγώ με το φτωχό μου το μυαλό, ξεκινά από την πρόθεση του ενός να δείξει στον άλλον "ποιος είναι στη Λάρισα το αφεντικό"! Δεν είναι νέο το "φρούτο"... Απ' όσο θυμάμαι τον εαυτό μου να δημοσιογραφεί σ'αυτή την πόλη, μετά το τέλος της θητείας του "μπαρμπα-Γιαννη" Φλώρου αυτό συνέβαινε πάντα μεταξύ των αιρετών αρχόντων: το ζήσαμε με τις κόντρες και τους διαγκωνισμούς αρχικά μεταξύ των Λουκά Κατσαρού-Κώστα Τζανακούλη, για να πάρει στη συνέχεια τη σκυτάλη από τον Λουκά ο "μικρός πρωθυπουργός". Και τώρα που το... "16ετές καθεστώς" Τζανακούλη μας άφησε, φαίνεται πως ο "παλιός" Αγοραστός πάει να πάρει τον αέρα του "νέου" στην καρέκλα του δημάρχου, Απόστολου Καλογιάννη. Και μαζί την πρωτοκαθεδρία στη Λάρισα...

Για να δούμε, θα τα καταφέρει; Πάντως καλό είναι να θυμόμαστε όλοι ότι ο οδοντίατρος χρησιμοποιεί τροχό!

Του Βαγγέλη Βουλάγκα

Ετικέτες Αγοραστός    Καλογιάννης   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 22 Σεπτεμβρίου 2014 00:43

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ποια Εναλλακτική Λύση Για Την Ελληνική Οικονομία; (Άρθρο Του Φίλιππου Σαχινίδη, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ - Πρ. Υπουργού Οικονομικών στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")
Η ΚΝΕ, Η Άρση Βαρών Και Το Μοντέλο Της ΕΣΣΔ Του Πέτρου Κρίκη, μέλους του τμ. Φ.Α.& Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ…
''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠαιχνίδια Εξουσίας Στη Λάρισα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων