Παρασκευη 1 Αυγουστου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Eλλείψεις Προσωπικού Στα Νοσοκομεία Της Θεσσαλίας - Ερώτηση Ψύρρα

Ιουλ 30
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Βουλευτής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Θωμάς Ψύρρας, κατέθεσε ερώτηση προς τους Υπουργούς α) Διοικητικής Μεταρρύθμισης και

Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, β) Υγείας σχετικά με «τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας».  Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

 

Τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλίας παρουσιάζουν ελλείψεις βασικών ειδικοτήτων. Στοιχεία των Ενώσεων Γιατρών Βόλου, Καρδίτσας, Λάρισας και Τρικάλων δείχνουν ποια ακριβώς είναι η κατάσταση.

 

Ειδικότερα, στο Νοσοκομείο Καρδίτσας η εφημερία γίνεται χωρίς να υπάρχουν γαστρεντερολόγος, νευρολόγος, ψυχίατρος και δερματολόγος. Στο Παιδιατρικό, στο Μαιευτικό - Γυναικολογικό και στο Οφθαλμολογικό υπάρχει μόνο ένας ειδικευμένος γιατρός ενώ στο Ουρολογικό δύο ειδικοί. Στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού υπάρχει μόνο ένας επικουρικός και αποσπασμένοι γενικοί γιατροί και παθολόγος.

 

Στο Νοσοκομείο Τρικάλων στην Παιδιατρική Κλινική υπάρχουν δύο γιατροί, οι οποίοι μετακινούνται για να καλύψουν και τις ανάγκες του Νοσοκομείου Καρδίτσας. Η Οφθαλμολογική και η Ουρολογική Κλινική έχουν από έναν γιατρό (οι λίστες αναμονής των χειρουργείων ξεπερνούν το έτος). Στη Μαιευτική - Γυναικολογική Κλινική βρίσκονται μόνο δύο γιατροί αν και καλύπτει ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση γυναικών και από τον  νομό Τρικάλων. Επίσης, υπάρχει ένας ψυχίατρος, κι επομένως δεν υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθεί ειδικό ανοιχτό τμήμα. 

 

Στο Νοσοκομείο Βόλου δεν λειτουργούν Πνευμονολογική Κλινική, Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας, ο Αξονικός Τομογράφος, ενώ δεν υπάρχει ενδοκρινολόγος. Στα εργαστήρια του νοσοκομείου παραμένουν οι μισοί γιατροί. Στην Αιμοδοσία - Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας βρίσκονται μόνο ένας αιματολόγος και ένας επικουρικός, ο οποίος αναμένεται να αποχωρήσει. Στο Παιδιατρικό από τους 16 ειδικούς παιδιάτρους στον Νομό Μαγνησίας έμειναν μόνο δύο στο νοσοκομείο και ένας στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου. Αντίστοιχα και στο Ψυχιατρικό από έξι ειδικούς ψυχιάτρους έμεινε μόνο ένας, ενώ στο ΩΡΛ από πέντε ειδικούς έμεινε μόνον ένας (αποχωρούν οι δύο επικουρικοί). Αντίστοιχη κατάσταση και στο Οφθαλμολογικό, καθώς από πέντε ειδικούς έμεινε ένας (αποχωρεί ένας επικουρικός) αλλά και στο Μικροβιολογικό - Βιοπαθολογίας, αφού από τους τέσσερις ειδικούς έμειναν οι δύο. Στο Γαστρεντερολογικό εργάζονται μόνο δύο επικουρικοί, εκ των οποίων ο ένας αναμένεται να αποχωρήσει. Στο Νευροχειρουργικό υπάρχουν δύο ειδικοί γιατροί.

 

Το Νοσοκομείο Λάρισας δεν διαθέτει αιματολόγο, ψυχίατρο, γαστρεντερολόγο και νευροχειρουργό. Υπάρχουν μεγάλα κενά στις εξής κλινικές και τμήματα: Παιδιατρική, Ουρολογική, Μαιευτική - Γυναικολογική, ΩΡΛ, Πνευμονολογικό, Νευρολογικό και Δερματολογικό.

 

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας εντοπίζονται κενά και στις εξής κλινικές ή σε τμήματα του: Παιδιατρική, Αναισθησιολογικό, Ογκολογικό, Ακτινοθεραπευτικό, Αγγειοχειρουργικό, Νευροχειρουργικό, Δερματολογικό, Ψυχιατρικό, Μικροβιολογικό - Βιοπαθολογίας, Γαστρεντερολογικό.

 

Η κατάσταση επιδεινώνεται τους θερινούς μήνες (πρόσφατα η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Καρδίτσας τέθηκε εκτός λειτουργίας επειδή δεν υπήρχε ούτε ένας διαθέσιμος γιατρός και τα άρρωστα παιδιά  που χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο διακομίστηκαν τελικά στα Τρίκαλα).

 

Επειδή τα δημόσια νοσοκομεία στη Θεσσαλία δίνουν εικόνα αποδιοργάνωσης.

 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: 

 

·Πως σκέφτονται να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας, φαινόμενο το οποίο επιτείνεται τη  θερινή περίοδο;

 

Ετικέτες Νοσοκομεία    Ψύρρας    θεσσαλία    Ελλείψεις   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαEλλείψεις Προσωπικού Στα Νοσοκομεία Της Θεσσαλίας - Ερώτηση Ψύρρα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων