Κυριακη 2 Νοεμβριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Κακοκαιρία Σε Όλη Τη Χώρα - Αναλυτική Πρόγνωση Εώς Και Την 28η Οκτωβρίου

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Με κακοκαιρία θα περάσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου αλλά και ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου και του Αγίου Δημητρίου. 

 

 

Που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα το Σάββατο

Το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε την περασμένη Τετάρτη θα συνεχιστεί και το Σάββατο με νεφώσεις βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές κυρίως στις βορειοτερες και ανατολικές περιοχές της χώρας όπως είναι η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Ξάνθη, η Κομοτηνή, η Αλεξανδρούπολη, αλλά και το Πήλιο, ο Βόλος, η Χαλκίδα, η Κύμη, οι ανατολικές περιοχές της Αττικής όπως η Ραφήνα, ο Μαραθώνας και το Λαύριο. Από τα δυτικά περιμένουμε σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων ενώ στις υπόλοιπες περιοχές και κυρίως στα νησιά τα φαινομενα θα είναι ηπιότερα. 

Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά αλλά θα χιονίσει ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής και βόρειας χώρας. 

 

Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 8 μποφόρ και τοπικά τα 9 μποφόρ δημιουργώντας αρκετά προβλήματα στις ακτοπλοϊκες συγκοινωνίες. Στις υπόλοιπες περιοχές οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί - νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφορ και σταδιακά θα γυρίσουν σε βοριάδες 6 με 8 μποφόρ ενώ μέσα στο βράδυ του Σαββάτου δεν αποκλείεται οι βοριάδες να ενισχυθούν σε 9 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία σε πτώση, θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά απο 10 εως 17 βαθμούς και στα νησιά απο 11 εως 18 βαθμούς κελσίου. 

 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις οι οποίες θα είναι πυκνότερες στα ανατολικά και βόρεια οπότε θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ αλλά στον νότιο Ευβοϊκο θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 18 βαθμούς κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές με σποραδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 8 εως 14 βαθμούς κελσίου. 

 

Πως θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Κυριακή

 

 

Αστατος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με κατά περιοδους νεφώσεις που θα πυκνώνουν και τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως απο τη Λάρισα, το Βόλο, τη Λαμία, τη Θήβα, την Χαλκίδα, την Κύμη, την ανατολική Αττική όπως ο Μαραθώνας, η Ραφήνα, η Λούτσα, το Λαύριο. Εντονα θα ειναι τα φαινόμενα και στην Κρήτη, κυρίως στα Χανιά, το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά ακόμη και στην οροσειρά της Ροδόπης. 

 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί στα δυτικά 4 με 6 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα φτάσουν τα 7 μποφόρ και στο Αιγαίο τα 8 και τα 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 3 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 εως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 18 βαθμούς κελσίου. 

 

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με αρκετές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού και κυρίως κοντά στον Ευβοϊκό κόλπο. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ και ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 10 εως 15 βαθμούς κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις και θα εκδηλωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 7 εως 13 βαθμούς κελσίου. 

 

Η πρόγνωση του καιρού για την Δευτέρα

 

Ο άστατος καιρος θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα με συννεφιές και τοπικές βροχές κυρίως απο τη Λάρισα και κάτω μέχρι και την Κρήτη. Εντονότερα θα είναι τα φαινόμενα στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Λαμία, στη Λειβαδιά, στην Κύμη, στην Χαλκίδα, στον Μαραθώνα, στο Λαύριο, στη Ραφήνα, στη Λούτσα, στην Κόρινθο, στην Επίδαυρο, στο Λεωνίδιο, στη Μάνη, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο. Χιόνια θα πέσουν στην κεντρική και βόρεια χώρα από 1.200 μέτρα υψόμετρο και πάνω. 

 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δτυικά βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 3 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 17 βαθμούς και στα νησιά από 13 εως 22 βαθμούς κελσίου. 

 

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις και εκδηλωθούν σποραδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στον Ευβοϊκό θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως14 βαθμούς κελσίου. 

 

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει συννεφιά και θα βρέξει στα γύρω ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με μποφόρ αλλά στα ανοιχτά θα φτάσουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 εως 14 βαθμούς κελσίου. 

 

 

Τι καιρό θα κάνει ανήμερα την 28η Οκτωβρίου

 

Ανήμερα την 28η Οκτωβρίου προβλέπονται νεφώσεις αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα ανατολικά και νότια ιδιαίτερα στις περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Εύβοιας, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης. Εντονα θα είναι τα φαινομενα στη Λάρισα, στο Βόλο, στη Λαμία, στην Κύμη, στην Αιδηψό, στη Χαλκίδα. Εντονη βροχή θα πέσει και στις παράκτιες και βόρειες περιοχές της Αττικής όπως στο Βαρνάβα, στο Γραμματικό, στο Καπανδρίτι, στο Μαραθώνα και στο Λαύριο. Βροχές θα πέσουν και στην Κρήτη, κυρίως στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο. Ωστόσο στα δυτικά ο καιρος θα είναι καλός. 

 

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 εως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 εως 17 βαθμούς κελσίου. 

Πηγή: newsit.gr

 

Ετικέτες κακαοκαιρια    28η οκτωβριου   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Σημαία Μας Του Άκυ Μητσούλη, Σκηνοθέτης
Οι Σημερινοί Εχθροί Toυ Χρήστου Κέλλα
23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 : 70 Χρόνια Μετά, Επιβάλλεται Να Αναλογιστούμε Toυ ΚωνσταΝτίνου Διαμάντου, Δημοτικός σύμβουλος - Επικεφαλής Νέας Λάρισας
Το Απλωμένο Για Συμπόρευση Χέρι Του Πρωθυπουργού Tης Λένας Αξιόγλου, Δικηγόρος-Πολιτευτής Ν.Δ. Ν.Λάρισας
Λιανοκλάδι-Δομοκός-Παλαιοφάρσαλος… Το τρένο είναι το αγαπημένο μου μέσο. Ταξιδεύω χρόνια, θα μπορούσα να…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΚακοκαιρία Σε Όλη Τη Χώρα - Αναλυτική Πρόγνωση Εώς Και Την 28η Οκτωβρίου Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων