Κυριακη 5 Οκτωβριου 2014

Χαρά

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Η Κακοκαιρία «Χτυπά» Τη Β. Ελλάδα - Τρικυμίες, Αγνοούμενοι Και Δεκάδες Κλήσεις Στην Πυροσβεστική

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Ήρθε... απότομα ο χειμώνας στη Βόρεια Ελλάδα φέρνοντας μεγάλα προβλήματα και μία παραλίγο... τραγωδία

που αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή.

Στη Θεσσαλονική οι καιρικές συνθήκες προξένησαν μεγάλες ζημιές και αναστάτωση και είναι χαρακτηριστικό το ότι η πυροσβεστική υπηρεσία ενημέρωσε πως δέχτηκε τουλάχιστον 70 κλήσεις για αναγκαίες κοπές δέντρων και απομάκρυνση πινακίδων σε διάφορα σημεία της συμπρωτεύουσας, ούτως ώστε να μην έρθουν τα... χειρότερα.

 

Δύο αγνοούμενοι στη Χαλκιδική

Οι σφοδρές καιρικές συνθήκες προξένησαν ένα θρίλερ, με δύο αγνοούμενους στην θαλάσσια περιοχή Ποσείδι της Χαλκιδικής και το Λιμενικό να στήνει επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν γίνει γνωστές μέχρι τώρα, πρόκειται για τον χειριστή ενός kitesurf κι ενός ακόμη ατόμου που επέβαινε σε τζετ σκι.

Ο θάλαμος επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας ενημερώθηκε στις 15:45 το απόγευμα της Τρίτης από έναν αλλοδαπό, ο οποίος δήλωσε πως είδε τον χειριστή του kitesurf να παρασύρεται από τους ισχυρούς ανέμους που πνέουν σήμερα στην ευρύτερη περιοχή.

Ο χειριστής του τζετ σκι φέρεται να είδε το περιστατικό και έπσευσε αμέσως για να τον βοηθήσει, ωστόσο λόγω της κακοκαιρίας παρασύρθηκε κι εκείνος στα κύματα.

Άμεσα απογειώθηκε ένα ελικόπτερο σούπερ πούμα από τη Λήμνο, καθώς και κάποια αλιευτικά σκάφη κι ευτυχώς μετά από λίγη ώρα οι δύο αγνοούμενοι εντοπίστηκαν από το ελικόπτερο, με την υπόθεση να εξελίσσεται ευτυχώς θετικά.

 

Τρικυμία στη συμπρωτεύουσα

Παράλληλα, όπως αναφέρει το seleo.gr, οι ισχυρότατοι άνεμοι που πνέουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη, δημιούργησαν εικόνες που θυμίζουν κινηματογραφικές παραγωγές. 

Οι εικόνες είναι από παραλία στους Νέους Επιβάτες Θεσσαλονίκης, με τη φύση να "δείχνει τα δόντια της".

Τα στιγμιότυπα είναι από την ανατολική πλευρά της πόλης και η κατάσταση αυτή επικρατούσε για αρκετή ώρα το απόγευμα της Τρίτης.

 

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Την ίδια ώρα, με δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα, Τρίτη, προειδοποιεί για τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα βόρεια, οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν κατά τόπους να είναι ισχυρές, με σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, πρόσκαιρα στα πελάγη 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ, ενώ θα παρατηρηθεί σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας στα βόρεια.

Συγκεκριμένα για τη Μακεδονία και τη Θράκη, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες πιθανόν πρόσκαιρα να είναι ισχυρές, με σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά.

Οι άνεμοι στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ, που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

 

Πηγή: NewsIt.gr

Ετικέτες καιρος   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

40 Χρόνια Νέα Δημοκρατία Του Χρήστου Κέλλα
Κοροϊδία Για Τον Κατώτατο Μισθό Του Τάσου Τσιαπλέ, Προέδρου του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
Ο 11ος Μήτσος Του Ανδρέα Πετρουλάκη από protagon.gr
Ποια Εναλλακτική Λύση Για Την Ελληνική Οικονομία; (Άρθρο Του Φίλιππου Σαχινίδη, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ - Πρ. Υπουργού Οικονομικών στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΗ Κακοκαιρία «Χτυπά» Τη Β. Ελλάδα - Τρικυμίες, Αγνοούμενοι Και Δεκάδες Κλήσεις Στην Πυροσβεστική Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων