Παρασκευη 1 Αυγουστου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Αθώοι Για Την Κύρια Κατηγορία Όλοι Οι Κατηγορούμενοι Στη Μανωλάδα

Ιουλ 30
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Την αθώωση και των τεσσάρων κατηγορούμενων για την πολύκροτη υπόθεση της Μανωλάδας για την κύρια κατηγορία

της εμπορίας ανθρώπων αποφάσισε το δικαστήριο.

Ειδικότερα, αθώοι όλων των κατηγοριών κρίθηκαν την Τετάρτη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, ο επιχειρηματίας που κατηγορείτο για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον των μεταναστών τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μανωλάδα, καθώς και ένας ακόμη κατηγορούμενος.

Αντίθετα, ένοχοι κρίθηκαν οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι και ειδικότερα για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο ένας και για απλή συνέργεια σε πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών ο δεύτερος. Συγκεκριμένα, ποινές φυλάκισης 14 χρόνων και 7 χρόνων αντίστοιχα επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας στους δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους που κρίθηκαν ένοχοι για την αιματηρή επίθεση εναντίον αλλοδαπών εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα, τον Απρίλιο του 2013. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, οι ποινές των δύο κατηγορουμένων έχουν ανασταλτικό αποτέλεσμα, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης.

 

Καθιστική διαμαρτυρία έξω από το δικαστήριο

Στο μεταξύ, ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας, όπου βρέθηκαν συγκεντρωμένοι αλλοδαποί εργάτες γης, καθώς και μέλη φορέων και οργανώσεων. Οι συγκεντρωμένοι φωνάζαν συνθήματα, ενώ ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας βρέθηκαν έξω από το κτίριο των δικαστηρίων.

Οι μετανάστες προχώρησαν σε καθιστικη διαμαρτυρία στην οδό Γούναρη, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

 

Συνήγορος πολιτικής αγωγής σε μετανάστες: «Ντρέπομαι απέναντί σας»

Στο μεταξύ, η απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με την οποία κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι ο επιχειρηματίας και ένας ακόμη κατηγορούμενος, προκάλεσε τις αντιδράσεις του συνηγόρου πολιτικής αγωγής Μωυσή Καραμπεΐδη, αλλά και μεταναστών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας.

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της δίκης ο Μωυσής Καραμπεΐδης, χαρακτήρισε «ντροπή» την απόφαση του δικαστηρίου, προσθέτοντας ότι «αντιλαμβάνεστε από τώρα και στο εξής τι συνθήκες θα επικρατήσουν στη Νέα Μανωλάδα». Ακόμη, απευθυνόμενος προς τους μετανάστες, που ήσαν συγκεντρωμένοι έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας ο Μωυσής Καραμπεΐδης ανέφερε: «Ντρέπομαι απέναντί σας».

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες Μανωλάδα    δικαστήριο    φράουλες   
Κατηγορία Κοινωνία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΚοινωνιαΑθώοι Για Την Κύρια Κατηγορία Όλοι Οι Κατηγορούμενοι Στη Μανωλάδα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων